Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2561 tot 2565
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Op een dag word je wakker … met een GOUDprijs van $ 3.000

Harvey Organ bestudeert de GOUD- en zilvermarkt al dagelijks sinds eind jaren ’90. Volgens Organ loopt de manipulatie van de GOUD- en zilvermarkt op zijn laatste benen. Er is een enorme hoeveelheid papieren GOUD op de markt terwijl het fysieke GOUD verhuist van west naar oost. De dag komt steeds dichterbij dat het westen zonder GOUD zal zitten.

De bubbel van papieren GOUD zal dan ook barsten. Je kunt altijd een papieren probleem oplossen met meer papier, maar je kan geen fysiek probleem oplossen met meer papier. De wereld produceert zo’n 2.200 ton GOUD per jaar – exclusief Rusland en China maar er gaat veel meer dan 2.200 ton per jaar naar Rusland, China en India samen. Er is volgens Organ een tekort van 1.800 tot 2.000 ton per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Saoedi-Arabië zet de eerste stappen naar een scheiding met de petrodollar!

Terwijl u vooral berichten hoort of leest over de oorlog in Oekraïne en over de negatieve rentevoeten, worden er in andere gebieden in de wereld beslissingen genomen die veel grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld dan deze twee. Hier hoort of leest u echter amper of niets over. Zo kondigde Saoedi-Arabië, sinds decennia een van de beste vrienden van de Verenigde Staten, aan dat het een overheidsfonds gaat oprichten dat niet in dollars zal beleggen.

Op deze manier zet Saoedi-Arabië de eerste stappen naar een scheiding met de petrodollar, de petrodollar was de opvolger van de GOUDstandaard in 1973. Op deze manier zet Saoedi-Arabië ook de eerste stappen in de richting van Rusland en China, het nieuwe machtige duo dat zich steeds meer afzet tegen de Verenigde Staten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Platina - het grootste tekort sinds 1975! #edelmetaal

Volgens specialist Johnson Matthey zorgt dat voor een tekort van 1,22 miljoen ounces platina in 2014 – het grootste tekort sinds 1975.

Palladium is dit jaar het enige edelmetaal dat nog stand weet te houden. Andere edelmetalen zoals GOUD, zilver en platina speelden al een groot deel van hun winsten kwijt de laatste weken. Nochtans blijven de fundamenten voor platina nog steeds uitstekend. Volgens Money Morning is het zelfs moeilijk om een nog betere outlook te vinden.

Platina en palladium hebben de specifieke eigenschappen dat ze luchtverontreiniging kunnen aanpakken. Daarom worden ze veelvuldig gebruikt in katalysatoren van automotoren. In de eerste 6 maanden van 2014 steeg het aantal verkochte auto’s met 4 %. In China verwacht men een stijging van 15 % dit jaar. De vraag naar auto’s met een katalysator groeit dit jaar met 8,5 % en vanuit de juwelen sector stijgt de vraag met 5,3 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

GOUDprijs zal snel terug gaan stijgen

De sterke dollar zorgde er onder andere voor dat de GOUDprijs vorige week meer dan $ 30 per ounce moest inleveren. Maar de sterke dollar komt voornamelijk uit de zwakte van de Yen en de Euro. Indien dit de voorbode is van een onstabiele valutamarkt, is dit positief voor de GOUDprijs op langere termijn. Maar er zijn nog signalen die aantonen dat er een nieuwe stijging van de GOUDprijs zit aan te komen.

Het aantal contracten op de future markt voor GOUD steeg sterk de laatste 2 weken, dit is de periode waarin de GOUDprijs begon te dalen van $ 1.290. Dit betekent dat er voornamelijk short posities op de markt werden gedumpt (dit is GOUD nieuws, short posities moeten ooit terug omgedraaid worden door GOUD te kopen – een toename van het aantal short posities is dus veel positiever dan een afname van het aantal long posities).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 september 2014

Jim Sinclair’s 16 redenen waarom de GOUDmarkt nu zijn bodem zal vinden

Jim Sinclair is de man die de huidige seculaire stierenmarkt in GOUD op de bodem voorspelde en het is de man die de vorige seculaire stierenmarkt in GOUD een dag voor het einde ervan voorspelde. Deze Jim Sinclair kent de GOUDmarkt van binnen en van buiten en hij ziet 16 redenen om aan te nemen dat de huidige cyclische berenmarkt binnen de seculaire stierenmarkt bijna ten einde is aldus Silver Doctors.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$