Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 2501 tot 2505
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Import van GOUD in India is gehalveerd

India was tot voor kort de grootste consument van GOUD in de wereld. De bevolking van het land is dol op GOUD, zo dol zelfs dat de import van het edele metaal de lopende rekening volledig heeft scheef getrokken. De regering zag zich zodoende genoodzaakt om beperkende maatregelen op te leggen.

Via het heffen van een stevige importbelasting werd de GOUDhonger van de Indiërs ingetoomd. Er werd alleszins toch een poging in die richting gewaagd echter zonder veel succes. Want wat gebeurde er: de kandidaat kopers van GOUD gingen op grote schaal andere kanalen opzoeken. Inderdaad, India werd overspoeld met smokkelGOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Krijgen we binnenkort een Chinese GOUDstandaard ?

Er stapelen zich tegenwoordig veel gelijkenissen op tussen de periode dat de Amerikaanse Dollar het Britse Pond verving als wereld reservemunt. In juli 1944 werd de Bretton Woods conferentie gehouden. Tijdens deze conferentie werden het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank opgericht en nam de Amerikaanse Dollar de rol over van globale reservemunt.

Ook nu zien we de creatie van instellingen zoals het IMF en de Wereldbank in de groeilanden die de rol van het IMF en de Wereldbank in deze categorie van landen moet overnemen. Vroeger toen het Britse Pond nog wereld reservemunt was, was het Pond gekoppeld aan GOUD tegen iets minder dan £ 4 per ounce. Daarna werd GOUD gekoppeld aan de Amerikaanse dollar tegen $ 35 per ounce. Nu kopen groeilanden immense hoeveelheden GOUD … om hun munt te koppelen tegen een vaste prijs ?

Bij het ontstaan van Bretton Woods had de Verenigde Staten 60 % van de globale GOUDhoeveelheid in handen. Het systeem dat men GOUD kon omruilen voor $ 35 per ounce duurde tot 1971 toen President Nixon het omruilrecht verbrak omdat de Amerikaanse GOUDvoorraden leeg liepen. Vanaf toen leeft de wereld zonder enige vorm van GOUDstandaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Fysieke vraag naar GOUD blijft achterwege

Het GOUD bevindt zich blijkbaar in een overgangsfase. De GOUDmarkt kiest voor een afwachtende houding en dat zal niemand mogen verbazen. Want met de GOUDprijs wil het maar niet echt lukken. Regelmatig horen we nog iemand roepen dat de GOUDprijs zal doorstijgen richting 1,500 dollar of zelfs meer, maar die beweging is voorlopig nog niet gerealiseerd.

De reden voor het uitblijven van een fundamentele stijging van de GOUDprijs is niet meteen bekend. Het zou best zo kunnen zijn dat er iemand belang bij heeft dat die GOUDprijs niet te ver door stijgt. Door de markt te manipuleren zou de GOUDprijs zo kunstmatig laag gehouden worden. Nogmaals, dit is een theorie zoals alle anderen.

De manipulatie van de GOUDmarkt is voorlopig niet meer dan een vermoeden, harde bewijzen liggen er niet voor op tafel. In ieder geval is duidelijk dat er op de GOUDmarkt zaken gebeuren die bijzonder vreemd overkomen. De flash crashes van vorig jaar zijn daar een duidelijk voorbeeld van.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Yellen drukt GOUDprijs naar laagste niveau in 8 maanden

De GOUDprijs bereikte gisteren in dollars het laagste niveau in acht maanden, nadat Federal Reserve voorzitster Yellen bekendmaakte de rente te zullen verhogen. Wanneer dat precies gebeurt is nog niet duidelijk, maar de markt reageert nu al op de uitspraken door GOUD te verkopen.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

GOUD onderuit in dollars en euro's

De GOUDprijs had het zwaar te verduren vorige week, zowel in dollars als in euro’s ging de prijs flink onderuit. Het steunpunt in dollars $ 1225 kon standhouden. Er werden massaal tegoed-posities in GOUD geliquideerd en de tekort-posities namen toe. Het lijkt nu zelfs op een zgn. “oversold” scenario, maar dan zou de GOUDprijs ook weer kunnen gaan stijgen. In euro’s ging GOUD, ondanks een sterke dollar, ook onderuit. GOUD zakte tot onder € 31.000 per kilo. Door de grotere daling in dollars en in iets mindere mate de daling van de euro ten opzichte van de dollar vond deze daling plaats.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$