Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 2536 tot 2540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

John Bollinger verwacht een hogere GOUDprijs

Een populair onderwerp op de markten is momenteel het GOUD. GOUD, zilver en de andere edelmetalen doen bij nogal wat waarnemers vraagtekens rijzen. De GOUDprijs raakt voorlopig niet echt van de grond, van de verwachte grote doorbraak naar boven is voorlopig niets in huis gekomen. Idem dito voor het zilver.

Uiteindelijk hebben heel wat investeerders zich een buil gevallen aan de edelmetalen. Maar die buil mag met een glimlach genomen worden want eerder vroeg of laat zal het uur van het GOUD opnieuw zijn geslagen. Het staat namelijk in de sterren geschreven dat de GOUDprijs hogere regionen zal verkennen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

GOUDimport India explosief gestegen

In de maand augustus heeft India meer dan dubbel zoveel GOUD geïmporteerd als in dezelfde maand van vorig jaar. Vergeleken met een maand eerder steeg het geïmporteerde volume met ruim 50%. De nieuwe Indiase regering versoepelde de invoerheffing, waardoor meer handelaren GOUD konden invoeren uit het buitenland.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Voorraden zilver ETF's naar recordniveau gestegen

Ondanks de daling van de zilverprijs sinds 2011 blijven beleggers hun posities in het grijze edelmetaal uitbreiden. Op GOUDstandaard lezen we dat de totale voorraad van de zes grootste zilverfondsen naar een recordniveau gestegen is. De trend is opmerkelijk, want voor GOUD ging de prijsdaling gepaard met een grote liquidatie van GOUD uit ETF's

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zijn centrale banken dan toch stiekem verliefd op GOUD ?

Mr. Bubble – Alan Greenspan – de man die het moderne financiële systeem leerde hoe je bubbels moet blazen, was in zijn jonge jaren een fervente aanhanger van GOUD. Het valt moeilijk of niet te bewijzen, maar mogelijk heeft Greenspan achter de schermen iets in gang gezet waar we de impact nu nog niet van kennen. Dat zegt specialist John Butler. Kennen de centrale banken dan toch een liefde ten opzichte van GOUD? Zijn centrale banken dan toch niet zo “dom” als de meeste denken?

Volgens Jan Skoyels verdwijnen de zwakke handen in de GOUDmarkt. De zwakke handen zijn diegene die geloof hadden in papieren GOUD. De evolutie van de GOUDprijs de laatste jaren zorgde er voor dat de zwakke handen hun papieren posities afbouwden terwijl de sterke handen hun fysiek GOUD opbouwden. En deze sterke handen zullen hun GOUD niet verkopen, ongeacht wat er zal gebeuren.

Diegene die speculeerden op GOUD, die in GOUD zaten voor de trend – voor het momentum, zijn nu uit de markt verdwenen. En fysiek GOUD verhuist van west naar oost waar er een heel andere cultuur heerst omtrent het bezit van GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

GOUD & Zilver: James Turk verwacht herhaling van 2011

James Turk van GoldMoney vraagt zich af of de grootste daling van GOUD en zilver achter de rug is. De recente lichte stijging is in ieder geval hoopvol.  De edelmetalen proberen te stabiliseren en deze smalle basis is het resultaat.  Deze signalen zouden wel eens het keerpunt  kunnen zijn, het moet ergens starten.

Het zou kunnen dat dit een reactie is van de “oversold” conditie waarin GOUD en zilver zich momenteel bevinden.  Vorige week zijn in New York, GOUD en zilver elke dag lager gesloten, vijf dagen op rij is echt ongewoon.   Er heerst een extreem negatief sentiment.  Het is belangrijk om weten dat GOUD noch zilver onder het dieptepunt van 2013 gezakt zijn. Het is misschien niet veel stijgende trend, maar het is er wel een.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$