Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2506 tot 2510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zijn centrale banken dan toch stiekem verliefd op GOUD ?

Mr. Bubble – Alan Greenspan – de man die het moderne financiële systeem leerde hoe je bubbels moet blazen, was in zijn jonge jaren een fervente aanhanger van GOUD. Het valt moeilijk of niet te bewijzen, maar mogelijk heeft Greenspan achter de schermen iets in gang gezet waar we de impact nu nog niet van kennen. Dat zegt specialist John Butler. Kennen de centrale banken dan toch een liefde ten opzichte van GOUD? Zijn centrale banken dan toch niet zo “dom” als de meeste denken?

Volgens Jan Skoyels verdwijnen de zwakke handen in de GOUDmarkt. De zwakke handen zijn diegene die geloof hadden in papieren GOUD. De evolutie van de GOUDprijs de laatste jaren zorgde er voor dat de zwakke handen hun papieren posities afbouwden terwijl de sterke handen hun fysiek GOUD opbouwden. En deze sterke handen zullen hun GOUD niet verkopen, ongeacht wat er zal gebeuren.

Diegene die speculeerden op GOUD, die in GOUD zaten voor de trend – voor het momentum, zijn nu uit de markt verdwenen. En fysiek GOUD verhuist van west naar oost waar er een heel andere cultuur heerst omtrent het bezit van GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

GOUD & Zilver: James Turk verwacht herhaling van 2011

James Turk van GoldMoney vraagt zich af of de grootste daling van GOUD en zilver achter de rug is. De recente lichte stijging is in ieder geval hoopvol.  De edelmetalen proberen te stabiliseren en deze smalle basis is het resultaat.  Deze signalen zouden wel eens het keerpunt  kunnen zijn, het moet ergens starten.

Het zou kunnen dat dit een reactie is van de “oversold” conditie waarin GOUD en zilver zich momenteel bevinden.  Vorige week zijn in New York, GOUD en zilver elke dag lager gesloten, vijf dagen op rij is echt ongewoon.   Er heerst een extreem negatief sentiment.  Het is belangrijk om weten dat GOUD noch zilver onder het dieptepunt van 2013 gezakt zijn. Het is misschien niet veel stijgende trend, maar het is er wel een.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

GOUD doet het niet goed... in dollar. Wel in andere munten

De GOUDprijs dobbert al enkele dagen rond het huidige niveau. De sterke aandelenmarkt en de sterke Amerikaanse dollar zorgden er voor dat de GOUDprijs daalde van iets meer dan $ 1.300 tot onder de vorige bodem van $ 1.240. Maar dit is slechts een reflectie van de GOUDprijs in dollars, in andere munten zoals de Euro of de Yen doet de GOUDprijs het zelfs behoorlijk goed, aldus Michael McGlone, Director of Research voor ETF Securities op The Street.

Een katalysator om de GOUDprijs in dollar terug omhoog te krijgen, is er waarschijnlijk een correctie van de aandelenmarkt nodig of een einde van de stijgende dollar. De negatieve rentevoeten in Europa vormen een positieve lange termijn outlook voor de GOUDprijs. Rond $ 1.200 ligt er een stevige basis. Dit was tweemaal eerder de bodemprijs en dit is de gemiddelde kostprijs om GOUD uit de grond te halen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Marc Faber over GOUD, de S&P en marktmanipulatie

De van oorsprong Zwitsere investeerder en auteur Marc Faber heeft zijn pleidooi herhaald op de Amerikaanse CNBC voor GOUD. Volgens hem heeft een gediversifieerd portfolio nood aan het edele metaal.

Faber die sinds lange tijd in Azië woont, beweert dat GOUD een zekerheid is voor de belegger waarmee toekomstige marktcorrecties opgevangen kunnen worden. Dit jaar zouden we bijvoorbeeld niets spectaculairs meer mogen verwachten van S&P 500. Meer nog, de index zal naar alle waarschijnlijkheid tussen 10% en 30% aan waarde verliezen.

Gevraagd wat Faber echt denkt over GOUD, heeft hij gesuggereerd dat de GOUDmarkt stevig wordt gemanipuleerd:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Wat is er toch met het GOUD aan de hand?

De jongste weken hebben we noodgedwongen even het zwijgen toegedaan wat betreft de evolutie van de GOUDprijs. De boodschap is namelijk duidelijk: met het GOUD wil het namelijk maar niet lukken. Ondanks alle peptalk is de GOUDprijs maar niet in beweging te krijgen. Soms zou men er de moed bij verliezen.

Dat is voor niets nodig maar toch lijkt het tijd om zich eens stevig te bezinnen. Wat is er toch met het GOUD aan de hand? Het zal duidelijk zijn dat er nog steeds verkoopdruk los komt elke keer wanneer het GOUD probeert te ontsnappen aan de wetten van de zwaartekracht. De pogingen daartoe dreigen steeds weer te mislukken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$