Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2531 tot 2535
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

GOUD weer onderuit

Ondanks alle geopolitieke spanningen rond IS in het Midden Oosten en de Oekrane ging GOUD de afgelopen week stevig onderuit. Er werd zoals vaker door de speculanten meer geluisterd naar Yellen. De economische data voorspelden beter dan verwachte uitkomsten. Hierdoor leek een renteverhoging minder ver weg dan aanvankelijk aangenomen werd. Een hogere rente in de V.S. zal een sterkere dollar betekenen. Immers het zou dan aantrekkelijker worden deze munt in bezit te hebben. De euro zakte hierdoor richting 1,32 komend van 1,37. Wat meestal ook gepaard gaat met een daling van de GOUDprijs in dollars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

De enige oplossing: een nieuwe GOUDstandaard

De huidige waarde van de wereldmunten is eigenlijk alleen nog maar gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen dat het land dat de munt uitgeeft geloofwaardig is en niet bankroet zal gaan. We spreken in dat verband van fiat currencies. Nu is vertrouwen een gegeven dat erg moeilijk te hanteren valt.

Niet voor niets zegt het spreekwoord dat vertrouwen te paard vertrekt en te voet terugkeert. Wanneer het vertrouwen in iets kwijt is zal dat vertrouwen niet snel weer terugkeren. Wie heeft er bijvoorbeeld nog vertrouwen in Argentinië, een land dat al 3 keer bankroet is gegaan? Waarvan 2 keer in het afgelopen decennium. Investeerders zullen een dergelijk land liever links laten liggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Is palladium beter dan GOUD ?

Palladium bereikte recent het hoogste niveau in 13 jaar. De prijs van dit edelmetaal steeg al 20 % dit jaar tot $ 900. Problemen met het aanbod, voornamelijk door de stakingen in Zuid-Afrika en de sancties tegen Rusland, hebben de markt voor palladium ernstig verstoord.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

Voormalige mafia baas: ‘ Koop fysiek GOUD

Michael Franzese, een voormalige maffiabaas uit New York zei tegen de economische nieuwszender CNBC vorige week het volgende, “De aandelenmarkt is momenteel een zeepbel die gaat barsten op een bepaald punt en wanneer dit plaatsvindt, maak dan je borst maar nat“.

Bankiers zijn niet te vertrouwen Een andere reden om niet meer in aandelen te zitten is volgens hem de corrupte bankiers. Franzese: “Ik heb een heleboel dingen gedaan met mensen die werken op Wall Street en heel veel jongens zijn echt niet te vertrouwen. Ik hou niet er niet van als andere mensen niet goed zorgen voor mijn geld.”.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

De nieuwe manier van prijsvorming bij zilver

Het gerommel over de manipulatie van de markten voor commodities heeft heel wat stof doen opwaaien in het wereldje van handelaren in grondstoffen. Het was voor iedereen duidelijk dat er iets moest veranderen aan de manier waarop de prijzen voor GOUD, zilver, etc werd gevormd. Eerst werd de zilvermarkt aangepakt.

Want die is eigenlijk de oudste op de London Bullion Market. Het was namelijk al sinds 1897 dat de zilverprijs dagelijks werd vastgelegd via fixing. NM Rothschild and Sons startten anderzijds met de fixing van de GOUDprijs in september 1919, dus kort na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het was dus hoog tijd voor iets nieuws.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$