Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2491 tot 2495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Jongere generatie Chinezen kan nog meer GOUD kopen

De Chinezen hebben iets met GOUD en daar hebben ze ook een verdomd goede reden voor. Tot 10 jaar geleden was het voor de Chinezen verboden om GOUD te bezitten. Zodra de markt werd open gegooid was het hek helemaal van de dam. Er ontstond bij wijze van spreken een stormloop naar het GOUD. In die mate zelfs dat GOUD in Shanghai met een premie t.o.v. de prijzen in New York en Londen noteert.

De afgelopen weken was dat echter niet altijd meer het geval. Op een bepaald moment werd in Shanghai zelfs met een lichte discount gehandeld. Er waren namelijk signalen dat de appetijt van de Chinezen voor GOUD een dalende trend vertoont. Maar erg veel zorgen hoeven we ons daar niet over te maken. Het betreft slechts een evolutie op korte termijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Zo zal een confiscatie van GOUD er vandaag uitzien

De laatste keer dat de Verenigde Staten in een depressie verkeerde in 1933, was de confiscatie van GOUD een van de oplossingen om uit de penibele situatie te geraken. Het was geen pure confiscatie doordat de overheid de bevolking dwong om hun GOUD te verkopen aan de overheid tegen een zeer lage prijs. Bij confiscatie krijg je niets in de plaats, maar dit kwam al aardig in de buurt. Het is en blijft diefstal van koopkracht.

Na deze ‘confiscatie’ werd het bezit van GOUD verboden. De angstaanjagende financiële situatie vandaag doet de vraag stellen of een nieuwe confiscatie aan de orde zou zijn. De Amerikaanse schulden stijgen snel en er is totaal geen politieke moed om de uitgaven te verminderen. Gaat de Amerikaanse overheid terug grijpen naar maatregelen uit de jaren ‘ 30?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

GOUD stroomt van Zwitserland naar Azië

De laatste cijfers van de Zwitserse douane laten zien dat er dit jaar al meer dan 600 ton GOUD is weggehaald uit Zwitserse bankkluizen. Vrijwel al het GOUD is verhuisd naar Azië en het Midden-Oosten, zoals de grafiek op Marketupdate duidelijk laat zien. De verschuiving van de GOUDvoorraden onderstreept de machtsverschuiving van West naar Oost.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Perth Mint ziet verkoop aantrekken

De Perth Mint zag de verkoop van GOUD en zilver in augustus stijgen naar het hoogste niveau in zeven maanden. Vooral de verkoop van zilveren munten nam sterk toe, wat voor een deel samenhangt met de daling van de zilverprijs. De verkoop van GOUD is ronduit matig in vergelijking met vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Je zou dom zijn als je nu geen GOUDmijnaandelen kocht

Vorige week donderdag kregen de GOUDmijnaandelen slaag op de beurs, ondanks dat er een groot bedrag naar GOUDmijn ETF’s stroomde. Vooral op het einde van de sessie lag het volume hoog. Hoe dit kan, legden we vorige week al uit. Ook vorige week vrijdag daalden GOUDmijnen in eerste instantie, maar stegen ze naar het einde van de sessie bij een hoog volume. Dit zijn positieve indicatoren. Maar er zijn nog indicatoren die er op wijzen dat je dom zou zijn om nu geen GOUDmijnaandelen te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$