Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2411 tot 2415
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014

Belasting op GOUD zal in India niet verdwijnen

De invoering van een importbelasting op GOUD in India heeft er toe geleid dat Indiƫrs GOUD in eigen land met een premie kunnen kopen. De zogenoemde binnenlandse premie, het verschil tussen de lokale prijs en de prijs op de wereldmarkt, is vorig jaar december gepiekt op 160 dollar per troy ons GOUD.

Inmiddels is ze weer kleiner geworden maar de premie betaald bij aankopen van GOUD zal in India voorlopig niet verdwijnen. Er is namelijk een tekort aan ingevoerd GOUD en dan spelen de wetten van vraag en aanbod. Die zeggen dat bij een gelijk gebleven vraag en een lager aanbod de prijs automatisch de hoogte in moet.

Inmiddels heeft de smokkel van GOUD in India echter epidemische vormen aan genomen. Air India, de nationale Indische luchtvaartmaatschappij, heeft recent 13 passagiers betrapt op het smokkelen van GOUD. De Indische minister van handel bevestigde dat de strijd tegen de smokkel nog opgevoerd zal worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 18 oktober 2014
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

GOUD: Herstel zet in

Na de correctie omlaag van $ 1230 naar $1180 van vorige week is er de laatste dagen weer herstel te zien. De berichtgeving van vorige week wordt dan weer getemperd door uitlatingen van de FED dat er voorlopig niet aan een renteverhoging gedacht kan worden. Dit omdat cijfers laten zien dat er toch een langzamere economische groei waargenomen wordt. Daarbij komt ook de moeilijkheid voor de VS van een sterkere dollar die de handel belemmert.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Wie heeft er belang bij om de GOUDmarkt te veranderen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wie heeft er in hemelsnaam belang bij om de GOUDmarkt op zijn kop te zetten? Want dat die GOUDmarkt gemanipuleerd wordt staat als een paal boven water. Bovendien wordt steeds duidelijker dat die manipulatie groter is dan tot dus ver aangenomen werd.

Het verhaal is bekend. Op regelmatige tijdstippen wordt via futures een grote hoeveelheid (papieren) GOUD op de markt gedumpt met de duidelijke bedoeling om de GOUDprijs te doen dalen. Wat uiteraard telkens dan ook lukt. Deze dumping van futures is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het GOUD niet meer van de grond raakt.

Veteran Bloomberg GOUD reporter Claudia Carpenter volgt de GOUDmarkt al vanaf 1999 en moet toegeven dat ze nog nooit een manipulatie op dergelijke schaal heeft gezien. Carpenter spreekt van een regelrecht schandaal en vraagt zich vertwijfeld af waarom nog niemand daadwerkelijk heeft ingegrepen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Is de zilverprijs vanaf nu een veilige belegging?

Zilver is misschien wel een van de slechtste beleggingen dit jaar. Nochtans oogt de toekomst rooskleurig voor het kleine broertje van GOUD. Enkele jaren geleden sprak men nog over een zilverprijs van $100 terwijl men nu spreekt over een zilverprijs van $5. Is er dan zo veel veranderd? Nee, er zijn nog steeds goede redenen waarom de zilverprijs terug zal gaan stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$