Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 2486 tot 2490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Fysieke vraag naar GOUD blijft achterwege

Het GOUD bevindt zich blijkbaar in een overgangsfase. De GOUDmarkt kiest voor een afwachtende houding en dat zal niemand mogen verbazen. Want met de GOUDprijs wil het maar niet echt lukken. Regelmatig horen we nog iemand roepen dat de GOUDprijs zal doorstijgen richting 1,500 dollar of zelfs meer, maar die beweging is voorlopig nog niet gerealiseerd.

De reden voor het uitblijven van een fundamentele stijging van de GOUDprijs is niet meteen bekend. Het zou best zo kunnen zijn dat er iemand belang bij heeft dat die GOUDprijs niet te ver door stijgt. Door de markt te manipuleren zou de GOUDprijs zo kunstmatig laag gehouden worden. Nogmaals, dit is een theorie zoals alle anderen.

De manipulatie van de GOUDmarkt is voorlopig niet meer dan een vermoeden, harde bewijzen liggen er niet voor op tafel. In ieder geval is duidelijk dat er op de GOUDmarkt zaken gebeuren die bijzonder vreemd overkomen. De flash crashes van vorig jaar zijn daar een duidelijk voorbeeld van.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Yellen drukt GOUDprijs naar laagste niveau in 8 maanden

De GOUDprijs bereikte gisteren in dollars het laagste niveau in acht maanden, nadat Federal Reserve voorzitster Yellen bekendmaakte de rente te zullen verhogen. Wanneer dat precies gebeurt is nog niet duidelijk, maar de markt reageert nu al op de uitspraken door GOUD te verkopen.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

GOUD onderuit in dollars en euro's

De GOUDprijs had het zwaar te verduren vorige week, zowel in dollars als in euro’s ging de prijs flink onderuit. Het steunpunt in dollars $ 1225 kon standhouden. Er werden massaal tegoed-posities in GOUD geliquideerd en de tekort-posities namen toe. Het lijkt nu zelfs op een zgn. “oversold” scenario, maar dan zou de GOUDprijs ook weer kunnen gaan stijgen. In euro’s ging GOUD, ondanks een sterke dollar, ook onderuit. GOUD zakte tot onder € 31.000 per kilo. Door de grotere daling in dollars en in iets mindere mate de daling van de euro ten opzichte van de dollar vond deze daling plaats.

[...]

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Internationale GOUDhandel in Chinese yuan nu al van start

Vorige week schreven we op Hollandgold dat de nieuwe internationale GOUDbeurs van Shanghai pas op 29 september haar deuren zou openen, maar die informatie bleek snel achterhaald. Tot verrassing van velen werd de GOUDbeurs op donderdag 18 september al geopend. Via deze beurs, die gevestigd is in de vrijhandelszone van Shanghai, krijgen buitenlandse investeerders voor het eerst directe toegang tot de Chinese GOUDmarkt, sinds 2013 de grootste afzetmarkt voor GOUD ter wereld.

Banken uit veertig verschillende landen kunnen GOUD verhandelen op het Chinese handelsplatform, dat een soort tegenhanger moet worden voor de Amerikaanse Comex. De GOUDcontracten hebben een omvang van 100 gram, 1 kilogram en 12,5 kilo en worden in Chinese yuan afgerekend. Dat betekent dat de rol van de dollar ook in de internationale GOUDhandel minder dominant zal worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Zowel GOUD als zilver worden gemanipuleerd

De afgelopen maanden was er heel wat te doen over de manipulatie van de GOUDprijs. Maar over zilver werd er eigenlijk helemaal niets gezegd hoewel ook de zilverprijs vreemde bewegingen uitvoerde. We kunnen dus concluderen dat zowel GOUD als zilver gemanipuleerd werden.

Adrian Ash, head of research bij BullionVault, heeft een studie uitgevoerd over de bewegingen in de zilverprijs. Zilver beweegt traditioneel sneller als GOUD. Ash berekende dat de zilverprijs 3 keerĀ sneller dan de GOUDprijs bewoog in 75 procent van de handelsdagen wanneer beide edelmetalen in dezelfde richting bewogen.

Het spreekt voor zich dat dit verschil ook over de langere termijn duidelijk wordt. Sinds de piek bereikt in 2011 is de zilverprijs met bijna 60 procent gecorrigeerd terwijl in het geval van GOUD slechts sprake is van 35 procent. Zilver is dus sneller naar beneden getuimeld dan het GOUD. Verwacht mag worden dat ook een beweging naar omhoog gelijkaardig zal verlopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$