Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 2426 tot 2430
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Platina - het grootste tekort sinds 1975! #edelmetaal

Volgens specialist Johnson Matthey zorgt dat voor een tekort van 1,22 miljoen ounces platina in 2014 – het grootste tekort sinds 1975.

Palladium is dit jaar het enige edelmetaal dat nog stand weet te houden. Andere edelmetalen zoals GOUD, zilver en platina speelden al een groot deel van hun winsten kwijt de laatste weken. Nochtans blijven de fundamenten voor platina nog steeds uitstekend. Volgens Money Morning is het zelfs moeilijk om een nog betere outlook te vinden.

Platina en palladium hebben de specifieke eigenschappen dat ze luchtverontreiniging kunnen aanpakken. Daarom worden ze veelvuldig gebruikt in katalysatoren van automotoren. In de eerste 6 maanden van 2014 steeg het aantal verkochte auto’s met 4 %. In China verwacht men een stijging van 15 % dit jaar. De vraag naar auto’s met een katalysator groeit dit jaar met 8,5 % en vanuit de juwelen sector stijgt de vraag met 5,3 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

GOUDprijs zal snel terug gaan stijgen

De sterke dollar zorgde er onder andere voor dat de GOUDprijs vorige week meer dan $ 30 per ounce moest inleveren. Maar de sterke dollar komt voornamelijk uit de zwakte van de Yen en de Euro. Indien dit de voorbode is van een onstabiele valutamarkt, is dit positief voor de GOUDprijs op langere termijn. Maar er zijn nog signalen die aantonen dat er een nieuwe stijging van de GOUDprijs zit aan te komen.

Het aantal contracten op de future markt voor GOUD steeg sterk de laatste 2 weken, dit is de periode waarin de GOUDprijs begon te dalen van $ 1.290. Dit betekent dat er voornamelijk short posities op de markt werden gedumpt (dit is GOUD nieuws, short posities moeten ooit terug omgedraaid worden door GOUD te kopen – een toename van het aantal short posities is dus veel positiever dan een afname van het aantal long posities).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Jim Sinclair’s 16 redenen waarom de GOUDmarkt nu zijn bodem zal vinden

Jim Sinclair is de man die de huidige seculaire stierenmarkt in GOUD op de bodem voorspelde en het is de man die de vorige seculaire stierenmarkt in GOUD een dag voor het einde ervan voorspelde. Deze Jim Sinclair kent de GOUDmarkt van binnen en van buiten en hij ziet 16 redenen om aan te nemen dat de huidige cyclische berenmarkt binnen de seculaire stierenmarkt bijna ten einde is aldus Silver Doctors.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Nieuwe regering kan Indische GOUDverkopen stimuleren

India heeft al een tijdje een nieuwe regering en dat zullen we geweten hebben. De regering van de nieuwe premier van Narendra Modi koestert grote plannen. Modi heeft de verkiezingen gewonnen met de belofte dat hij de economie een extra duwtje in de rug zou geven en lijkt nu van plan om woord te houden.

De regering plant de bouw van 100 nieuwe steden, wil hoge snelheid treinen laten rijden, overweegt maatregelen om de inflatie te doen afkoelen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een programma ter hervorming van de belastingen en zullen maatregelen getroffen worden om de investeringen te stimuleren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

ZILVER - Dit is een van de meest angstaanjagende grafieken van het moment

Een van de meest angstaanjagende grafieken van dit moment is die van zilver. Zoals gisteren aangegeven ziet de grafiek van GOUD er niet goed uit, maar die van zilver is nog erger. Zilver bevindt zich nu op een cruciaal niveau. Sinds de daling van de piek rond $ 50 bijna 3 jaar geleden, testte de zilverprijs meermaals het huidige steunniveau. Als dit steunniveau niet stand kan houden, kan de zilverprijs nog verder dalen naar $ 15.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$