Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2531 tot 2535
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

GOUD stroomt van Zwitserland naar Azië

De laatste cijfers van de Zwitserse douane laten zien dat er dit jaar al meer dan 600 ton GOUD is weggehaald uit Zwitserse bankkluizen. Vrijwel al het GOUD is verhuisd naar Azië en het Midden-Oosten, zoals de grafiek op Marketupdate duidelijk laat zien. De verschuiving van de GOUDvoorraden onderstreept de machtsverschuiving van West naar Oost.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Perth Mint ziet verkoop aantrekken

De Perth Mint zag de verkoop van GOUD en zilver in augustus stijgen naar het hoogste niveau in zeven maanden. Vooral de verkoop van zilveren munten nam sterk toe, wat voor een deel samenhangt met de daling van de zilverprijs. De verkoop van GOUD is ronduit matig in vergelijking met vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Je zou dom zijn als je nu geen GOUDmijnaandelen kocht

Vorige week donderdag kregen de GOUDmijnaandelen slaag op de beurs, ondanks dat er een groot bedrag naar GOUDmijn ETF’s stroomde. Vooral op het einde van de sessie lag het volume hoog. Hoe dit kan, legden we vorige week al uit. Ook vorige week vrijdag daalden GOUDmijnen in eerste instantie, maar stegen ze naar het einde van de sessie bij een hoog volume. Dit zijn positieve indicatoren. Maar er zijn nog indicatoren die er op wijzen dat je dom zou zijn om nu geen GOUDmijnaandelen te kopen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Vraag naar fysiek GOUD in Azië trekt weer aan

De lagere GOUDprijs $ 1270 en zelfs lager hebben koopjesjagers in Azi aangetrokken. De vraag nam toe nog voordat het echte seizoen begint. De terugval van de GOUDprijs, na een lange periode boven $ 1300 genoteerd te hebben, is voor handelaren een goed moment om te kopen. De geruchten en voorspellingen dat de rente in de VS in mei volgend jaar zal gaan stijgen beheerst de valutamarkt. De euro is ten opzichte van de dollar gezakt tot onder $1,30. Zelfs teleurstellende banencijfers uit de VS leverde niet direct een veel sterkere GOUDprijs op.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 7 september 2014

GOUD en zilver report (Week 36)

De GOUDprijs bleef de afgelopen week vrijwel onveranderd, de koers ging in een week tijd namelijk van €979,30 naar €979,71 per troy ounce. Dat wil niet zeggen dat er geen beweging was op de markt, want halverwege de week stond de prijs van het gele metaal bijna 2% lager op ongeveer €960 per troy ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$