Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 2441 tot 2445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

“Dalende GOUDprijs doet volledige jaarwinst teniet”

De GOUDverkoop van Australië’s Perth Mint is vorige maand maar liefst 89% gestegen, zo meldt Bloomberg. Dat zou het hoogste niveau zijn in bijna een jaar. De verkoop van GOUDen munten en GOUDstaven is gestegen van 1031 kg naar 1 949 kg.

Toch daalde de prijs van bullions met 6,2% in vorige maand. Dat is de grootste daling sinds juni 2013. “Daarmee doet het verlies de hele jaarwinst volledig teniet”, meldt Bloomberg. Ver moeten we niet zoeken om de schuldigen te vinden.

Denk maar aan de groeiende sterkte van de Amerikaanse dollar, het vooruitzicht dat de Federal Reserve de interesten gaat verhogen en Europese en Aziatische centrale banken die steeds meer stimuluspakketten moeten introduceren om hun economie draaiende te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

De beste van de slechtsten is nadelig voor GOUD

De laatste 3 maanden heeft de Amerikaanse dollar, tegen alle verwachtingen in, een merkwaardige remonte doorgemaakt. Waar komt zijn sterkte vandaan? Welke economische factoren zijn hier voor verantwoordelijk?

Normaal zijn de consumentbestedingen de belangrijkste indicator voor de Amerikaanse economische groei. Maar niets daarvan. Deze is niet opmerkelijk verandert tegenover 2013.

De huizenmarkt komt op de tweede plaats als indicator. Hier is wel enige groei, maar altijd nog maar op halve kracht van wat normale groei zou moeten zijn. Hier zijn ook geen duidelijke signalen die wijzen op een economische groei.

Zou de werkgelegenheid dan de reden kunnen zijn. De werkloosheid is dan wel gezakt. Maar dit komt  vooral door de werklozen die stoppen met naar werk te zoeken.  De politici mogen dan wel zeggen dat alle jobs terug ingevuld zijn van voor de crisis maar ze vergeten er wel bij te zeggen dat de hoogbetaalde jobs ingeruild zijn voor de laagbetaalde. Op deze fundamenten kan je geen blijvende groei volhouden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Ook Australische Munthuis ziet verkoop GOUD aantrekken

Perth Mint ziet de verkoop van GOUD aantrekken in augustus en september. Het Australische Munthuis is , na China, de twee na grootste raffinaderij van GOUD in de wereld. De Perth Mint produceert onder andere de populaire GOUDen Lunar series en de GOUDen Australian Kangaroo munten. Daarnaast geeft de Perth Mint GOUDbaren en zilveren munten uit zoals de zilveren Lunar serie en de bekende Kookaburra munten.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Steun voor GOUDprijs op korte termijn

Voor de vierde maal in successie hebben Centrale Banken een akkoord bereikt. Hierin spreken zij af geen dusdanige grote GOUDverkopen te doen die de prijs zou kunnen beïnvloeden.  Er zijn dan ook geen plannen om delen van hun voorraden op korte termijn te gaan verkopen. Dit betekent een steun voor de GOUDprijs op korte termijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Bullish signalen bij de juniors GOUDmijnaandelen

Het is een ongeschreven wet dat de juniors het steevast beter doen dan de grotere mijnbouwaandelen wanneer de sector van de GOUDmijnen op de Amerikaanse beurzen zich weer in een opwaarts gerichte trend bevindt. Het spreekt bovendien voor zich dat aan die juniors dus veel meer risico’s verbonden zijn.

De sector in zijn geheel bevindt zich nu al ongeveer 3 jaar in een downtrend maar lijkt vast van plan te zijn om die te doorbreken. Er zijn in de afgelopen maanden een paar bullish signalen opgedoken, onder andere in de chart van Newmont Mining. Die signalen kunnen wijzen op een haussefase in voorbereiding. En die zou wel eens hevig kunnen zijn.

Katie Stockton, chief technical strategist bij brokerage firma BTIG, wijst er onder andere op dat Newmont bij het begin van de zomer voor het eerst sinds het einde van 2012 door het 200-day simple moving average is gebroken. Een uitbraak boven het 200-day simple moving average wordt als het begin van een lange termijn uptrend beschouwd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$