Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2531 tot 2535
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Marc Faber over GOUD, de S&P en marktmanipulatie

De van oorsprong Zwitsere investeerder en auteur Marc Faber heeft zijn pleidooi herhaald op de Amerikaanse CNBC voor GOUD. Volgens hem heeft een gediversifieerd portfolio nood aan het edele metaal.

Faber die sinds lange tijd in Azië woont, beweert dat GOUD een zekerheid is voor de belegger waarmee toekomstige marktcorrecties opgevangen kunnen worden. Dit jaar zouden we bijvoorbeeld niets spectaculairs meer mogen verwachten van S&P 500. Meer nog, de index zal naar alle waarschijnlijkheid tussen 10% en 30% aan waarde verliezen.

Gevraagd wat Faber echt denkt over GOUD, heeft hij gesuggereerd dat de GOUDmarkt stevig wordt gemanipuleerd:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Wat is er toch met het GOUD aan de hand?

De jongste weken hebben we noodgedwongen even het zwijgen toegedaan wat betreft de evolutie van de GOUDprijs. De boodschap is namelijk duidelijk: met het GOUD wil het namelijk maar niet lukken. Ondanks alle peptalk is de GOUDprijs maar niet in beweging te krijgen. Soms zou men er de moed bij verliezen.

Dat is voor niets nodig maar toch lijkt het tijd om zich eens stevig te bezinnen. Wat is er toch met het GOUD aan de hand? Het zal duidelijk zijn dat er nog steeds verkoopdruk los komt elke keer wanneer het GOUD probeert te ontsnappen aan de wetten van de zwaartekracht. De pogingen daartoe dreigen steeds weer te mislukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Op een dag word je wakker … met een GOUDprijs van $ 3.000

Harvey Organ bestudeert de GOUD- en zilvermarkt al dagelijks sinds eind jaren ’90. Volgens Organ loopt de manipulatie van de GOUD- en zilvermarkt op zijn laatste benen. Er is een enorme hoeveelheid papieren GOUD op de markt terwijl het fysieke GOUD verhuist van west naar oost. De dag komt steeds dichterbij dat het westen zonder GOUD zal zitten.

De bubbel van papieren GOUD zal dan ook barsten. Je kunt altijd een papieren probleem oplossen met meer papier, maar je kan geen fysiek probleem oplossen met meer papier. De wereld produceert zo’n 2.200 ton GOUD per jaar – exclusief Rusland en China maar er gaat veel meer dan 2.200 ton per jaar naar Rusland, China en India samen. Er is volgens Organ een tekort van 1.800 tot 2.000 ton per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Saoedi-Arabië zet de eerste stappen naar een scheiding met de petrodollar!

Terwijl u vooral berichten hoort of leest over de oorlog in Oekraïne en over de negatieve rentevoeten, worden er in andere gebieden in de wereld beslissingen genomen die veel grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld dan deze twee. Hier hoort of leest u echter amper of niets over. Zo kondigde Saoedi-Arabië, sinds decennia een van de beste vrienden van de Verenigde Staten, aan dat het een overheidsfonds gaat oprichten dat niet in dollars zal beleggen.

Op deze manier zet Saoedi-Arabië de eerste stappen naar een scheiding met de petrodollar, de petrodollar was de opvolger van de GOUDstandaard in 1973. Op deze manier zet Saoedi-Arabië ook de eerste stappen in de richting van Rusland en China, het nieuwe machtige duo dat zich steeds meer afzet tegen de Verenigde Staten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Platina - het grootste tekort sinds 1975! #edelmetaal

Volgens specialist Johnson Matthey zorgt dat voor een tekort van 1,22 miljoen ounces platina in 2014 – het grootste tekort sinds 1975.

Palladium is dit jaar het enige edelmetaal dat nog stand weet te houden. Andere edelmetalen zoals GOUD, zilver en platina speelden al een groot deel van hun winsten kwijt de laatste weken. Nochtans blijven de fundamenten voor platina nog steeds uitstekend. Volgens Money Morning is het zelfs moeilijk om een nog betere outlook te vinden.

Platina en palladium hebben de specifieke eigenschappen dat ze luchtverontreiniging kunnen aanpakken. Daarom worden ze veelvuldig gebruikt in katalysatoren van automotoren. In de eerste 6 maanden van 2014 steeg het aantal verkochte auto’s met 4 %. In China verwacht men een stijging van 15 % dit jaar. De vraag naar auto’s met een katalysator groeit dit jaar met 8,5 % en vanuit de juwelen sector stijgt de vraag met 5,3 %.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$