Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 2456 tot 2460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Alweer: GOUD is een bodem aan het leggen

Met het GOUD blijft het moeilijk kersen eten, de GOUDprijs raakt maar niet van de grond. Verschillende factoren houden de GOUDmarkt momenteel in hun ban. Op de eerste plaats is het inderdaad zo dat een herstellende wereldeconomie niet bepaald de geschikte voedingsbodem is voor een rally bij het GOUD.

Een tweede factor is de evolutie van de koers van de dollar. De Amerikaanse valuta zou in de komende maanden verder moeten verstevigen t.o.v. de euro als gevolg van het oplopend renteverschil tussen beiden. Een sterkere dollar is zeker geen goed nieuws voor het GOUD, er kan een remmend effect vanuit gaan.

Dan is er nog de factor China. De GOUDverkopen in dat land lijken enigszins te vertragen, tenminste wanneer we de China Gold Association mogen geloven. Die kwam onlangs melden dat de vraag naar fysiek GOUD in het land in de eerste 6 maanden van dit jaar met 19 procent is gedaald t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Russische GOUDmijnen verhogen productie

De Russische GOUDmijnen hebben vooralsnog geen planning de productie te verlagen. Ondanks de daling van de GOUDprijs blijven ze de productie in het oosten van Rusland opschalen. De afzetmarkt voor fysiek GOUD in de Aziatische regio is nog steeds robuust. Pas bij een prijs van $1.000 zullen er mijnen gesloten moeten worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Is GOUD het koopje van de eeuw?

Bij de lancering van de Shanghai International Gold Exchange op 19 september zei de gouverneur van de Chinese centrale bank, de heer Zhou Xiaochuan, dat GOUD een belangrijk en integraal onderdeel is van de Chinese financiële markt. China is momenteel de grootste producent, importeur en consument van GOUD ter wereld. De Chinese centrale bank zal deze trend mee ondersteunen op de Chinese GOUDmarkt.

Koos Jansen zei onlangs hier nog op dat dit ongezien is. Kan je voorstellen dat Mario Draghi of Janet Yellen komt vertellen dat GOUD een belangrijk en integraal onderdeel is van hun financiële markt? China is een slapende reus op de GOUDmarkt. Het heeft bijna $4 biljoen buitenlandse valuta op de rekening staan. Het is onwaarschijnlijk wat het hier mee kan doen:

Dit zijn cijfers om van te duizelen en ze lijken ongeloofwaardig. Maar deze onbalans kan niet blijven duren en wijst eerder in de richting van een onderwaardering van de GOUDprijs. De onbalans zal niet aangepast kunnen worden door meer GOUD te mijnen of door reserves te verplaatsen. Er is dus maar een manier om dit op te lossen en dat is een herwaardering van de GOUDprijs. Voor China is de malaise op de papieren GOUDmarkt dan ook het koopje van de eeuw.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Is Zilver het nieuwe GOUD

Zilver het nieuwe GOUD? De zilverprijs is sterk gedaald ten opzichte van GOUD. De GOUD/Zilver ratio is gestegen naar het hoogste punt in vijf jaar tijd. De ratio geeft aan met hoeveel ounces zilver je 1 ounce GOUD kunt kopen. Momenteel staat de GOUD/Zilver ratio op 1/70, dus met 70 ounce zilver koop je 1 ounce GOUD. De ratio GOUD/zilver komt met een verhouding van 1/11 uit de grond. Een hoge ratio geeft in feite aan dat zilver is ondergewaardeerd ten opzichte van GOUD.

Bron: analist.be
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Ebola uitbraak raakt vooral GOUDmijnbedrijven

Deutsche Bank heeft onlangs een rapport over de wereldwijde mijnsector naar buiten gebracht. Zij stellen hierin vast dat vooral GOUDmijnbedrijven kwetsbaar zijn door de uitbraak van het ebola virus. Mede daarom heeft Deutsche bank zijn taxaties voor een aantal mijnbouwbedrijven neerwaarts bijgesteld.

Deutsche Bank concludeert dat GOUDmijnbedrijven die actief zijn in de Afrikaanse regio waar ebola is uitgebroken het GOUDmijnbedrijf Rangold Resources het hardst geraakt zal worden. De productie van het bedrijf is namelijk gefocust op West en Centraal Afrika.

Nordgold en AngloGold Ashanti zitten volgens de analisten eveneens in een moeilijke positie, aangezien 57% en 53% van hun waarde afkomstig is van de geïnfecteerde regio.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$