Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2496 tot 2500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

“Genoeg redenen om GOUD in de portefeuille te nemen”

Er zijn nog steeds redenen om GOUD in je portefeuille op te nemen, dat zegt Frank Giustra – medeoprichter van Clinton Giustra Enterprise Partnership. Alle redenen die aanwezig waren die de GOUDprijs in 2011 naar bijna $2.000 brachten, zijn vandaag nog steeds aanwezig. Geduld is een goede deugd, zeker voor de GOUDbeleggers onder ons.

Volgens Giustra zit GOUD momenteel in een “no one cares” fase. Maar fundamenteel wijzigde er niets de laatste jaren. Er zijn nog steeds geen aanwijzingen om de blootstelling aan GOUD af te bouwen. Het blijft een goed idee om GOUD in je portefeuille op te nemen door de munt devaluaties die plaatsvinden over heel de planeet.

Frank Giustra verwacht niet dat de Amerikaanse economie sterk zal beginnen te groeien als het quantitative easing programma achter de rug is. Dit programma eindigt in de maand oktober volgens de laatste verklaring van Federal Reserve voorzitster Janet Yellen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Sentiment GOUDmarkt naar laagste niveau in 15 maanden

De GOUDprijs daalt richting de $1.200 per troy ounce en dat stemt veel beleggers somber. Het sentiment is zelfs weer even negatief als in juni vorig jaar, toen de GOUDprijs ook al eens onder de $1.200 per troy ounce zakte. Destijds volgde een herstelrally, waarbij de prijs in twee maanden tijd met 16% steeg. Staat dat nu weer te gebeuren of gaat de prijs nog verder omlaag?

Bron:
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Willem Middelkoop over GOUD en de SDR

Willem Middelkoop praat tijdens het Geld voor de Toekomst Event over geld, GOUD, SDR, China en de verschillende ‘resets’ in het financiële systeem, zoals in 1914, 1944 en 1971. Hij gaat in op het inflatiebeleid van de VS en de rest van de wereld. Willem onderstreept de risico’s van staatsobligaties en benadrukt het belang van ‘real assets’.

China en GOUD Willem Middelkoop over GOUD: Chinezen snappen GOUD. Als Willem een GOUDgekkie is, zijn de Chinezen het ook. Rusland wilde VS onderuit halen door dollars te dumpen, maar China heeft hier niet aan meegewerkt. Wel is ze gestopt met Amerikaanse staatsobligaties kopen en koopt ze steeds meer GOUD. QE begon nadat China stopt met het kopen van staatsobligaties.

Blij met een lage GOUDprijs Willem zegt dat we dankbaar mogen zijn dat de GOUD- en zilverprijzen zo laag zijn, omdat het een goede instapmogelijkheid biedt. Verder komt India aan bod, de overname van het JP Morgan gebouw in New York door de Chinezen, de goede press die Willem in China krijgt, de SDR en veel meer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Juniors zullen met hefboomeffect reageren op GOUD

Sinds het begin van 2013 is de NYSE Arca Gold Miners Index met meer dan 40 procent gedaald. Deze index die de koersbewegingen van de GOUDmijnen dekt beweegt daarmee veel sterker dan de GOUDprijs zelf. Die is over dezelfde periode met ongeveer 20 procent gedaald. Inmiddels liggen zowel GOUD, zilver als de andere edele metalen weer wat beter op koers.

De juniors, de kleinere GOUDmijnen die nog alles te bewijzen hebben, hebben de gewoonte veel sterker te reageren op bewegingen in de GOUDprijs dan de grotere spelers in de sector van de GOUDmijnen. Eigenlijk is dat niet meer dan logisch ook want die juniors worden vaak met een nog veel hoger kostenplaatje geconfronteerd.

Toen het slecht ging met het GOUD werden bij de juniors soms dramatische verliezen opgetekend. Sommige juniors verloren tot 90 procent van hun waarde. Investeerders die met dergelijke aandelen in portefeuille zaten zullen zich ongetwijfeld een hoedje hebben verschoten. Maar er is natuurlijk hoop.

Voor wie het nog niet wist: juniors zullen met hefboomeffect reageren op stijging in GOUDprijs. De Market Vectors Gold Miners GDX is 1 van de 2 exchange-traded funds, met een expense ratio van 53 dollar per 10,000 dollar geïnvesteerd geeft daar een duidelijk bewijs van. Een blik op de chart van dit fonds leert voldoende.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Traangas en waterkanonnen in Hong Kong zijn muziek in de oren van de GOUDbelegger

Volgens Mineweb zijn de protesten in Hong Kong goed nieuws voor GOUD. De prijzen van edele metalen mogen vandaag dan verder zijn gedaald, toch is de daling minder steil dan in de periode hiervoor. Ondanks de gewelddadige ontmoetingen tussen de actievoerders die strijden voor meer democratische vrijheid en de politie die niet schuwt om traangas en waterkanonnen te gebruiken, blijft Hong Kong nog altijd een veilige haven om GOUD te bewaren.

Vanmorgen handelde GOUD tegen een prijs van 1 215 USD per ounce om dan een bescheiden comeback te maken naar 1 219,40 USD per ounce of zelfs 1 220,20 USD per ounce.

Analist William Adams meent dat de posities van edele metalen kwetsbaar blijven:”GOUDprijzen blijven voorlopig nog zijdelings bewegen. En, dat geldt ook voor zilver. Enige beweging op de dollarmarkt zal ook de interesse van kopers wekken.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$