Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2516 tot 2520
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Banken stellen vooruitzichten voor GOUD negatief bij

In tegenstelling tot wat iedereen denkt, is het ergste nog niet voorbij voor GOUD. Dat beweert Jeffrey Currie van Goldman Sachs.  Volgens hem hebben de GOUDprijzen veel steun genoten van de politieke onzekerheid in Oekraïne en het Midden-Oosten. Nu de twijfels verdwijnen is GOUD op weg naar het eerste kwartaalverlies van 2014.

De vraag naar het edele metaal als bescherming van het vermogen vermindert nu de Amerikaanse economie steeds meer snelheid oppikt. Dat heeft tot gevolg dat de dollar steeds sterker staat en de S&P 500-index naar een hoogterecord is gestegen.

Damien Courvalin, een analist bij Goldman, zegt daarover:”GOUD is meer reactief op kortetermijngroei dan op bezwaren op langetermijninflatie. De interesse in GOUD is lager dan achttien maanden geleden.”

Ondanks de doemberichten zijn futures gestegen met 1,4% naar 1 219,50 USD per ounce.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Contraire GOUDindicatoren slaan tilt

We weten allemaal dat je als belegger nooit veel geld gaat verdienen als je de kudde volgt. Jan met de pet heeft het bijna altijd fout, hij koopt technologieaandelen vlak voor de crash, vastgoed wanneer het nog nooit zo duur is geweest, bankenaandelen vlak voor de financiële crisis, enz. En waar halen deze mensen die bijna nooit beleggen hun informatie? Niet bij gespecialiseerde media, maar bij Het Laatste Nieuws, de Flair, de kapper en… Het Journaal. Net daar vonden we deze week een pareltje van een contraire boodschap.

De journalisten van het journaal vragen zich deze week af of er geen betere plaatsen zijn om je geld te parkeren dan op het spaarboekje. Want dankzij de ECB brengt het spaarboekje al een hele tijd minder op dan de inflatie. De Belgen verliezen dus koopkracht op de ongeveer 250 miljard euro die op spaarboekjes staat te verkommeren. Het eerste alternatief dat ze bekijken is GOUD.

De reportage was redelijk negatief over GOUD en bevatte heel wat foute informatie. Laten we het eens stap voor stap bekijken:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Short Mike Maloney GOUD en Zilver?

Iedere zichzelf respecterende handelaar in fysische edelmetalen, GOUDen en zilveren munten en baren, is het zichzelf en zijn zaak verplicht om zich in te dekken tegen sterk fluctuerende prijzen.  Hij kan zich bij grote voorraden indekken door short te gaan op de papiermarkt.

Wanneer hij een grote stock aanhoudt en er is een spectaculaire daling van het edelmetaal dan kan dit zijn zaak in gevaar of zelfs een faillissement teweeg brengen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Beleggers in Edelmetaal kiezen voor Zilver

Grootste Zilver ETF ziet vraag aantrekken 24 september 2014 in Zilver

De grootste Zilver ETF in Amerika blijft ondanks de dalende zilverprijs populair onder beleggers. De prijs van zilver daalde sinds 2011 met zo’n 64%. Na de top van $48 per troy ounce staat de zilverprijs momenteel op $17,70. Ook de GOUDprijs daalde in dezelfde periode maar veel minder hard. GOUD zakte van $1900 per troy ounce begin september 2011 naar de huidige prijs van $1222. Een daling van ruim 35%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Zeg niet zomaar GOUD tegen GOUD

Als we nu eens GOUD gebruiken als geld? Dat is de vraag die Keith Weiner in Birch Gold zich stelt:”GOUD is niet zomaar een grondstof. De prijszetting ervan hangt niet af van de geproduceerde hoeveelheid of hoeveel van het metaal te koop wordt aangeboden.”

Volgens Weiner is dat omdat GOUD niet wordt gekocht voor consumptie. Dat is nogal wiedes: als je de keuze hebt om ‘s morgens je lege maag te vullen met een kom vol cornflakes of een kom met GOUD, wat zou je dan kiezen?

In de plaats daarvan stelt Weiner dat GOUD een waardevaste investering is en dat je daarmee virtueel geen risico loopt op een default:”GOUD doet z’n werk als betaalmiddel of een ounce nu 1 300 USD waard is of 130 000 USD.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$