Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 2511 tot 2515
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 26 september 2014

Goldman Sachs ziet GOUDprijs verder dalen

Volgens analist Jeffrey Currie van Goldman Sachs kan de GOUDprijs de komende maanden nog veel verder dalen. Hoewel de GOUDprijs in euro’s nog een kleine 10% hoger staat dan begin dit jaar is het rendement in dollars bijna compleet verdampt. “De risico’s zijn overwegend negatief voor GOUD. Veel van de steun kwam dit jaar van geopolitieke onzekerheid in Oekraïne en in het Midden-Oosten en die onzekerheden zijn weggeëbd”, zo verklaarde de analist in een gesprek met Bloomberg.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 26 september 2014

Centrale bank Venezuela laat GOUDvoorraad zien

Francisco Rodriguez, econoom voor Bank of America, mocht onlangs een blik werpen in de GOUDkluis van de centrale bank van Venezuela. Samen met vier anderen werd hij door een medewerker van de centrale bank naar een ruimte onder het bankgebouw gebracht, waar verspreid over vijf verschillende compartimenten GOUDbaren lagen opgestapeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Chart: Was 1900$ in 2011 een bubbel voor GOUD?

In Amerika en in de meeste westerse economieën ontsnappen we er niet aan. De schulden blijven toenemen. De belastingen kunnen nooit genoeg zijn om de schulden af te betalen. Centrale banken zullen meer en meer geld bijdrukken.

Volgende  grafiek van SafeHaven geeft de verhouding van GOUD ten op zichte van de schuld rekening houdend met het aantal inwoners. Het is goed te zien dat GOUD een bubbel was in 1980, de stijging tot boven 1900$ in 2011 duidelijk niet. Het beweegt zich binnen een trendkanaal. De sterke stijging van GOUD van 2008 tot 2011 valt in het niets tov de stijging in 1980.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Koersdoel GOUD omlaag

Koersdoelen GOUDprijs lager door bankanalisten 25 september 2014 in GOUD

Koersdoelen voor de GOUDprijs zijn lager gezet door een aantal bankanalisten. Jeffrey Currie, hoofd analist bij Goldman Sachs hanteert zijn bestaande koersdoel van $1050 per troy ounce aan het einde van 2014. Currie denkt dat het ergste nog niet voorbij is en ziet aanzienlijke risico’s op korte termijn. Volgens de hoofd analist van Goldman Sachs is een groot bestanddeel van de sterkte in de GOUDprijs te danken aan geopolitieke spanningen rondom Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Beide situaties lijken nu stabiel en daarmee zouden de zorgen zijn verdwenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De lange vingers van de Federal Reserve: GOUDmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de Federal Reserve als commerciële banken gebruik van naakte shortselling om de GOUDprijs naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om GOUD in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek GOUD maar in de afgeleide waarde van zo’n futurescontract. Dus, als ze zo’n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de Fed en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de GOUDprijs manipuleren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$