Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2431 tot 2435
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Sterke dollar is slecht voor GOUD

GOUD heeft een slecht kwartaal gekend. Het verlies op maandbaas was het grootst sinds juni 2013. Vooral de sterkte van de dollar is hier voor verantwoordelijk.

De verwachting dat de sterkte van de dollar nog zal toenemen doet GOUD ook geen goed. De toename is vooral gebaseerd op de Amerikaanse economie zelf die lijkt te verbeteren. De Fed heeft recent aangekondigd dat het de rente zal verhogen, eerder vroeger dan later, als dat nodig moest zijn. Bij de concurrerende munten is er op dit moment helemaal nog geen sprake van renteverhogingen. Redenen genoeg voor olie op het vuur voor de dollar.

De sterke dollar wordt nog meer aangevuurd door de zwakte van de andere munten, de euro zit al een tijdje in dalende lijn. Het is nu uitkijken naar de beleidsvergadering van de ECB op donderdag en de bekendmaking van de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers op vrijdag. Deze twee gebeurtenissen zetten het verschil in prestaties van beide economieën in de verf.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

MUST READ: Rusland en China wachten op de VS om de strijd om GOUD op te geven!

Volgens GoldSilverWorlds.com is september een slechte maand geweest voor GOUD. Ondanks de sterke prestatie die het edele metaal heeft neergezet in het voorbije seizoen is de koers toch met 5,2% gedaald. Dat betekent dat GOUD afstevent op het eerste kwartaalverlies van dit jaar.

Een door de Amerikaanse dollar geïnspireerde hype kan ervoor zorgen dat de Federal Reserve de interesten vroeger dan verwacht gaat verhogen. Als die voorspelling waar blijkt te zijn, kan dat de GOUDprijs nog meer onder druk zetten. Al is dat volgens de website maar schijn:

[lees verder!]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

De belangrijkste reden om nu GOUDmijnaandelen te kopen

Als we terug kijken naar de dotcom periode eind jaren ’90, is er een uitspraak van een toen 70 jaar oude man die er bovenuit steekt. Op 5 december 1996 had Federal Reserve voorzitter Alan Greenspan het over “irrational exuberance” – irrationele overdrijving. Hoewel zijn speech 4.322 woorden lang was en deze twee woorden pas vielen na ¾ van de tekst, blijven deze woorden bij de beleggers het langste hangen. Hoe komt dat?

Dat komt omdat Nobelprijs winnaar Robert Shiller een boek schreef getiteld “irrational exuberance”, over de overwaardering van de aandelenmarkten. Dit boek verscheen een eerste keer in 2000 in dezelfde maand dat de internetbubbel begon leeg te lopen. In 2005 publiceerde Robert Shiller een nieuwe editie van zijn boek “irrational exuberance”, maar nu over de overwaardering van de huizenmarkt. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Volgens diezelfde Robert Shiller zijn de aandelenbeurzen momenteel opnieuw in een fase van “irrational exuberance”. Volgens zijn wereldberoemde CAPE (cyclically adjusted price-to-earnings) ratio is de huidige aandelenmarkt overgewaardeerd net zoals in 1929, 2000 en 2007. De CAPE staat momenteel boven 26 wat dus nog maar 3 keer eerder voor viel in de geschiedenis.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Verhoging BTW op Zilver raakt munthuis Oostenrijk

BTW op zilver en lagere prijzen voor GOUD en zilver raken het Oostenrijkse Munthuis de Austrian Mint. Het Munthuis verwacht een daling van maar liefst 47% in de verkoop van edelmetaal. Het munthuis uit Oostenrijk brengt de populaire Wiener Philharmoniker uit in de zilveren en de GOUDen variant. De GOUDen Wiener Philharmoniker was in 1992, 1995 en in 1996 de best verkopende GOUDen beleggingsmunt. De GOUDen variant wordt sinds 1989 geproduceerd. De zilveren Wiener Philharmoniker is in 2008 geïntroduceerd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Alan Greenspan: Valuta zijn geen substituut voor GOUD

In een ingezonden stuk voor Foreign Affairs schrijft voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan over de GOUDmarkt en over de razendsnelle opmars van China. In zijn stuk geeft hij aan dat centrale banken een GOUDreserve aanhouden, omdat ze weten dat het de ultieme verzekering is in een valutacrisis. Lees het volledig vertaalde artikel op Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$