Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 2451 tot 2455
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

GOUD is op weg naar $ 1.075 – zilver naar $ 13

Het technische plaatje voor GOUD en zilver is fors verzwakt de laatste week. De GOUDprijs heeft nog een strohalm om niet in een nieuw neerwaarts patroon te belanden en zilver moet dringen steun zien te vinden. Zoniet dreigen beide edelmetalen af te glijden naar nieuwe dieptepunten, dat zegt een van ’s werelds beste technische analisten Peter L Brandt.

De GOUDprijs was goed op weg om een hoofd-en-schouder patroon in een bodem te volmaken. Een H&S patroon is een zeer betrouwbaar patroon maar kan soms alsnog falen. Om te slagen moet de GOUDprijs boven $ 1.400 eindigen, als het onder $ 1.240 daalt, is de rechtse schouder niet voltooid en heeft het patroon gefaald. Als de GOUDprijs de week afsluit onder $ 1.281 zijn de beren weer in het voordeel, als $ 1.240 niet kan standhouden, kan de GOUDprijs afzakken tot $ 1.074.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Let op: dit is zo veel geld waard

Op de vraag hoe je veel geld kunt verdienen in de grondstoffensector is het antwoord even gemakkelijk als moeilijk “Koop laag en verkoop hoog”, maar dat is iets dat iedereen je kan vertellen. Pierre Lassonde is een super investeerder in de grondstoffensector. Hij ziet een groot verschil tussen fysiek GOUD en GOUDmijnen. Lassonde stond al aan het roer van een 100-bagger en heeft een nieuwe 100-bagger (aandelen die maal 100 gaan) in aantocht. Dit is zijn geheim.

De beste GOUDmijnen hebben de beste CEO’s. De beste CEO’s weten wat ze moeten doen en vooral weten ze hoe ze problemen moeten aanpakken. Een sterk en ervaren management is onmisbaar voor een succesvolle belegging.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Wat het Yap eiland ons leert over het fenomeen geld

Op het Yap eiland werden vroeger grote ronde stenen gebruikt als vorm van geld. Geen GOUDen munten of zilveren munten, maar gewoon ronde stenen met een gat erin. De stenen werden op een ander eiland in de Pacifische Oceaan uitgehakt en per boot getransporteerd naar Yap. Lees verder op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Waarom stijgt de GOUDprijs niet ?

Traditioneel begint de GOUDprijs in de tweede helft van augustus aan een sterke periode, maar gisteren kwam er alvast een valse noot met een daling van meer dan 1 % terwijl de aandelenbeurzen op zoek gingen naar nieuwe records. Het kan verkeren op de beurs, nog geen 3 weken geleden had iedereen het over een correctie van de aandelenmarkten. Maar de echte vraag is, waarom stijgt de GOUDprijs niet ?

In het tweede kwartaal kochten centrale banken over heel de wereld 117,8 ton GOUD, dat is een stijging van 28 % ten opzichte van het tweede kwartaal 2013. Centrale banken kopen nu al 14 opeenvolgende kwartalen GOUD. Deze centrale banken kopen dit GOUD om zich te diversifiëren van de Amerikaanse dollar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Is GOUD in de kluis nog wel veilig?

Op sommige Amerikaanse websites wordt voortdurend gewaarschuwd voor de hebzucht van de Amerikaanse regering zodra we in de fase van de financiële repressie zullen belanden. Kapitaal controle lijkt daar een eerste kenmerk van te zullen worden, de Amerikanen zullen slechts een bepaald bedrag mee mogen nemen naar het buitenland.

Daarmee doelen we natuurlijk op cash geld. De reden voor het verbod op grote bedragen naar het buitenland ligt voor de hand: de Amerikaanse regering wil dat het geld in eigen land zal blijven om het eventueel te kunnen confisqueren wanneer een grote crisis zou uitbreken. In de media leest de doorsnee Amerikaan daar natuurlijk niets over.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$