Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 2436 tot 2440
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Kan GOUD belast worden?

Wat zijn de beste manieren om in GOUD en zilver te investeren? Spontaan zouden we kiezen voor ofwel een investering in fysiek GOUD dan wel voor een investering in ETFs die zoals we allemaal weten vlot verhandelbaar zijn op de beurs. Liquiditeit, dat is namelijk waar het om draait. In geval van fysiek GOUD komt daar nog iets anders bij kijken.

GOUD moet namelijk ergens bewaard worden. In een geval van kleine hoeveelheden stellen zich eigenlijk geen problemen, de opslag kan gebeuren in de kluis van een bank. Maar bij grotere hoeveelheden wordt dat een ander paar mouwen. Zeker in de U.S. kan de kostprijs voor het bewaren van GOUD fors oplopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Wilt u investeren in GOUDmijnaandelen?

Greg Zuckerman van The Wall Street Journal in New York heeft een bijzondere interesse voor GOUD. Hij schrijft er regelmatig over en kent de GOUDmarkt als zijn broekzak. Het statuut van GOUD is in de U.S. helemaal anders dan aan deze kant van de grote plas. Wie als Amerikaan GOUD koopt moet rekening houden met het bezoek van de belastingontvanger.

Tot dus ver zijn de Europese overheden nog niet op het idee gekomen om GOUD te belasten, maar wanneer de nood aan de man komt zal men ongetwijfeld niet aarzelen om dit alsnog te doen. Wie fysiek GOUD koopt moet dus altijd twee keer nadenken waar en hoe hij dit zal doen en hoe hij het GOUD in eigendom zal bewaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Dit is waarom GOUDmijnen nu goedkoop zijn

GOUDmijnen zijn zwaar gedevalueerd. Van de sell-offs van de laatste decennia is de huidige een van de zwaarste. Sinds de jaren ’70 stonden GOUDmijnaandelen nog maar 6 keer eerder op het huidige lage niveau. Na dergelijke onderwaardering volgde steeds een herstel, sommige waren zelfs heel sterk.

Enkele jaren geleden begonnen de GOUDmijnen te dalen terwijl de GOUDprijs bleef stijgen. Dit was een teken aan de wand. De daling van de GOUDprijs heeft voor veel GOUDmijnen een alarm doen afgaan. De GOUDmijnen hebben zich aangepast aan de nieuwe realiteit van een lagere GOUDprijs en zijn nu zeer koopwaardig om de volgende 4 redenen, aldus US Funds:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Zolang ze in het oosten geld hebben, zullen ze GOUD kopen

Als we kijken naar de globale vraag naar fysiek GOUD, dan vallen er 2 zaken op: de vraag in Azië stijgt (al sinds de jaren ’80) en de vraag in het westen daalt sinds 2003. De vraag in Azië is zelfs zo groot dat het bijna evenveel is als de globale GOUDproductie. In India lag de vraag in 2013 op 1.100 ton, in China 1.200, dat is slechts 300 minder dan de globale productie buiten China. En dan hebben we het nog maar alleen over de private vraag naar GOUD, niet naar de vraag naar GOUD door centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

GOUD naar $ 1.000 zou een goede zaak zijn

De GOUDprijs zit al sinds 2011 in een berenmarkt. Is dit een berenmarkt in een grotere stierenmarkt of is dit een berenmarkt die volgt op een stierenmarkt? De meningen zijn verdeeld. Momenteel zoekt de GOUDprijs weer de onderkant van het trendkanaal op. Een daling onder $ 1.260 zou betekenen dat de GOUDprijs er niet in slaagt om een hogere of gelijke bodem te zetten. Dan kan de GOUDprijs verder dalen naar $ 1.000. Dit zou eigenlijk best goed zijn voor de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$