Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 2441 tot 2445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zilver is erg goedkoop

Robert Barone, economist, partner en portfolio manager bij Universal Value Advisors, steekt zijn enthousiasme over het zilver niet onder stoelen of banken. Hoe hij het ook bekijkt, zilver is goedkoop en beschikt nog over een stevig opwaarts potentieel. Dat potentieel zal in de komende jaren ongetwijfeld gerealiseerd worden.

Vooral het verschil in evolutie tussen de GOUD- en zilverprijs heeft de aandacht van Barone getrokken. GOUD wordt verkocht aan ongeveer 65x de prijs van zilver en die prijsverhouding staat niet in verhouding tot de zeldzaamheid van beide edelmetalen. Een correctie is in de ogen van Barrone dan ook noodzakelijk.

Het aanbod aan zilver is maar 4 of 5 keer zo groot als dat van GOUD. Bijgevolg is ofwel GOUD t.o.v. zilver te duur gewaardeerd is, ofwel zilver t.o.v. GOUD te goedkoop gewaardeerd is. Barone gelooft in laatstgenoemd scenario en ziet de zilverprijs dus ten opzichte van de GOUDprijs een inhaalbeweging maken. Die zou zelfs erg ver kunnen reiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Bull Market bij het GOUD is nog niet gebroken

We komen nog even terug op Mary Anne & Pamela Aden, de 2 Amerikaanse zusters die regelmatig hun visie over de markten in de media mogen geven. De Aden zusters blijven positief over het GOUD in die mate zelfs dat ze vroeg of laat een stormloop op de edelmetalen niet uitsluiten.

Want wat is er aan de hand? Er staan nog heel wat short posities in het GOUD open. Wanneer de GOUDprijs plots sterk voor de dag zou komen moeten die short posities gesloten worden. Dat zal bij alle shorters op hetzelfde moment moeten gebeuren waardoor de opwaartse beweging een sterke stimulans kan krijgen.

Mary Anne & Pamela Aden verwijzen naar de 2 grote bull markets bij het GOUD, meer bepaald in de jaren 70 en in de jaren 2000. De grote bull markt van de jaren 70 eindigde pas in 1984 hoewel de GOUDprijs al in 1980 een piek had bereikt. Het is dus niet zo dat er voortdurend nieuwe pieken bereikt moeten worden om de bull market bij het GOUD intact te houden. Natuurlijk moet het technisch plaatje wel goed in de gaten gehouden worden.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Schotten kopen GOUD door referendum?

In aanloop naar het referendum over de afscheiding van Schotland besluiten Schotten meer GOUD te kopen. Dat zegt Bullionvault, een online aanbieder van GOUD die ook in Schotland actief is. De afgelopen twee weken registreerde het bedrijf een 42% stijging in de vraag naar GOUD, bovenop de stijging die normaal zichtbaar is in deze periode van het jaar.

Bullionvault analyseerde de transacties van haar klanten en filterde daar ongeveer 50.000 klanten uit die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk. Van die groep werd op basis van postcode een scheiding gemaakt tussen klanten in Schotland en de klanten in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens vergeleek men het marktaandeel van Schotland in het geheel over de eerste helft van september en over de voorgaande maanden.

Wat bleek: In september was het marktaandeel van Schotland 42% hoger dan het gemiddelde marktaandeel over voorgaande maanden. Een dergelijk groot verschil suggereert dat er een verband bestaat tussen het kopen van GOUD en de recente ontwikkelingen omtrent de mogelijke afscheiding van Schotland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

John Bollinger verwacht een hogere GOUDprijs

Een populair onderwerp op de markten is momenteel het GOUD. GOUD, zilver en de andere edelmetalen doen bij nogal wat waarnemers vraagtekens rijzen. De GOUDprijs raakt voorlopig niet echt van de grond, van de verwachte grote doorbraak naar boven is voorlopig niets in huis gekomen. Idem dito voor het zilver.

Uiteindelijk hebben heel wat investeerders zich een buil gevallen aan de edelmetalen. Maar die buil mag met een glimlach genomen worden want eerder vroeg of laat zal het uur van het GOUD opnieuw zijn geslagen. Het staat namelijk in de sterren geschreven dat de GOUDprijs hogere regionen zal verkennen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

GOUDimport India explosief gestegen

In de maand augustus heeft India meer dan dubbel zoveel GOUD geïmporteerd als in dezelfde maand van vorig jaar. Vergeleken met een maand eerder steeg het geïmporteerde volume met ruim 50%. De nieuwe Indiase regering versoepelde de invoerheffing, waardoor meer handelaren GOUD konden invoeren uit het buitenland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$