Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 2561 tot 2565
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Hoe zit het met de manipulatie van de GOUDmarkt?

Dat de GOUDprijs gemanipuleerd wordt is inmiddels zo klaar als een klontje geworden. Alleen weten we nog niet hoe dat precies gebeurt en wie er precies bij de manipulatie betrokken is. Erg ver moet achter de daders niet gezocht worden. Vijf grootbanken ‘fixen’ de GOUDprijs in Londen sinds jaren en het is in die hoek dat de schuldigen gezocht moeten worden.

Tot voor kort werden alle geruchten over een manipulatie van het GOUD met klem ontkend. Insiders, meer bepaald de grote banken, spraken van indianengeruchten die op niets en niemendal gebaseerd waren. Maar ze werden meteen met de neus op de feiten gedrukt door het vertrek van ‘fixer’ Daniel Plankett van Barclays.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Edele metalen bewegen in 2 richtingen

De GOUDprijs blijft zwak gestemd maar daarbij valt toch een factor op die vaak over het hoofd wordt gezien. De verhandelde volumes in het GOUD zijn bijzonder zwak, ze bevinden zich momenteel op ongeveer de helft van het gemiddelde bekeken over een langere periode. Dat bevestigt dat het minste aanbod niet door de vraag gecompenseerd kan worden.

Natuurlijk zijn er redenen waarom het GOUD zo weinig interesse aantrekt. De GOUDprijs heeft een paar stevige opdoffers gekregen en dat heeft heel wat investeerders op de vlucht gejaagd. Kandidaat kopers kijken nu liever de kat uit de boom alvorens, mogelijk vroegtijdig, in de markt te stappen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

De GOUDprijs begint nu aan zijn sterkste seizoen

De tegenwind voor een hogere GOUDprijs zal weldra veranderen in een rugwind. Hoewel de productie / het aanbod van GOUD relatief constant is doorheen het jaar, kent de GOUDprijs toch seizoensgebonden invloeden. Dit komt voornamelijk door de vraagzijde. Bepaalde maanden in een jaar stijgt de vraag naar GOUD sterk in verschillende landen door allerhande cultuurgebonden festiviteiten. Dit is een wederkerend fenomeen dat opnieuw staat te beginnen.

Sinds de stierenmarkt begon in 2001 stijgt de GOUDprijs nog steeds aan een tempo van gemiddeld 13,4 % per jaar. Het is onbegrijpelijk dat GOUD momenteel zo gehaat is als je deze cijfers bekijkt. De S&P 500 kan slechts een gemiddelde jaarlijkse stijging van 1,9 % voorleggen voor deze periode.

Bron: Doijerkalff
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Omvangrijke GOUDaders gevonden in China

Geologen hebben in het noordwesten van China omvangrijke GOUDreserves gevonden, zo schrijft de Shanghai Daily. De ondergrondse reserves zijn gevonden in de regio Xinjiang en hebben een geschatte waarde van $6,46 miljard. In een gebied van twintig vierkante kilometer werden meer dan 20 GOUDaders aangetroffen, goed voor in totaal 127 ton GOUD aan bewezen reserves. In het gebied ligt volgens Cui Hongbin, hoofd van het onderzoeksteam, meer dan 200 ton GOUD als je de ruimste definitie hanteert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Is de GOUDmarkt een vogel voor de kat of niet?

Bent u het beu om bijna dagelijks te moeten vaststellen dat de GOUDprijs ofwel is gedaald ofwel nog altijd niet is gestegen? In dat geval lijdt u een GOUDmoeheid en dat is een kwaal waar wel meer waarnemers aan lijden. Het is namelijk niet makkelijk om te blijven geloven in de toekomst van het GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$