Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2521 tot 2525
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Bollinger bekijkt het plaatje van de GOUDmijnaandelen

Het verhaal van het GOUD is inmiddels genoegzaam bekend. De GOUDprijs maakte een stevig slippertje, een beweging die gevolgd werd door de zilverprijs. De andere edelmetalen vertellen een ander verhaal, platina en palladium hebben vanwege de staking in de Zuid-Afrikaans mijnbouwsector veel beter stand kunnen houden.

Maar de grootste klappen waren er voor de GOUDmijnaandelen die met een hefboomeffect reageerden op de beweging in de GOUDprijs. Maar volgens de legendarische technical analyst John Bollinger is er hoop voor de GOUDmijnaandelen. John Bollinger nam het technische plaatje van de GOUDmijnaandelen onder de loep en stelde vast dat het goed was.

Bij de SPDR Gold Shares (GLD), het grootste gold-tracking fund in de wereld, stelde Bollinger in de afgelopen jaren heel wat back-and-forth movement vast. Op de chart zag hij dat een grote dalingsfase die enkele jaren heeft geduurd op de laatste benen loopt. Die beweging begon al in april 2011.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Echte waarde van het zilver is nog niet bekend

Een opvallend gegeven is dat de zilverprijs in de afgelopen weken beter heeft gepresteerd dan de GOUDprijs. GOUD en zilver lopen meestal hand in hand maar de geschiedenis wijst uit dat het zilver meestal krachtiger beweegt op impulsen dan het GOUD. De andere edelmetalen zijn ook een ander verhaal, platina en palladium bewegen op eigen tempo.

Volgens sommige waarnemers bezit het zilver dit jaar meer potentieel dan het GOUD. Andrew Chanin, chief executive officer van PureFunds, stelt vast dat de echte waarde van zilver nog altijd niet aan de oppervlakte is gekomen. Of dat inderdaad dit jaar zal gebeuren moet nog afgewacht worden.

De ontwikkelingen rond het zilver zijn niet altijd even goed voorspelbaar, vaak worden bewegingen uitgevoerd die niemand had voorzien. Algemeen kan echter worden gesteld dat het zilver steeds reageert op bewegingen in de GOUDprijs. Meestal komt eerst het GOUD in beweging waarna het zilver deze beweging oppikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

GOUD en zilver zullen niet echt schitteren tot 2015-16

Ongetwijfeld is  CEO Ross Norman van Sharps Pixley uit Londen een van de meest accurate GOUD voorspellers van de afgelopen 15 jaar. Hij waarschuwde voor lichte winst voor het gele metaal dit jaar. Hij geeft 2015-16 niet helemaal op voor ‘veel hogere prijzen’.

Zijn GOUDprognose van vorig jaar suggereerden dat 2014 een vlak jaar zou zijn, tot zo ver blijkt zijn voorspelling wel te kloppen .

Sprekend vanuit zijn kantoor in Berkeley Street vertelde hij ArabianMoney dat de GOUD en zilver prijzen pas echt weer zullen schitteren als er een ernstige inflatie dreiging is, op dit moment is er niets dat daar op wijst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zilver is erg goedkoop

Robert Barone, economist, partner en portfolio manager bij Universal Value Advisors, steekt zijn enthousiasme over het zilver niet onder stoelen of banken. Hoe hij het ook bekijkt, zilver is goedkoop en beschikt nog over een stevig opwaarts potentieel. Dat potentieel zal in de komende jaren ongetwijfeld gerealiseerd worden.

Vooral het verschil in evolutie tussen de GOUD- en zilverprijs heeft de aandacht van Barone getrokken. GOUD wordt verkocht aan ongeveer 65x de prijs van zilver en die prijsverhouding staat niet in verhouding tot de zeldzaamheid van beide edelmetalen. Een correctie is in de ogen van Barrone dan ook noodzakelijk.

Het aanbod aan zilver is maar 4 of 5 keer zo groot als dat van GOUD. Bijgevolg is ofwel GOUD t.o.v. zilver te duur gewaardeerd is, ofwel zilver t.o.v. GOUD te goedkoop gewaardeerd is. Barone gelooft in laatstgenoemd scenario en ziet de zilverprijs dus ten opzichte van de GOUDprijs een inhaalbeweging maken. Die zou zelfs erg ver kunnen reiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Bull Market bij het GOUD is nog niet gebroken

We komen nog even terug op Mary Anne & Pamela Aden, de 2 Amerikaanse zusters die regelmatig hun visie over de markten in de media mogen geven. De Aden zusters blijven positief over het GOUD in die mate zelfs dat ze vroeg of laat een stormloop op de edelmetalen niet uitsluiten.

Want wat is er aan de hand? Er staan nog heel wat short posities in het GOUD open. Wanneer de GOUDprijs plots sterk voor de dag zou komen moeten die short posities gesloten worden. Dat zal bij alle shorters op hetzelfde moment moeten gebeuren waardoor de opwaartse beweging een sterke stimulans kan krijgen.

Mary Anne & Pamela Aden verwijzen naar de 2 grote bull markets bij het GOUD, meer bepaald in de jaren 70 en in de jaren 2000. De grote bull markt van de jaren 70 eindigde pas in 1984 hoewel de GOUDprijs al in 1980 een piek had bereikt. Het is dus niet zo dat er voortdurend nieuwe pieken bereikt moeten worden om de bull market bij het GOUD intact te houden. Natuurlijk moet het technisch plaatje wel goed in de gaten gehouden worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$