Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2576 tot 2580
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Amerika produceert steeds minder GOUD

De GOUDproductie in Amerika is in de eerste 5 maanden van 2014 gedaald met ruim 4%. De GOUDproductie in de VS daalt al sinds 2003. Het land is sinds vorig jaar de nummer 4 in de wereld qua GOUDproductie met 7,42 miljoen ounces. Op nummer 1 staat China met 14 miljoen ounces, nummer 2 is Australië met 8,5 miljoen ounces en de nummer 3 is Rusland met 7,99 miljoen ounces in 2013. Amerika werd vorig jaar ingehaald door Rusland. De Russen wisten een groei in de GOUDproductie van 8% te creëren waar Amerika juist een daling boekte van 2%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

4 redenen dat zilver beter is dan GOUD

Zilver en GOUD zitten al meer dan een jaar in een bodemproces. Een echte uitbraak hebben we nog niet gezien, maar een herhaling van 2013 moeten we ook niet direct vrezen. De vraag is dan ook “Wat is nu het beste edelmetaal van de twee?”. Georges Soros bijvoorbeeld ‘gokt’ op GOUD met een investering van $ 120 miljoen in Barric Gold, maar de mensen van The Motley Fool zien 4 goede redenen waarom zilver het favoriete edelmetaal kan worden de komende maanden / jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Nog een reden om GOUD te kopen

Papieren bankbriefjes of munten brengen ook niets op. Je moet dat geld al naar de bank brengen of in een verzekeringsproduct steken om er een rentevergoeding voor te krijgen. Maar als die bank of verzekeringsmaatschappij failliet gaat, verlies je al je geld. Van de Grote Depressie tot de Grote recessie was er totaal geen reden om aan te nemen dat er kans was op een faillissement, maar Lehman Brothers, Northern Rock, Fortis en nu Banco Espiritio Santo leren ons dat dit niet meer het geval is.

En dat is een voorname reden om GOUD te kopen. Het is altijd goed om GOUD te kopen, maar vooral als er een hoog systeem risico is want GOUD kan niet failliet gaan. GOUD beschermt de koopkracht op lange termijn en dat is de rentevergoeding die je krijgt door GOUD te kopen – aldus Goldbroker.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Palladiumprijs kan nog lang hoog blijven

Akkoord, de edele metalen waren niet de ‘hottest’ sector van de afgelopen maanden. GOUD en zilver hebben onze hoop beschaamd door weinig hartverwarmende prestaties neer te zetten. Maar veel zorgen maken we ons daar niet over. Het tijdstip van het GOUD zal eerder vroeg dan laat wel aanbreken. En ook zilver zal dan niet ontbreken.

GOUD en zilver bewegen meestal in onderlinge correlatie, waarbij GOUD vaak het meest volatiel is. Dat heeft te maken met het feit dat GOUD weliswaar een edel metaal is, maar daarnaast ook industriële toepassingen heeft. Aan zilver is dan ook een cyclisch kantje verbonden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Hoe lang kan de GOUDprijs dit nog volhouden ?

De GOUDprijs heeft forse steun rond $ 1.290 / $ 1.280 maar ondervind forse weerstand rond $ 1.310. De uitbraak tot boven $ 1.320 vorige week was slechts een kort leven gegund, daarna daalde de GOUDprijs terug onder de belangrijke weerstand. Eerder dit jaar zorgde een lange consolidatieperiode in dezelfde trading range voor een uitbraak naar beneden.

Als zilver een raadgever mag zijn, ziet het er alvast niet goed uit. De zilverprijs heeft steun tussen $ 20 en $ 19,25 maar kon een klein herstel van de GOUDprijs vorige week niet volgen. Zilver presteert traditioneel beter dan GOUD als de prijzen omhoog gaan, maar slechter als de prijzen naar beneden gaan. Technisch gezien ligt zilver er zwakker bij dan GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$