Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 2511 tot 2515
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

De aanval op GOUD en zilver afgelopen vrijdag is mislukt

Afgelopen vrijdag was er weer een psychologische aanval op beleggers in GOUD en zilver. Op korte tijd daalde de GOUDprijs bijna $ 20 om door de psychologische belangrijke grens van $ 1.300 te dalen waarna de GOUDprijs de helft van het verlies weer goed kon maken door te herstellen tot boven $ 1.300. Hierdoor sloot de GOUDprijs de week alsnog boven het 50-daags gemiddelde, maar het was de timing die weer opvallend was.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 17 augustus 2014

GOUD en zilver report (Week 33)

De GOUDprijs bleef de afgelopen week netto vrijwel onveranderd. Afgezien van een plotselinge koersdaling op vrijdag sloot de markt op koers van €973,82 per troy ounce, een daling van 0,28% ten opzichte van de slotkoers van €976,54 een week eerder.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 17 augustus 2014

Wat zijn de voordelen van een GOUDstandaard?

Oorlogen worden meestal gefinancierd met fiat geld en daarom zet dit het financiële systeem onder druk. In elk geval was dit het geval tijdens de Eerste Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 17 augustus 2014

Hoe staat het met GOUD als "safe haven"?

Afgelopen week werd het vergrootglas weer eens over Europa gelegd. Want het geloof in betere tijden lijkt steeds verder weg te drijven nu bekend is geworden dat de economie in het tweede kwartaal niet noemenswaardig is gestegen. Sterker nog, het was met name de  onverwachte krimp van de Duitse economie die pijn deed. Niet voor niets roepen steeds meer mensen Draghi op om eindelijk in actie te komen. Obligaties opkopen van de betreffende landen (lees: banken) om de getroffen economieën te stimuleren en deflatie af te remmen staat daarbij met stip op nummer één.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Is dit het einde van de Bear Market bij het GOUD?

De inflatieperiode van de jaren 70 en de vroege jaren 80 ging gepaard met een sterke stijging van de GOUDprijs. Iedereen wou op dat moment in GOUD, zilver, platina en andere edele metalen zitten. GOUD was het gespreksonderwerp nummer 1 op publieke plaatsen, zelfs de man in de straat stak wat GOUD of zilver in zijn kluis.

De hype rond het GOUD bereikte, zoals steeds het geval was, een piek op het moment dat de grootste beweging al achter de rug was. Het optimisme op de GOUDmarkt was toen een betrouwbare contra indicator. Ervaren investeerders konden toen met de ogen toe een corrigerende beweging bij het GOUD voorspellen. Bijna 20 jaar geleden was de situatie bij de GOUDmarkt heel anders.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$