Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2471 tot 2475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 september 2014

GOUDmijnen gaan weer hedgen: is dat wel verstandig?

In het verleden hielden de GOUDmijnen graag het zekere voor het onzekere. Ze dekte hun productie in om op die manier beschermd te zijn tegen fluctuaties in de GOUDprijs. Door de productie voor een bepaalde prijs te verkopen waren ze zeker van hun inkomsten wat niet onbelangrijk was tegen de achtergrond van toekomstige investeringen.

Het hedgen keerde zich natuurlijk tegen de mijnen zodra de GOUDprijs begon te stijgen. Ze hadden hun GOUD aan een lagere prijs verkocht en moesten vervolgens toezien hoe de winsten door hun vingers glipten. De managers van de mijnbedrijven hadden dat echter graag over voor de veiligheid die ze hadden ingebouwd.

Het systeem van het hedgen was compleet naar de achtergrond gedrongen toen de GOUDprijs begon te stijgen. Geleidelijk aan werd het hedgen afgebouwd en de mijnen konden opnieuw volop profiteren van de stijging van de GOUDprijs. Tot de grote correctie bij het GOUD kwam. En zich vrij fors doorzette.

Veel mijnbouwbedrijven gingen zich opnieuw bezinnen over de toekomst en dekten veiligheidshalve een deel van de productie weer in. Thomson Reuters’ GFMS precious metals and mining research manager William Tankard signaleerde onlangs dat steeds meer bedrijven zich opnieuw zijn beginnen in te dekken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Zowel GOUD als aandelen hangen in de touwen

GOUDbeleggers kunnen vandaag hun hartje ophalen. Na een ellenlange periode waarin de prijstrend van GOUD een serieuze knik naar onderen heeft getoond, kunnen ze even naar adem happen. Een lichte verbetering is te zien op COMEX, de grondstoffenbeurs in New York.

MarketWatch meldt  een stijging van 0,28% naar 1 217,50 USD per ounce. Die fluctuatie betekent natuurlijk niets in vergelijking met de neergaande trend van de voorbije vier weken. Welke richting het uitgaat met GOUD deze week hangt af van twee elementen:

Volgens Eugen Weinberg, hoofd van de grondstoffenafdeling van Commerzbank, is de tegenvallende GOUDimport van China de voornaamste schuldige:

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Geld voor de Toekomst: Willem Middelkoop

Willem Middelkoop sprak op 20 september tijdens het congres Geld voor de Toekomst aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam over GOUD en het geldsysteem. De video is nu ook online te bekijken voor iedereen die dit evenement gemist heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Grote beweging in de GOUDprijs op komst?

Er zijn een aantal signalen binnen gelopen die laten vermoeden dat er binnen afzienbare tijd wel eens een krachtige beweging in de GOUDprijs op komst zou kunnen zijn. In het verleden werd zo’n beweging vaak vooraf gegaan door een stijging van de aandelen uit de sector van de GOUDmijnen. Misschien is dat ook ditmaal weer het geval.

Het GOUD heeft het weliswaar vrij goed gedaan in 2014 maar de prijsval van 2012 weegt nog steeds op de koers. Maar al een tijdje zijn de verhandelde volumes in de populaire SPDR Gold ETF (GLD) relatief groot. Ook de Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) laat zich van zijn betere zijde zien.

Jonathan Krinsky, chief technician analyst bij MKM Partners, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de GOUDprijs hogere regionen zal gaan verkennen. Bovendien zou het opwaarts potentieel vanaf de huidige niveaus wel eens groter kunnen zijn dan tot dus ver werd aangenomen.

Enkele weken geleden vond er een grote uitbraak plaats in de GLD en die uitbraak gebeurde onder grote verhandelde volumes. Daarmee werd tevens de kracht van de beweging bevestigd. De verhandelde volumes waren de hoogste in meer dan 1 jaar en dat wil toch wel iets zeggen. Krinsky ziet de GOUDprijs tegen het einde van dit jaar dan ook hoger gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Dubai Gold & Commodities Exchange start

De strijd om de hegemonie op de markt voor edelmetalen lijkt te zijn ingezet en de geleverde inspanningen zijn erg groot. We zeiden eerder al dat er een verschuiving merkbaar is, weg van het westen richting het oosten. Azië wil niet langer alleen de grootste consument van GOUD, zilver, platina, etc. zijn, maar ook een belangrijk handelspunt.

Verschillende regio’s in het oosten hebben al aangegeven hun aanwezigheid op de GOUD- en zilvermarkt te willen versterken. We kijken op de eerste plaats natuurlijk naar China dat als grootste consument van GOUD in de wereld ook een rol op de eerste rang opeist in de handel in GOUD. Shanghai kan een belangrijk centrum in de GOUDhandel worden. Maar er zijn nog meer kapers op de kust.

Ook Singapore koestert vergaande ambities wat de handel in edele metalen betreft en we mogen aannemen dat ook India niet bij de pakken zal blijven zitten. India staat bekend om zijn grote appetijt voor GOUD en bovendien zijn de Indische handelaren wereldwijd hoog aangeschreven. Het staat dus in de sterren geschreven dat het land zich vroeg of laat zal aanmelden.

Maar ook met India zal het niet stoppen want de Golf regio wil ook zijn plaatsje onder de zon. De Dubai Gold & Commodities Exchange start met de handel in een contract op zilver nadat eerder al de lancering van een GOUD contract aangekondigd werd. De lancering van dat contract op GOUD werd op de lange baan geschoven als gevolg van de Ramadan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$