Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2416 tot 2420
Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Olie 20 procent goedkoper dan in juni

Beleggers vrezen dat de vraag naar het zwarte GOUD nog verder zal dalen door het matige economische herstel, terwijl het aanbod alleen maar toeneemt. Amerikaanse olie en Brentolie kostten beide 20 procent minder dan in juni van dit jaar. Brentolie werd bovendien voor het eerst sinds juni 2012 voor minder dan 90 dollar per vat verhandeld.

Het termijncontract voor de levering van Amerikaanse olie in november daalde 1,8 procent tot 85,77 dollar per vat, de laagste prijs sinds december 2012. Het identieke contract voor Brentolie daalde ook 1,8 procent, tot 89,76 dollar per vat.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

GOUDprijs daalde niet in iedere valuta

De laatste maanden is de GOUDprijs behoorlijk gedaald, vooral in dollars. Maar hoe ontwikkelt de GOUDprijs zich in andere valuta? Hollandgold pakte de cijfers erbij en maakte een overzicht van het rendement op GOUD in 2014. Aan de hand van cijfers van de World Gold Council vergeleken we de GOUDkoers van 3 oktober met die van 1 januari 2014.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 oktober 2014

Zilver zal het beter doen dan GOUD

De spotprijs van zilver is aan het dalen sinds 2013. Verschillende mijnbouwbedrijven in de zilversector hebben projecten moeten stopzetten omdat de kosten voor het mijnen niet meer gedekt werd door de zilverprijs. De zilvertoevoer is hierdoor verminderd van 1.005 miljoen naar 985 miljoen ounces. Een daling van 2%.

Door de daling van de spotprijs is de vraag naar fysisch zilver over dezelfde periode toegenomen met 13% van 954 miljoen tot 1081 miljoen ounces.

GOUD noteert boven de prijs van december 2013. Zilver daarentegen noteert nu nog altijd 10% lager dan in december 2013. Waarom noteert zilver lager dan GOUD?

Het enige antwoord dat we kunnen geven is dat de media ons vertelt dat de economie aan het herstellen is en bijgevolg aandelen een beter alternatief zijn. Investeerders in de edelmetalen gaan niet mee in dit verhaal. De realiteit is echter wel dat de voorraad van fysisch zilver slinkt en de vraag is gestegen met 13%. Bij een heropleving speelt zilver ook de rol van industriemetaal wat de vraag nog zal toenemen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Waarom de GOUDprijs wordt gemanipuleerd

Waarom wordt de GOUDprijs gemanipuleerd? Een veel gestelde vraag waarop veel verschillende antwoorden zijn gegeven. De beste uitleg die wij konden vinden komt van Jim Rickards. Rickards is een jurist, econoom en investment bankier en regelmatig op TV voor financieel commentaar. Rickards is tevens auteur van The New York Times bestseller Currency Wars. Recent heeft Jim Rickards zijn nieuwste boek uitgegeven The Death of Money over de komende ineenstorting van het internationale monetaire stelsel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

China importeert minder GOUD

In China is enkele maanden geleden nog maar eens een schandaal los gebarsten, ditmaal in de sfeer van de commodities. Alles draaide om de haven van Qingdao waar er op grote schaal gesjoemeld is met de daar opgeslagen voorraden aan grondstoffen zoals aluminium, koper, zink, nickel, etc.

Bleek namelijk dat die grondstoffen waren gebruikt als onderpand voor het toestaan van kredieten. Daar is op zich natuurlijk niets fout mee, ware het niet dat een of andere slimmerd op het idee was gekomen om dezelfde partij commodities meermaals als onderpand voor een krediet te gebruiken. Het onderzoek daaromtrent loopt nog steeds.

Bovendien bleek dat ook GOUD was gebruikt als onderpand voor het toestaan van kredieten. Dat verklaarde waarom er meer GOUD was ingevoerd dan door de consumenten opgenomen kon worden. China zat dan ook al snel opgezadeld met een tijdelijk overschot aan GOUD. En dat bleef niet zonder gevolgen.

Bloomberg News meldde dat het Hong Kong Census and Statistics Department inderdaad gewag maakte van een terugval in de verscheping van GOUD naar Hong Kong. Mainland China publiceert geen data omtrent de import van GOUD zodat men vanuit die hoek alleen op ramingen kan afgaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$