Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2421 tot 2425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

GOUD, zilver en platina zijn solide investeringen

Marc Faber, de uitgever van Gloom, Boom and Doom report, staat bekend als een bull als het er op aankomt te investeren in de edele metalen. In de visie van Faber mogen die metalen nog altijd gekocht worden, eigenlijk zou iedereen er een voldoende hoeveelheid van achter de hand moeten houden.

GOUD, zilver, platina en palladium zijn solide investeringen op dit moment, aldus Faber. Hij beschouwt dit 4-tal als een alternatief voor cash. Een van de functies van papieren geld is het vasthouden van waarde maar die rol kunnen de dollar, de euro en andere wereldmunten momenteel niet meer waar maken.

De rentevoeten staan bijna op nul en de levensduurte stijgt aan een tempo van ca. 10 procent per jaar. Dus verliest papieren geld zijn purchasing power in een snel tempo. Tegen die achtergrond is het dus wel degelijk zinvol om posities in GOUD aan te houden. Bovendien ziet ook de toekomst er niet zo denderend uit.

In dat verband steekt Marc Faber een beschuldigende vinger uit in de richting van de centrale bankiers, op de eerste plaats natuurlijk Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank. Die heeft met zijn politiek van monetaire verruiming zelden geziene risico’s genomen en de dag van de afrekening lijkt stilaan binnen handbereik te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Deze grafiek laat zien hoe ondergewaardeerd GOUD is

We leven in bijzondere tijden. Slechts 6 jaar geleden stond de wereld aan de rand van het bankroet omdat we in onze samenleving te veel schulden hadden opgestapeld. De wereld evolueerde naar een samenleving waarin economische groei gelijk stond aan de creatie van schulden. Dit werkt totdat onproductieve schulden heel het kaartenhuisje in elkaar doet stuiken. Ponzi is dan een woord dat dikwijls ter sprake komt.

Omdat de situatie zo dringend was – er zijn verhalen die beweren dat de wereld letterlijk op enkele uren van ruilhandel stond – moest de Federal Reserve het grote kanon boven halen. Eerlijk is eerlijk, Ben Bernanke redde de wereld van de ondergang. Maar sindsdien is alles gewoon weer verder gegaan en werd een overvloed aan schulden bestreden met nog meer schulden, alleen tegen een lagere rentevoet.

Er is een correlatie van 0,86 tussen de Amerikaanse schuldenberg en de GOUDprijs. Op onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de GOUDprijs in 2011 vooruit gelopen was op de Amerikaanse schulden, net zoals we gezien hebben begin jaren ’80. Maar als de correlatie terug zou herstellen naar een historisch normaal niveau, betekent dit dat de GOUDprijs terug zal moeten stijgen, zo zie je hoe ondergewaardeerd GOUD momenteel is.

Wie het over geld heeft, heeft het in feite over waarde. Het zou dan ook logisch moeten zijn om geld te verkiezen waarvan het aanbod met gemiddeld 1,5% per jaar stijgt dan geld waarvan het aanbod met gemiddeld 20% per jaar stijgt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Commodities krijgen flinke klappen

De afgelopen jaren hebben de commodities niet kunnen overtuigen. De afgelopen tijd hebben de meeste commodities veel waarde moeten inleveren en dat zorgt er voor dat steeds meer mensen afstand nemen van deze sector. Zijn de goede tijden voor de commodities nu voorbij?

Uiteraard kunnen we niet zomaar zeggen dat de goede tijden voor de commodities voorbij zijn. Een analist op Wall Street, Mark Dow, ziet de huidige daling als een rustperiode. De tijd was rijp om iets lucht uit de ballon te laten lopen.

Mark Dow is van mening dat de commodities te snel zijn gestegen in de periode van 2004 tot 2011. Een daling is dus niet meer dan logisch. Wel is het opmerkelijk dat er veel analisten zijn die de commodities volledig aan de kant schuiven. Vooral GOUD en zilver verdienen volgens de meeste analisten op Wall Street geen plekje meer in de portefeuille.

Op de grafiek hierboven is de PowerShares Broad Commodities ETF afgebeeld. We kunnen zien dat we in het jaar 2011 een top hebben neergezet om vervolgens flink in waarde te dalen. Ook dit jaar hebben we weer flink waarde moeten inleveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Jon Matonis: Er is een vervanger voor GOUD

Jon Matison is Executive Director van de Bitcoin Foundation en heeft een toespraak gehouden op de Institute of Directors conference in London. Hij ziet de virtuele munt in de toekomst als de ultieme vervanger van de veilige beleggerhaven zoals GOUD.

Het is genoegzaam bewezen dat ongeacht de economische en politieke situaties grondstoffen en echte activa zoals GOUD hun waarde behouden. In de toekomst kan hier de virtuele activa zowel als de fysieke voor in aanmerking komen.

Jon Matonis deed een gedurfde uitspraak door te stellen dat we met Bitcoin voor een gelijkaardige revolutie staan als ten tijde van de uitvinding van de drukpers. Bitcoin wordt het nieuwe GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Alweer: GOUD is een bodem aan het leggen

Met het GOUD blijft het moeilijk kersen eten, de GOUDprijs raakt maar niet van de grond. Verschillende factoren houden de GOUDmarkt momenteel in hun ban. Op de eerste plaats is het inderdaad zo dat een herstellende wereldeconomie niet bepaald de geschikte voedingsbodem is voor een rally bij het GOUD.

Een tweede factor is de evolutie van de koers van de dollar. De Amerikaanse valuta zou in de komende maanden verder moeten verstevigen t.o.v. de euro als gevolg van het oplopend renteverschil tussen beiden. Een sterkere dollar is zeker geen goed nieuws voor het GOUD, er kan een remmend effect vanuit gaan.

Dan is er nog de factor China. De GOUDverkopen in dat land lijken enigszins te vertragen, tenminste wanneer we de China Gold Association mogen geloven. Die kwam onlangs melden dat de vraag naar fysiek GOUD in het land in de eerste 6 maanden van dit jaar met 19 procent is gedaald t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$