Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2416 tot 2420
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Iedereen heeft een mening over de GOUDprijs

We hebben in de afgelopen maanden al de gekste voorspellingen horen waaien wat betreft de evolutie van de GOUDprijs. Er zijn natuurlijk de optimisten die op goede en op slechte dagen blijven herhalen dat de GOUDprijs alleen maar kan stijgen. Volgens sommigen worden er zelfs astronomische hoogtes in het vooruitzicht gesteld.

Die hoge prijsniveaus zijn inderdaad waarschijnlijk maar dan wel op de langere termijn. Vanaf de huidige prijsniveaus lijkt het neerwaarts potentieel voor GOUD, zilver, platina, etc. relatief beperkt. Er is een uitbodeming aan de gang en vanaf die bodem kan de GOUDprijs opnieuw gaan spuiten richting 2,000 dollar en nadien veel hoger.

Maar niet iedereen is even optimistisch, er zijn ook nog een paar pretbedervers die niet kunnen nalaten om een vloek over de GOUDmarkt uit te spreken. Vooral de prijsval van het GOUD vanaf 2012 heeft hun pessimisme nieuwe brandstof gegeven. Een verdere daling van de GOUDprijs lijkt volgens dit kliekje waarschijnlijk.

Van het kliekje maakt onder andere Duke University finance professor Campbell Harvey deel uit. Die haalde enkele weken geleden de media met zijn voorspelling dat de GOUDprijs in het beste geval maar 800 dollar per troy ounce waard zou zijn. Wie had gehoopt dat de berenmarkt bij het GOUD achter de rug is heeft het volgens Harvey bij het verkeerde eind.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Is GOUD de juiste bescherming tegen inflatie?

Inflatie, het blijft een moeilijk probleem. Iedereen had gerekend op meer inflatie als gevolg van de ruime monetaire politiek van de centrale banken maar de voorspelde opmars van de inflatie is voorlopig uitgebleven. Vooral de Amerikaanse centrale bank heeft nochtans haar uiterste best gedaan om meer inflatie uit te lokken.

De Fed heeft namelijk het systeem overspoeld met grote hoeveelheden goedkoop geld. Die zouden in normale omstandigheden inderdaad meer inflatie veroorzaakt hebben, ware het niet dat de banken dit geld hebben bij gehouden. Het is met andere woorden niet doorgestroomd naar de economie en dus is de inflatie uitgebleven.

Mogelijk ligt hier een verklaring waarom de GOUDprijs niet is gestegen. Is GOUD nu al dan niet de juiste bescherming tegen inflatie?, zo luidt een vraag van een andere orde. Iedereen gaat er namelijk klakkeloos van uit dat dit zo is. De correlatie tussen het GOUD en de inflatie moet echter in zijn juiste context bekeken worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

China stap voor stap naar dominantie van de GOUDmarkt

China beweegt langzaam naar de dominante kracht op de globale GOUDmarkt. Het is belangrijk om te punten met elkaar te verbinden om de recente ontwikkelingen te begrijpen. Vorige week donderdag (18 september) werd een zeer belangrijke stap gezet, de Shanghai Gold Exchange opende een handelsplatform voor GOUDhandel voor buitenlandse spelers.

Onder de eerste transacties waren diverse groepen zoals de HSBC bank, MKS (eigenaar van een grote raffinaderij in Zwitserland) en de Chinese banken ICBC, Bank of China en Bank of Communications. Er zouden naar verluid 40 participanten zijn voor de internationale Shanghai Gold Exchange, maar niet alle namen zijn bekend gemaakt. Standard Bank, JP Morgan en Bank of Nova Scotia zitten in ieder geval bij de geïnteresseerden.

De aanwezigheid van raffinaderijen en internationale mints moet de liquiditeit en de prijsvorming verbeteren en zo de competitie aan gaan met de duopoli LME/Comex. De SGE voorziet alvast 58 kluizen (55 voor GOUD en 3 voor zilver) verspreid over 36 Chinese steden voor de import en raffinage van GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Kan de GOUDprijs zich herstellen?

De GOUDprijs kan fors hoger als alle factoren in de juiste richting wijzen. Dergelijke uitspraken hebben we in het verleden natuurlijk wel vaker gehoord maar momenteel is er een extra factor waarmee rekening gehouden moet worden. En dat is de hele affaire die zich voltrekt rond de fixing van de GOUDprijs.

De rest van het verhaal zal wel bekend in de oren klinken. Jarenlang hebben 5 banken 2 keer per dag de GOUDprijs gefixed en dat is eigenlijk op een vrij brutale manier gebeurd. Hoe brutaal, dat zal nog moeten blijken. Momenteel lopen er een aantal onderzoeken maar die moeten nog afgesloten worden. Wanneer dat zal gebeuren moet nog blijken.

Inmiddels heeft Deutsche Bank de fixing van de GOUDprijs al vaarwel gezegd. De 4 resterende banken zijn Barclays, HSBC, Scotiabank en Societe Generale met daarbij nog even snel de opmerking dat Scotiabank misschien een iets minder bekende Canadese bank is. Maar of de fixing van de GOUDprijs nog lang op de huidige manier zal gebeuren moet afgewacht worden.

The World Gold Council (WGC) heeft een forum georganiseerd waarop de situatie op de markt voor GOUD geëvolueerd wordt. Als toezichthouder werd beroep gedaan op de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Inzet is het ontwerpen van een meer modern systeem om een correctie prijs voor het GOUD te bepalen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 26 september 2014

Goldman Sachs ziet GOUDprijs verder dalen

Volgens analist Jeffrey Currie van Goldman Sachs kan de GOUDprijs de komende maanden nog veel verder dalen. Hoewel de GOUDprijs in euro’s nog een kleine 10% hoger staat dan begin dit jaar is het rendement in dollars bijna compleet verdampt. “De risico’s zijn overwegend negatief voor GOUD. Veel van de steun kwam dit jaar van geopolitieke onzekerheid in Oekraïne en in het Midden-Oosten en die onzekerheden zijn weggeëbd”, zo verklaarde de analist in een gesprek met Bloomberg.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$