Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 2416 tot 2420
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

GOUD: Herstel zet in

Na de correctie omlaag van $ 1230 naar $1180 van vorige week is er de laatste dagen weer herstel te zien. De berichtgeving van vorige week wordt dan weer getemperd door uitlatingen van de FED dat er voorlopig niet aan een renteverhoging gedacht kan worden. Dit omdat cijfers laten zien dat er toch een langzamere economische groei waargenomen wordt. Daarbij komt ook de moeilijkheid voor de VS van een sterkere dollar die de handel belemmert.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Wie heeft er belang bij om de GOUDmarkt te veranderen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wie heeft er in hemelsnaam belang bij om de GOUDmarkt op zijn kop te zetten? Want dat die GOUDmarkt gemanipuleerd wordt staat als een paal boven water. Bovendien wordt steeds duidelijker dat die manipulatie groter is dan tot dus ver aangenomen werd.

Het verhaal is bekend. Op regelmatige tijdstippen wordt via futures een grote hoeveelheid (papieren) GOUD op de markt gedumpt met de duidelijke bedoeling om de GOUDprijs te doen dalen. Wat uiteraard telkens dan ook lukt. Deze dumping van futures is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het GOUD niet meer van de grond raakt.

Veteran Bloomberg GOUD reporter Claudia Carpenter volgt de GOUDmarkt al vanaf 1999 en moet toegeven dat ze nog nooit een manipulatie op dergelijke schaal heeft gezien. Carpenter spreekt van een regelrecht schandaal en vraagt zich vertwijfeld af waarom nog niemand daadwerkelijk heeft ingegrepen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Is de zilverprijs vanaf nu een veilige belegging?

Zilver is misschien wel een van de slechtste beleggingen dit jaar. Nochtans oogt de toekomst rooskleurig voor het kleine broertje van GOUD. Enkele jaren geleden sprak men nog over een zilverprijs van $100 terwijl men nu spreekt over een zilverprijs van $5. Is er dan zo veel veranderd? Nee, er zijn nog steeds goede redenen waarom de zilverprijs terug zal gaan stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

Marktcondities zijn goed voor GOUD en Zilver

De Fed heeft nog geen concrete plannen om haar obligaties van 4 biljoen dollar te gaan verkopen of om de rente te gaan verhogen. Alhoewel de meeste wel een rente verhoging verwachten midden 2015.

De Federal Reserve voorzitter Janet Yellen heeft duidelijk gesteld: ”Het beleid zal afgestemd worden op de economische ontwikkelingen. Als deze sneller verbetert dan verwacht dan zal de rente sneller verhoogd worden. Het omgekeerde geldt ook.”

Met andere woorden, als de economische cijfers slecht zijn in het bijzonder die met betrekking tot werk. De Fed zal zich dan onthouden van rente verhogingen. Indien nodig zullen ze zelfs overgaan tot meer stimuleringsprogramma’s. Yellen heeft herhaaldelijk aangegeven dat het stimuleren van de groei en dus van de werkgelegenheid voorrang heeft op de bestrijding van de inflatie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 oktober 2014

India dreigt strijd tegen GOUDsmokkelaars te verliezen

De nieuwe regering van de Indische president Narendra Modi wordt met heel wat problemen geconfronteerd maar een van de meest spectaculaire is ongetwijfeld de GOUDsmokkel. Die heeft het hele land in zijn greep, er wordt GOUD gesmokkeld dat het een lieve lust is en de overheid staat met de rug tegen de muur.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$