Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 2501 tot 2505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Zowel GOUD als aandelen hangen in de touwen

GOUDbeleggers kunnen vandaag hun hartje ophalen. Na een ellenlange periode waarin de prijstrend van GOUD een serieuze knik naar onderen heeft getoond, kunnen ze even naar adem happen. Een lichte verbetering is te zien op COMEX, de grondstoffenbeurs in New York.

MarketWatch meldt  een stijging van 0,28% naar 1 217,50 USD per ounce. Die fluctuatie betekent natuurlijk niets in vergelijking met de neergaande trend van de voorbije vier weken. Welke richting het uitgaat met GOUD deze week hangt af van twee elementen:

Volgens Eugen Weinberg, hoofd van de grondstoffenafdeling van Commerzbank, is de tegenvallende GOUDimport van China de voornaamste schuldige:

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Geld voor de Toekomst: Willem Middelkoop

Willem Middelkoop sprak op 20 september tijdens het congres Geld voor de Toekomst aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam over GOUD en het geldsysteem. De video is nu ook online te bekijken voor iedereen die dit evenement gemist heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Grote beweging in de GOUDprijs op komst?

Er zijn een aantal signalen binnen gelopen die laten vermoeden dat er binnen afzienbare tijd wel eens een krachtige beweging in de GOUDprijs op komst zou kunnen zijn. In het verleden werd zo’n beweging vaak vooraf gegaan door een stijging van de aandelen uit de sector van de GOUDmijnen. Misschien is dat ook ditmaal weer het geval.

Het GOUD heeft het weliswaar vrij goed gedaan in 2014 maar de prijsval van 2012 weegt nog steeds op de koers. Maar al een tijdje zijn de verhandelde volumes in de populaire SPDR Gold ETF (GLD) relatief groot. Ook de Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) laat zich van zijn betere zijde zien.

Jonathan Krinsky, chief technician analyst bij MKM Partners, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de GOUDprijs hogere regionen zal gaan verkennen. Bovendien zou het opwaarts potentieel vanaf de huidige niveaus wel eens groter kunnen zijn dan tot dus ver werd aangenomen.

Enkele weken geleden vond er een grote uitbraak plaats in de GLD en die uitbraak gebeurde onder grote verhandelde volumes. Daarmee werd tevens de kracht van de beweging bevestigd. De verhandelde volumes waren de hoogste in meer dan 1 jaar en dat wil toch wel iets zeggen. Krinsky ziet de GOUDprijs tegen het einde van dit jaar dan ook hoger gaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Dubai Gold & Commodities Exchange start

De strijd om de hegemonie op de markt voor edelmetalen lijkt te zijn ingezet en de geleverde inspanningen zijn erg groot. We zeiden eerder al dat er een verschuiving merkbaar is, weg van het westen richting het oosten. Azië wil niet langer alleen de grootste consument van GOUD, zilver, platina, etc. zijn, maar ook een belangrijk handelspunt.

Verschillende regio’s in het oosten hebben al aangegeven hun aanwezigheid op de GOUD- en zilvermarkt te willen versterken. We kijken op de eerste plaats natuurlijk naar China dat als grootste consument van GOUD in de wereld ook een rol op de eerste rang opeist in de handel in GOUD. Shanghai kan een belangrijk centrum in de GOUDhandel worden. Maar er zijn nog meer kapers op de kust.

Ook Singapore koestert vergaande ambities wat de handel in edele metalen betreft en we mogen aannemen dat ook India niet bij de pakken zal blijven zitten. India staat bekend om zijn grote appetijt voor GOUD en bovendien zijn de Indische handelaren wereldwijd hoog aangeschreven. Het staat dus in de sterren geschreven dat het land zich vroeg of laat zal aanmelden.

Maar ook met India zal het niet stoppen want de Golf regio wil ook zijn plaatsje onder de zon. De Dubai Gold & Commodities Exchange start met de handel in een contract op zilver nadat eerder al de lancering van een GOUD contract aangekondigd werd. De lancering van dat contract op GOUD werd op de lange baan geschoven als gevolg van de Ramadan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Iedereen heeft een mening over de GOUDprijs

We hebben in de afgelopen maanden al de gekste voorspellingen horen waaien wat betreft de evolutie van de GOUDprijs. Er zijn natuurlijk de optimisten die op goede en op slechte dagen blijven herhalen dat de GOUDprijs alleen maar kan stijgen. Volgens sommigen worden er zelfs astronomische hoogtes in het vooruitzicht gesteld.

Die hoge prijsniveaus zijn inderdaad waarschijnlijk maar dan wel op de langere termijn. Vanaf de huidige prijsniveaus lijkt het neerwaarts potentieel voor GOUD, zilver, platina, etc. relatief beperkt. Er is een uitbodeming aan de gang en vanaf die bodem kan de GOUDprijs opnieuw gaan spuiten richting 2,000 dollar en nadien veel hoger.

Maar niet iedereen is even optimistisch, er zijn ook nog een paar pretbedervers die niet kunnen nalaten om een vloek over de GOUDmarkt uit te spreken. Vooral de prijsval van het GOUD vanaf 2012 heeft hun pessimisme nieuwe brandstof gegeven. Een verdere daling van de GOUDprijs lijkt volgens dit kliekje waarschijnlijk.

Van het kliekje maakt onder andere Duke University finance professor Campbell Harvey deel uit. Die haalde enkele weken geleden de media met zijn voorspelling dat de GOUDprijs in het beste geval maar 800 dollar per troy ounce waard zou zijn. Wie had gehoopt dat de berenmarkt bij het GOUD achter de rug is heeft het volgens Harvey bij het verkeerde eind.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$