Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 2566 tot 2570
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

We doen eens zot – Koop GOUDmijnaandelen … NU!

De GOUDprijs krijgt vandaag weer een forse tik te verwerken met een daling van net geen 2 % op het moment van schrijven. Toch is het een goed idee om GOUDmijnaandelen te kopen. De junior GOUDmijn index GDXJ staat sinds het begin van het jaar nog steeds meer dan 30 % hoger ondanks de daling van 3 % vandaag, sinds 1 juni hebben ze een stijging van 20 % gerealiseerd en de stijging is mogelijk nog lang niet ten einde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

GOUD is saai”

De spanningen in Oekraïne hebben ervoor gezorgd dat GOUD en andere edele metalen niet significant lager noteren op de beurs. Dat moet alvast blijven uit een bericht van MarketWatch. GOUD (GCZ4) voor levering in december noteert 0,8% lager en staat op 1 277,20 USD per ounce. Zilver daarentegen staat op 19,32 USD per ounce of 0,4% lager dan gisteren.

Tijdens het weekend hebben de gevechten tussen overheidseenheden en de separatisten nochtans gezorgd voor een lichte prijsstijging. Dat wil niet zeggen dat GOUD zich op volledig veilig terrein bevindt – integendeel – maar wel dat er zicht is op verbetering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

GOUDprijs daalt opnieuw fors na sluitingsdag op Wall Street

De GOUDprijs maakt vandaag weer een sterke duikeling. Dit doet me terug denken aan de fantastische serie “House” waarin Doctor House altijd zei: “Toeval bestaat niet” en vooral “Iedereen liegt”. Naarmate de geopolitieke spanningen toenemen, zou de GOUDprijs een toevluchtsoord moeten zijn, maar niets is minder waar. De evolutie van de GOUDprijs is vooral van technische aard geworden. Het lijkt echter dat er algoritmes zijn die de GOUDprijs kunstmatig willen onderdrukken. Deze algo’s lopen door, ook al is de beurs gesloten. Bij de opening van de beurs stapelen deze verkooporders zich op wat resulteert in een forse daling van de GOUDprijs. Te ver gezocht? … Kijk eens naar Zerohedge.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

GOUDstandaard is levensbedreigend voor de banken

De Amerikaanse centrale bank heeft de eindeloze spendeerdrift van de regering in Washington moeten voeden door op grote schaal dollars te blijven drukken. Een verstandige politiek kan dit bezwaarlijk genoemd worden maar als verzachtende omstandigheid kan gesteld worden dat de Fed weinig andere keuzemogelijkheden had.

De Amerikaanse regering moest namelijk de economie uit het dal sleuren waar de Great Recession ze in had doen belanden. Dat heeft ze dus gedaan maar wel ten koste van het risico op grote inflatie. Dat risico is nog altijd bewaarheid geworden maar het blijft imminent aanwezig op de achtergrond. De inflatie kan nog altijd de markten een vieze pad in de korf zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Niet iedereen is even positief over het GOUD

U hebt op deze pagina al kunnen lezen dat Jeffrey Gundlach opnieuw potentieel ziet in het GOUD en dat zelfs op relatief korte termijn. De woorden van Gundlach waren echter nog niet koud of er kwam al kritiek op. Op de eerste plaats van Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson. Die is het niet eens met de hedge fund manager.

Er is vanzelfsprekend altijd een kans dat de GOUDprijs zal stijgen. Ross stipt daarbij nogmaals aan dat de edele metalen een tamelijk onvoorspelbaar karakter hebben. Dat geldt voor het GOUD en voor de GOUDprijs, maar het geldt in nog hogere mate voor zilver en de zilverprijs. Maar Ross heeft zijn charts bij de hand.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$