Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2436 tot 2440
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

GOUD en zilver report (Week 40)

De GOUDprijs zakte de afgelopen week met 0,88% naar €952,20 per troy ounce. De zilverkoers ging zelfs 3,23% naar beneden. De edelmetalen gingen vrijdag onderuit door een beter dan verwacht banencijfer uit de VS. In dollars waren de verliezen nog groter. Opvallend genoeg trekt de verkoop van fysiek edelmetaal weer wat aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Het moment is daar om GOUD te kopen

De Amerikaanse dollar index bereikte deze week een nieuw hoogtepunt van de laatste jaren, maar het kon dat niveau niet lang volhouden. De dollar index is het meest overkocht in vele jaren. Na een steile opmars de laatste maanden staat de technische RSI boven de 70 punten. Als de geschiedenis een goede raadgever is, weet je wat de volgende beweging zal zijn van de dollar.

GOUD daarentegen is zeer oververkocht. Gezien de sterke stijging van de Amerikaanse dollar, valt de daling van GOUDprijs nog redelijk mee. Daar de dollar op een meerjarige weerstand botst, valt de GOUDprijs momenteel terug tot het niveau van een meerjarige steun tussen $1.180 en $1.220. GOUD staat momenteel ook op een keerpunt voor vele GOUDmijnen. Als de GOUDprijs verder zou dalen, zullen er nog meer mijnen dicht gaan. In de eerste 5 maanden van 2014 lag de productie in de Verenigde Staten al 4% lager dan in 2013.

Bron: bisk.nl
Geplaatst: zondag 5 oktober 2014

Bodem in zicht voor GOUDprijs?

Veel beleggers in GOUD en zilver denken met weemoed terug aan de periode van 2001 tot 2011. Een periode van stijgende koersen voor beide edelmetalen. Het feestje eindigde in september 2011, met een GOUDprijs van ruim 1900 dollar en een zilverprijs van 50 dollar. Sindsdien verkeren GOUD en zilver in een  nu 3 jaar durende bearmarkt. Op het moment van schrijven staat de GOUDkoers op 1192 dollar per ounce, vlakbij het in december 2013 genoteerde dieptepunt van 1180 dollar. De zilverkoers noteert nu 16,82 dollar. Dat is een flink stuk onder het in december neergezette dieptepunt van 18,14 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

Dit is de slechtste GOUDinvestering die er bestaat

De herstelling van de Amerikaanse economie bevestigt door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag was een domper voor GOUD.  De stopzetting van de Quantetive Easing en de verhoging van de rente, moest het nodig zijn, zorgen voor een steigerende dollar. Hyperinflatie, het argument bij uitstek van de gold bull om voor het gele metaal te gaan, is nu verder weg dan ooit. GOUD krijgt serieuze klappen, GLD ETF is een fonds dat de prijs van het GOUD volgt.

Junior GOUD mijnbedrijven reageren altijd al versterkt op de prijs van GOUD. De GDXJ ETF is een fonds en geeft de mogelijkheid om een korf van junior GOUDmijnen te volgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$