EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
15
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2476 tot 2480 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 13 november 2014

GOUD wordt gestuurd door deze munt. Het is niet de dollar.

Hoe meer geld Japan print des te zwakker presteert GOUD. De zwakte van de Yen stuurt GOUD. De gelijkenis is treffend.

Hoe meer geld Japan print des te zwakker presteert GOUD. De zwakte van de Yen stuurt GOUD. De gelijkenis is treffend.

De gelijkenis tussen GOUD en de Japanse Yen is treffend met verhouding tot de dollar. De Yen heeft een rechtstreekse correlatie met GOUD. Hoe zwakker de Yen, hoe zwakker GOUD. Normaal wordt de zwakte van GOUD toegeschreven aan de sterke dollar. Een zwakke yen betekent een sterke dollar en dat impliceert een lage GOUDprijs. Het lijkt nu wel dat het de zwakte van de Yen is die de prijs van GOUD bepaalt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 13 november 2014

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011 november 11th, 2014 by Reinoud Bogert De prijzen van edelmetalen dalen al sinds 2011. GOUD bereikte in 2011 zijn hoogste koers op ongeveer $1900 per troy ounce. Sindsdien is de prijs gedaald naar het huidige niveau van $1156 per troy ounce. Voor zilver geldt ongeveer eenzelfde patroon maar de daling is veel sterker geweest. De zilverprijs bereikte ook in 2011 zijn hoogste punt van $48 per troy ounce maar is inmiddels terug gevallen naar $15,60 per troy ounce.

Inmiddels dalen de prijzen van edelmetalen al ruim 3,5 jaar. De GOUDprijs staat inmiddels 39% lager en noteert op het niveau van juli 2010. Zoals eerder genoemd is de zilverprijs veel harder gedaald. Zilver staat 68% lager dan de top van $48. Voor de mijnindustrie zijn de huidige prijzen dermate laag dat veel GOUD- en zilvermijnen verlieslatend zijn. Economisch is het winnen tegen de huidige prijzen van edelmetaal niet haalbaar. De meeste zilvermijnen hebben een kostprijs die boven de $17 per troy ounce ligt. Voor de GOUDmijnen geldt eigenlijk een zelfde verhaal. Naast de daling van de prijzen speelt de steeds lager wordende concentraties van GOUD en zilver in de grond een belangrijke rol. De daling is de olieprijs geeft wat lucht maar weegt niet op tegen de daling in de prijzen van beide edelmetalen. De mijnaandelen staan op de niveaus van rond 1991.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: donderdag 13 november 2014

World Gold Council ziet dalende vraag naar GOUD

De vraag naar GOUD daalde in het derde kwartaal naar 929 ton, het laagste volume in vijf jaar tijd. Hoewel de vraag naar GOUDen sieraden wereldwijd op peil bleef, daalde de vraag naar GOUDen munten en GOUDbaren. Ook GOUD-ETF's verliezen nog steeds aan populariteit. Centrale banken kochten in het derde kwartaal overigens nog steeds een substantiële hoeveelheid GOUD.

Lees verder op Goudstandaard.com
Geplaatst op: woensdag 12 november 2014

Analyse: De euro als nieuwe wereldmunt

Met de introductie van de euro wordt de dollar als ultieme wereldreservemunt uitgedaagd. De euro is een munt die de transitie mogelijk maakt naar een nieuw geldsysteem, waarin niet langer dollars maar fysiek GOUD de ultieme reserve is. Deze transitie zal gepaard gaan met een hyperinflatie in dollars en derivaten als papierGOUD.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 november 2014

Schaarste GOUD en zilver het ergste sinds 10 jaar!

In het verleden las je enkel over een tekort aan zilver op gespecialiseerde websites, maar dat de US Mint nu al zonder zilver zit om de populaire munten Silver Eagle te slaan, haalde de hoofdpunten op CNBC en Reuters. Ondertussen neemt de schaarste GOUD en zilver toe en staat de GOFO voor GOUD op het meest negatieve punt sinds … 2001.

In het verleden las je enkel over een tekort aan zilver op gespecialiseerde websites, maar dat de US Mint nu al zonder zilver zit om de populaire munten Silver Eagle te slaan, haalde de hoofdpunten op CNBC en Reuters. Ondertussen neemt de schaarste GOUD en zilver toe en staat de GOFO voor GOUD op het meest negatieve punt sinds … 2001.

Het tekort aan fysiek zilver zal meer dan waarschijnlijk de premies voor fysiek zilver de hoogte doen inschieten, dat is namelijk wat er gebeurt als de fysieke markt zich afscheidt van de papieren markt. De zilverprijs staat het afgelopen jaar weer 30% lager terwijl de meeste andere metalen slechts kleine verliezen optekenen.

Opvallend is ook dat men de manipulatie van de GOUD- en zilvermarkt amper nog verbergt. De afgelopen 3 opeenvolgende dagen werd er voor $1,5 miljard futures gedumpt op de GOUDmarkt, iedere keer precies op hetzelfde moment; ’s nachts als de handel het dunste is. Iemand die de beste prijs wenst voor zijn verkopen, dumpt dit niet op de minst liquide momenten en ook niet 3 opeenvolgende dagen op exact hetzelfde moment.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs