Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 251 tot 255
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Bitcoin: beter dan GOUD?

Er was vorige week heel wat te doen over het feit dat één bitcoin voor het eerst meer waard was dan een troy ounce (31,1 gram) GOUD. De vorige piek van de virtuele munt dateert van eind 2013. Toen was de grens van 1200 dollar eveneens binnen bereik maar GOUD noteerde op dat moment aan bijna 1300 dollar zodat er veel minder poeha werd rond gemaakt.

Kort daarna ging Mt. Gox, met een aandeel van bijna 70 procent de grootste online marktplaats voor bitcoins, op de fles. Bij de afwikkeling van het faillissement bleken bijna een miljoen bitcoins ‘vermist’ . Dit stuurde een schokgolf door de bitcoin-community. Fans van de virtuele munt moesten een tijdlang door het stof kruipen en begin 2015 daalde de prijs naar minder dan 200 dollar.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

GOUD: uit het oog, uit het hart

Het is al 5 jaar geleden dat GOUD in 2011 zijn $ 1.920 vierde onder luid applaus. De glitter is weg en de belegger is andere winsten gaan opzoeken. Vooral jonge korte termijnbeleggers, aangemoedigd door vele beurs-advies-blaadjes, zijn steeds meer gokkers geworden voor meerdere procentjes winst op week- of maandbasis. Hoe GOUD zich tijdens de 5 voorbije jaren heeft gedragen is echter de vraag. Men weet vooral dat het GOUDen paard niet goed gelopen heeft voor beleggingen in EUR of USD. Voor beleggingen in ZAR of YEN is het plaatje al wat positiever.

Technisch gezien vertoont de GOUDprijs sinds 2011 een “belangrijke halfstok vlag” formatie. Dit betekent dat de GOUDprijs straks minstens evenveel gaat stijgen als in de periode 2002-2011 en dit tot $ 2.770 [= $ 1.670 + $ 1.100].

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

GOUDmijnen versus GOUDprijs

Ik zat vorige week een paar dagen in Portugal en heb de beurs maar met een half oog gevolgd. Op zo’n moment valt het je dan extra hard op hoe dicht sommige beleggers op de koersen zitten.

Zo kreeg ik nogal wat mailtjes met de vraag waarom de GOUDmijnen daalden terwijl GOUD zelf vrijwel stabiel bleef.  (kom ik zo dadelijk op)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Het ‘digitale GOUD’ is nu meer waard dan het fysieke GOUD. Terecht?

De afgelopen week was niet alleen historisch voor de aandelenmarkten. Op Wall Street mochten er dan wel nieuwe recordkoersen vallen, ook in een ander segment van de markt was er sprake van de nodige feestvreugde. De prijs van een Bitcoin wist namelijk voor het eerst uit te komen boven die van de GOUDprijs.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

GOUDprijs stabiel ondanks grote kans op renteverhoging

De GOUDprijs is veel minder gedaald in aanloop naar een mogelijke renteverhoging in maart. UBS en ABN AMRO zien de GOUDprijs dit jaar verder stijging naar......Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$