Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 2566 tot 2570
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Beleggers in GOUD moeten geen schrik hebben van stijgende rentevoeten

Zowel beleggers in aandelen als beleggers in GOUD hebben schrik voor stijgende rentevoeten. Er heerst een idee dat stijgende rentevoeten slechte prestaties met zich meebrengen. Stijgende rentevoeten duidt op een sterkere economie. Dit zou geld uit GOUD trekken en richting aandelen sturen. We toonden eerder al aan dat stijgende rentevoeten goed zijn voor aandelen, maar ze zijn ook goed voor de GOUDprijs.

Als we naar het verleden kijken, gaan stijgende rentevoeten dikwijls samen met een stijgende GOUDprijs:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

GOUDprijs zal uiteindelijk een keer gaan stijgen

We leven in een tijdperk dat financiële repressie als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Die repressie kan verschillende vormen aannemen waarbij de kansen alsmaar groter worden dat het uiteindelijk zal neer komen op een aanslag van ons spaargeld. Jij en ik, we zullen beiden moeten betalen voor de gemaakte fouten.

De spaarders, de ruggengraat van ons financieel systeem, worden in hun bestaan bedreigd. Momenteel is de belangrijkste struikelsteen de negatieve reële rente. In de meeste landen is de inflatie weliswaar laag maar vaak toch nog hoger dan de rente op het spaargeld. Dat betekent dat spaarders eigenlijk geld verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Bijna had niemand geweten hoe de GOUDprijs wordt gemanipuleerd. Bijna, op Beurs.com en enkelen na dan

Er is iets aan de hand. Er is iets aan de hand op de GOUDmarkt en bijna niemand lijkt het te beseffen. Er is iets aan de hand op de GOUDmarkt dat geluidloos passeert en bijna niemand lijkt het te weten. Op de Britse krant Financial Times (FT) na, bedoelen we.

Tenminste, dat zouden we hebben gezegd als het artikel niet op mysterieuze zou zijn verdwenen. FT heeft begin dit jaar gemeld dat de GOUDmarkt op systematische en redelijk ingenieuze wijze wordt gemanipuleerd. Tussen januari 2010 en december 2013 zou de GOUDprijs op een kunstmatig niveau zijn gehouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

GOUDprijs staat onder druk, maar …

De GOUDprijs staat onder druk. Het technische plaatje ziet er op korte termijn niet goed uit, maar de daling gebeurt ordelijk en een belangrijk steunpunt houdt voorlopig stand. De beren zijn weer in het voordeel, maar er is nog geen man over boord, aldus Kitco.

Het 61,8 % Fibonacci retracement niveau van de stijging in juni – juli ligt op $ 1.282. Dit niveau werd met succes getest vorige week. Dit is belangrijk, zeker omdat de GOUDprijs momenteel onder het 20-daags, 40-daags en 100-daags gemiddelde noteert. Dit duidt meestal op een verdere daling. De RSI indicator zit ook in een dalende lijn en noteert onder 50 wat duidt op een negatieve trend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Verliest GOUD zijn glans als veilige haven?

GOUD diende lange tijd als een verzekering tegen politieke en economische schokken. Na de hel van de financiële crisis vergaloppeerde de GOUDprijs zich toen het als veilige haven omhoog schoot tot $1.900 om daarna 39% te dalen. Dit bezorgde veel beleggers de daver op het lijf zodat de glans van veilige haven wat troebel geworden is. Betekent dit dat we GOUD moeten afschrijven?

GOUD is perfect als indekking tegen onzekerheid en zou dus voor een deel uit moeten maken van iedere portefeuille. Iedere beleggingsportefeuille heeft nu eenmaal bescherming nodig. Maar jaren van QE door de Federal Reserve heeft veel beleggers immuun gemaakt voor onzekerheid waardoor GOUD minder aantrekkelijk geworden is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$