Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2491 tot 2495
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Beleggers in Edelmetaal kiezen voor Zilver

Grootste Zilver ETF ziet vraag aantrekken 24 september 2014 in Zilver

De grootste Zilver ETF in Amerika blijft ondanks de dalende zilverprijs populair onder beleggers. De prijs van zilver daalde sinds 2011 met zo’n 64%. Na de top van $48 per troy ounce staat de zilverprijs momenteel op $17,70. Ook de GOUDprijs daalde in dezelfde periode maar veel minder hard. GOUD zakte van $1900 per troy ounce begin september 2011 naar de huidige prijs van $1222. Een daling van ruim 35%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Zeg niet zomaar GOUD tegen GOUD

Als we nu eens GOUD gebruiken als geld? Dat is de vraag die Keith Weiner in Birch Gold zich stelt:”GOUD is niet zomaar een grondstof. De prijszetting ervan hangt niet af van de geproduceerde hoeveelheid of hoeveel van het metaal te koop wordt aangeboden.”

Volgens Weiner is dat omdat GOUD niet wordt gekocht voor consumptie. Dat is nogal wiedes: als je de keuze hebt om ‘s morgens je lege maag te vullen met een kom vol cornflakes of een kom met GOUD, wat zou je dan kiezen?

In de plaats daarvan stelt Weiner dat GOUD een waardevaste investering is en dat je daarmee virtueel geen risico loopt op een default:”GOUD doet z’n werk als betaalmiddel of een ounce nu 1 300 USD waard is of 130 000 USD.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Laat u niet beïnvloeden door de Comex GOUD handel

Het is niet gemakkelijk voor de GOUD beleggers om het hoofd koel te houden. Er teken zich dan ook vreemde gebeurtenissen af op de GOUDmarkt. In het westen zien we de GOUDmarkt echter als de Comex GOUD, daar waar alle papieren handel plaats vindt. Maar op een papieren markt is het niet zo moeilijk om de prijs in een bepaalde richting te laten bewegen.

Als het aanbod hoger ligt dan de vraag, daalt de prijs. Als je een kunstmatig aanbod creëert, kan je de prijs ook kunstmatig laten bewegen. Het is niet zo dat deze papierenmarkten constant ‘bewerkt’ worden, maar het valt wel op dat de GOUD- en zilverprijs zeer dikwijls daalt in de laatste 30 minuten van de handel op de Comex. GOUD en zilver gaan meestal hoger in de uren van de Aziatische/Indiase handel, daar waar vooral fysieke handel plaats vindt.

De handel van fysiek GOUD en zilver verhuisde de laatste jaren vooral van Londen naar China. Dit proces gaat nog versnellen nu dat China een nieuw initiatief lanceerde om de fysieke handel van GOUD en zilver nog te bevorderen. Naarmate dat de handel verhuist van west naar oost, is het ook niet onlogisch dat de papieren GOUDprijs op de Comex daalt, de vraag droogt namelijk op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

GOUDprijs moet in elk mogelijk scenario stijgen

De Federal Reserve zal in de komende jaren geld moeten blijven bijdrukken, willen of niet. De reden hiervoor ligt voor de hand: ondanks het op grote schaal drukken van geld zal de Amerikaanse economie niet de ontsnappingssnelheid hebben die nodig is om binnen afzienbare tijd opnieuw op volle toeren te zullen draaien.

Op een bepaald moment zal de Amerikaanse centrale bank beseffen dat de economie er maar niet in slaagt om terug naar een acceptabel niveau te klimmen. En op dat moment zal ze gedwongen worden om opnieuw geld te gaan drukken om toch maar een schijn te geven dat het economisch beter gaat.

De inflatie die iedereen had voorspeld is er niet gekomen, die werd voorlopig vervangen door deflatie. Tegen die achtergrond moeten we in het GOUD blijven investeren, inflatie of deflatie het maakt niet.

In geval van overvloedig rond strooien van geld op de markten zal het duidelijk zijn dat inflatie vroeg of laat onvermijdelijk zal worden. Wanneer eens de sluizen geopend zijn kan het allemaal erg snel gaan. Inflatie kan in een mum van tijd gaan galopperen en zal in dat geval bijzonder moeilijk te stoppen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

GOUD biedt bescherming tegen wat komen gaat

De nieuwsbrief True Wealth is zeer populair bij de Amerikaanse investeerders. De uitgever van True Wealth is niemand minder dan James Rickards, een pundit die zijn sporen meer dan verdiend heeft in de financiële sector. Rickards heeft een duidelijk uitgesproken mening over van alles en nog wat.

GOUD in eender welke vorm biedt bescherming tegen wat komen gaat, zo luidt zijn stelling. Inderdaad, de man is een GOUDkever pur sang en heeft dat nooit onder stoelen of banken gestoken. Hij rekent er op dat de GOUDprijs hoe dan ook zal stijgen, eender welke richting de Amerikaanse economie in de komende maanden zal in slaan.

Volgens Rickards gaan we minder goede tijden tegemoet met een economie die maar niet uit het dal zal raken. De Amerikaanse centrale bank zal tegen die achtergrond weinig andere keuzemogelijkheden hebben dan opnieuw een ruime monetaire politiek te voeren. En dat moet vroeg of laat onvermijdelijk fout aflopen.

Rickards zette in True Wealth twee scenario’s uiteen die volgens hem in de komende maanden kunnen gebeuren. In een eerste scenario krijgen we inflatie als gevolg van de ruime monetaire politiek van de Fed. In een omgeving met veel inflatie biedt GOUD traditioneel een goede bescherming. GOUD kopen dus.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$