Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2556 tot 2560
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Schotten kopen GOUD door referendum?

In aanloop naar het referendum over de afscheiding van Schotland besluiten Schotten meer GOUD te kopen. Dat zegt Bullionvault, een online aanbieder van GOUD die ook in Schotland actief is. De afgelopen twee weken registreerde het bedrijf een 42% stijging in de vraag naar GOUD, bovenop de stijging die normaal zichtbaar is in deze periode van het jaar.

Bullionvault analyseerde de transacties van haar klanten en filterde daar ongeveer 50.000 klanten uit die woonachtig zijn in het Verenigd Koninkrijk. Van die groep werd op basis van postcode een scheiding gemaakt tussen klanten in Schotland en de klanten in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens vergeleek men het marktaandeel van Schotland in het geheel over de eerste helft van september en over de voorgaande maanden.

Wat bleek: In september was het marktaandeel van Schotland 42% hoger dan het gemiddelde marktaandeel over voorgaande maanden. Een dergelijk groot verschil suggereert dat er een verband bestaat tussen het kopen van GOUD en de recente ontwikkelingen omtrent de mogelijke afscheiding van Schotland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

John Bollinger verwacht een hogere GOUDprijs

Een populair onderwerp op de markten is momenteel het GOUD. GOUD, zilver en de andere edelmetalen doen bij nogal wat waarnemers vraagtekens rijzen. De GOUDprijs raakt voorlopig niet echt van de grond, van de verwachte grote doorbraak naar boven is voorlopig niets in huis gekomen. Idem dito voor het zilver.

Uiteindelijk hebben heel wat investeerders zich een buil gevallen aan de edelmetalen. Maar die buil mag met een glimlach genomen worden want eerder vroeg of laat zal het uur van het GOUD opnieuw zijn geslagen. Het staat namelijk in de sterren geschreven dat de GOUDprijs hogere regionen zal verkennen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

GOUDimport India explosief gestegen

In de maand augustus heeft India meer dan dubbel zoveel GOUD geïmporteerd als in dezelfde maand van vorig jaar. Vergeleken met een maand eerder steeg het geïmporteerde volume met ruim 50%. De nieuwe Indiase regering versoepelde de invoerheffing, waardoor meer handelaren GOUD konden invoeren uit het buitenland.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Voorraden zilver ETF's naar recordniveau gestegen

Ondanks de daling van de zilverprijs sinds 2011 blijven beleggers hun posities in het grijze edelmetaal uitbreiden. Op GOUDstandaard lezen we dat de totale voorraad van de zes grootste zilverfondsen naar een recordniveau gestegen is. De trend is opmerkelijk, want voor GOUD ging de prijsdaling gepaard met een grote liquidatie van GOUD uit ETF's

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 september 2014

Zijn centrale banken dan toch stiekem verliefd op GOUD ?

Mr. Bubble – Alan Greenspan – de man die het moderne financiële systeem leerde hoe je bubbels moet blazen, was in zijn jonge jaren een fervente aanhanger van GOUD. Het valt moeilijk of niet te bewijzen, maar mogelijk heeft Greenspan achter de schermen iets in gang gezet waar we de impact nu nog niet van kennen. Dat zegt specialist John Butler. Kennen de centrale banken dan toch een liefde ten opzichte van GOUD? Zijn centrale banken dan toch niet zo “dom” als de meeste denken?

Volgens Jan Skoyels verdwijnen de zwakke handen in de GOUDmarkt. De zwakke handen zijn diegene die geloof hadden in papieren GOUD. De evolutie van de GOUDprijs de laatste jaren zorgde er voor dat de zwakke handen hun papieren posities afbouwden terwijl de sterke handen hun fysiek GOUD opbouwden. En deze sterke handen zullen hun GOUD niet verkopen, ongeacht wat er zal gebeuren.

Diegene die speculeerden op GOUD, die in GOUD zaten voor de trend – voor het momentum, zijn nu uit de markt verdwenen. En fysiek GOUD verhuist van west naar oost waar er een heel andere cultuur heerst omtrent het bezit van GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$