Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2471 tot 2475
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

Dit is de slechtste GOUDinvestering die er bestaat

De herstelling van de Amerikaanse economie bevestigt door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag was een domper voor GOUD.  De stopzetting van de Quantetive Easing en de verhoging van de rente, moest het nodig zijn, zorgen voor een steigerende dollar. Hyperinflatie, het argument bij uitstek van de gold bull om voor het gele metaal te gaan, is nu verder weg dan ooit. GOUD krijgt serieuze klappen, GLD ETF is een fonds dat de prijs van het GOUD volgt.

Junior GOUD mijnbedrijven reageren altijd al versterkt op de prijs van GOUD. De GDXJ ETF is een fonds en geeft de mogelijkheid om een korf van junior GOUDmijnen te volgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 4 oktober 2014

GOUDprijs daalt onder de $1200,- | Zilverprijs inmiddels onder $17,-

De GOUDprijs is vrijdag 3 oktober gedaald tot onder de $1.200,- per troy ounce (31,1 gram). Dat is het laagste punt in de afgelopen 9 maanden. Ook de prijs van zilver zakt fors en noteert nu onder de $17,- per troy ounce. De prijs van GOUD is in de afgelopen 3 maanden met zo’n 10% gedaald. De prijs van zilver verloor zelfs ruim 20% in de laatste 3 maanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

GOUDmijnaandelen: de keuze van RBC

De Amerikaanse broker RBC heeft zich aan het rekenen gezet en kwam tot de conclusie dat er zich in de sector van de GOUDmijnen heel wat goedkope aandelen bevinden. Dat hoeft niemand te verbazen gezien het gedrag van de GOUDprijs in de afgelopen jaren. Het GOUD heeft namelijk een pijnlijke correctie achter de rug. RBC selecteerde 5 kanshebbers in de sector van de GOUDmijnaandelen.

Agnico Eagle Mines Ltd. (NYSE: AEM) heeft nog niet zo lang geleden de overname van Canada’s Osisko Mining afgerond waardoor het de hand kon leggen op de veel belovende Malartic Mine. De overname werd samen met Yamana Gold gedaan. Door RBC werd deze deal als zeer positief ervaren. De target voor het aandeel werd recent opgetrokken.

Barrick Gold Corp. (NYSE: ABX) is een andere top naam in de sector die een rating Outperform kreeg bij RBC. Barrick ligt misschien iets te veel voor de hand maar een sterk punt bij dit bedrijf is dat er ongeveer 4 miljard dollar aan liquiditeiten in de kas zitten. De free cash flow kan 1.2 miljard dollar bedragen en dat is een bedrag waar de investeerders tevreden over kunnen zijn.

Goldcorp Inc. (NYSE: GG) is nog een grote naam uit de sector die in de ogen van RBC hoog scoort, ook dit aandeel krijgt een rating Outperform. Het bedrijf is actief in zowel Canada, de United States, Mexico als Centraal en Zuid-Amerika. Goldcorp heeft ernstige inspanningen geleverd om de kosten te drukken en zal daar in de toekomst van kunnen profiteren.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Perth Mint ziet verkoop GOUDen munten aantrekken

De Australische Perth Mint heeft in de maand september veel meer GOUDen munten en GOUDbaren verkocht dan in voorgaande maanden, zo blijkt uit de verkoopcijfers die het munthuis onlangs naar buiten bracht. De afgelopen maand produceerde het munthuis in totaal 68.781 troy ounce aan GOUDen baren en munten, het grootste volume in 11 maanden tijd. De verkoop lag in september  89% hoger dan in de maand augustus, maar vergeleken met dezelfde maand van vorig jaar bleef de verkoop vrijwel gelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$