Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2451 tot 2455
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Ook Australische Munthuis ziet verkoop GOUD aantrekken

Perth Mint ziet de verkoop van GOUD aantrekken in augustus en september. Het Australische Munthuis is , na China, de twee na grootste raffinaderij van GOUD in de wereld. De Perth Mint produceert onder andere de populaire GOUDen Lunar series en de GOUDen Australian Kangaroo munten. Daarnaast geeft de Perth Mint GOUDbaren en zilveren munten uit zoals de zilveren Lunar serie en de bekende Kookaburra munten.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Steun voor GOUDprijs op korte termijn

Voor de vierde maal in successie hebben Centrale Banken een akkoord bereikt. Hierin spreken zij af geen dusdanige grote GOUDverkopen te doen die de prijs zou kunnen beïnvloeden.  Er zijn dan ook geen plannen om delen van hun voorraden op korte termijn te gaan verkopen. Dit betekent een steun voor de GOUDprijs op korte termijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Bullish signalen bij de juniors GOUDmijnaandelen

Het is een ongeschreven wet dat de juniors het steevast beter doen dan de grotere mijnbouwaandelen wanneer de sector van de GOUDmijnen op de Amerikaanse beurzen zich weer in een opwaarts gerichte trend bevindt. Het spreekt bovendien voor zich dat aan die juniors dus veel meer risico’s verbonden zijn.

De sector in zijn geheel bevindt zich nu al ongeveer 3 jaar in een downtrend maar lijkt vast van plan te zijn om die te doorbreken. Er zijn in de afgelopen maanden een paar bullish signalen opgedoken, onder andere in de chart van Newmont Mining. Die signalen kunnen wijzen op een haussefase in voorbereiding. En die zou wel eens hevig kunnen zijn.

Katie Stockton, chief technical strategist bij brokerage firma BTIG, wijst er onder andere op dat Newmont bij het begin van de zomer voor het eerst sinds het einde van 2012 door het 200-day simple moving average is gebroken. Een uitbraak boven het 200-day simple moving average wordt als het begin van een lange termijn uptrend beschouwd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 oktober 2014

Zijn GOUDmijnaandelen volgens de banken kansrijk?

Welke GOUDmijnaandelen kunnen volgens banken en brokers nog outperformen in de resterende maanden van dit jaar? Deze vraag is er waarschijnlijk eentje die op ieders lippen ligt. Want eerlijk is eerlijk: het GOUD en dan zowel de GOUDprijs als de GOUDmijnaandelen hebben tot dus ver niet gedaan dan wat er van verwacht werd.

Maar de factor tijd mag niet uit het oog verloren worden. De meeste waarnemers zijn bereid om de edele metalen, inclusief ook zilver, platina en palladium, nog wat tijd te gunnen. Er kunnen namelijk nog altijd hogere koersen in de noteringstabellen verschijnen en dat op relatief korte termijn. Vooral bij de GOUDmijnaandelen liggen nog kansen weggelegd.

Maar eerst zullen we toch een streep onder het verleden moeten trekken. De GOUDprijs bereikte enkele jaren geleden een all-time high en zowat iedereen op Wall Street geloofde dat we vertrokken waren voor een rally die nog jaren zou kunnen blijven duren. Want alle factoren bleken in het voordeel van het GOUD te spreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 oktober 2014

Sterke dollar is slecht voor GOUD

GOUD heeft een slecht kwartaal gekend. Het verlies op maandbaas was het grootst sinds juni 2013. Vooral de sterkte van de dollar is hier voor verantwoordelijk.

De verwachting dat de sterkte van de dollar nog zal toenemen doet GOUD ook geen goed. De toename is vooral gebaseerd op de Amerikaanse economie zelf die lijkt te verbeteren. De Fed heeft recent aangekondigd dat het de rente zal verhogen, eerder vroeger dan later, als dat nodig moest zijn. Bij de concurrerende munten is er op dit moment helemaal nog geen sprake van renteverhogingen. Redenen genoeg voor olie op het vuur voor de dollar.

De sterke dollar wordt nog meer aangevuurd door de zwakte van de andere munten, de euro zit al een tijdje in dalende lijn. Het is nu uitkijken naar de beleidsvergadering van de ECB op donderdag en de bekendmaking van de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers op vrijdag. Deze twee gebeurtenissen zetten het verschil in prestaties van beide economieën in de verf.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$