Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 2431 tot 2435
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Waarom werd de GOUDstandaard afgeschaft?

Tijdens een GOUDstandaard hebben politici en bankiers weinig invloed op de economische activiteit aangezien ze niet in staat zijn de wisselkoersen te beïnvloeden. Het is ook niet mogelijk om de economie in een hogere versnelling te zetten door geld te drukken en de economie te voorzien van “makkelijk krediet”, zoals tegenwoordig gebruikelijk is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Minst risicovolle manier om te investeren in GOUD

We zullen u even een moeilijke vraag stellen: wat is de minst risicovolle manier om te investeren in de GOUDsector? Die sector mag heel breed genomen worden: fysiek GOUD in de vorm van munten en staven, GOUDmijnaandelen en GOUDfutures. Bij uitbreiding mag ook aan andere edele metalen als zilver, platina, palladium, etc. gedacht worden.

Het GOUD heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, laat daar geen misverstanden over bestaan. Naar de reden waarom hebben we nog steeds het gissen, ondanks het feit dat er regelmatig geruchten de ronde deden over manipulatie van de GOUDprijs. Definitieve bewijsvoering daaromtrent hebben we echter nog niet gekregen.

Is GOUD op de huidige prijsniveaus aantrekkelijk geprijsd? Het hangt er van af hoe iemand tegen de markt aankijkt. Wie verder durft te denken dan de neus lang is zal zeggen van wel. Ooit stopt de manipulatie van de GOUDprijs en dan ligt de weg naar omhoog wijd open. Of toch niet? Bij sommigen zijn de twijfels toegenomen.

Bron: Hollandgold.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

September is een goede maand om GOUD te kopen

We kennen allemaal het spreekwoord op de beurs dat ongeveer als volgt gaat: “go away in May, but remember to come back in September”. Dit mag dan misschien werken op de aandelenmarkt, maar bestaat er ook zoiets voor GOUD? We doken in de statistieken en maakten een overzicht van het maandelijkse rendement van zowel GOUD als de Amerikaanse S&P 500 beursindex.

Wat blijkt? September was van 1970 tot en met 2013 de beste maand om in GOUD te stappen. Over deze periode van meer dan dertig jaar steeg de GOUDkoers gedurende deze maand met gemiddeld ruim 2,5%! Dat is aanzienlijk beter dan in de rest van het jaar, waarin het maandrendement maar twee keer boven de 1,5% uitsteekt. Dat zijn de maanden januari en november.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Verkoop GOUD in India daalt 70%

De verkoop van GOUD in India is sterk gedaald in de periode van april tot en met augustus 2014. De verkoop van GOUDen munten en GOUDbaren is volgens de All India Gem and Jewellery Federation (GJF) met 70% gedaald. De importheffingen, die in 2013 een aantal keer werden verhoogd om het tekort op de lopende rekening te beperken, hebben duidelijk impact gehad op de verkoop van GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Moeilijk te geloven, maar er vloeide gisteren veel geld naar GOUDmijnen

De GOUDprijs blijft de zeer belangrijke weerstand van $ 1.260 testen. Er liggen veel kooporders rond dit niveau. Als de prijs alsnog hier door zakt, kan de GOUDprijs nog veel verder dalen. Dat was misschien de reden voor de ware sell-off van de GOUDmijnen gisteren, de angst voor een verdere daling van de GOUDprijs. Maar opmerkelijk genoeg stroomde er gisteren veel geld naar de GOUDmijnen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$