Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 2496 tot 2500
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Waarom stijgt de GOUDprijs niet ?

Traditioneel begint de GOUDprijs in de tweede helft van augustus aan een sterke periode, maar gisteren kwam er alvast een valse noot met een daling van meer dan 1 % terwijl de aandelenbeurzen op zoek gingen naar nieuwe records. Het kan verkeren op de beurs, nog geen 3 weken geleden had iedereen het over een correctie van de aandelenmarkten. Maar de echte vraag is, waarom stijgt de GOUDprijs niet ?

In het tweede kwartaal kochten centrale banken over heel de wereld 117,8 ton GOUD, dat is een stijging van 28 % ten opzichte van het tweede kwartaal 2013. Centrale banken kopen nu al 14 opeenvolgende kwartalen GOUD. Deze centrale banken kopen dit GOUD om zich te diversifiëren van de Amerikaanse dollar.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Is GOUD in de kluis nog wel veilig?

Op sommige Amerikaanse websites wordt voortdurend gewaarschuwd voor de hebzucht van de Amerikaanse regering zodra we in de fase van de financiële repressie zullen belanden. Kapitaal controle lijkt daar een eerste kenmerk van te zullen worden, de Amerikanen zullen slechts een bepaald bedrag mee mogen nemen naar het buitenland.

Daarmee doelen we natuurlijk op cash geld. De reden voor het verbod op grote bedragen naar het buitenland ligt voor de hand: de Amerikaanse regering wil dat het geld in eigen land zal blijven om het eventueel te kunnen confisqueren wanneer een grote crisis zou uitbreken. In de media leest de doorsnee Amerikaan daar natuurlijk niets over.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

4 vragen die opgelost moeten worden om de toekomst van GOUD te kennen

Het is geen goede week voor GOUD. Volgens CNBC verliest het edele metaal terrein voor de vijfde keer keer op rij, in het voordeel van de Amerikaanse dollar. De spotprijs voor het GOUDgeel goedje staat op 1277 USD per ounce. Dat is het laagste niveau sinds 19 juni.

Blijkbaar heeft GOUD al langer te lijden onder de sterkte van de Amerikaanse dollar. Traders op de beurs beweren dat de neerwaartse druk onvermijdbaar is sinds het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen naar een piek is geschoten van 1 284 USD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Komt het nog goed met zilver ?

De zilverprijs en de GOUDprijs krijgen vandaag weer een kleine tik te verwerken. Maar terwijl de GOUDprijs nog steeds in een opwaartse beweging zit sinds de dubbele bodem van juni-december 2013, zien we dit niet bij zilver. Het lijkt ondertussen al een eeuwigheid dat zilver rond $ 20 beweegt, beleggers worden dan ook nerveus en wachten op een uitbraak – naar boven of naar beneden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Hedging beleggers doet GOUDmarkt vallen onder 1300 dollar-grens

Ook na de vergadering van de Federal Reserve van gisteren blijft de GOUDprijs onder druk staan. Een en ander heeft te maken met de positieve verrassing voor de centrale bankiers dat de activiteitsgraad sneller stijgt dan verwacht.

De dag ervoor, dinsdag dus, hebben GOUDbeleggers zich ingedekt. Dat heeft de prijs omlaaggehaald naar onder de grens van  1 300 USD per ounce. Op COMEX noteert GOUD met levering voor december op 1281,60 USD per ounce. Zilver is op dezelfde beurs afgesloten op 19,33 USD per ounce, of 0,88% lager dan de vorige slotkoers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$