Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2576 tot 2580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 24 augustus 2014

De nieuwe manier van prijsvorming bij zilver

Het gerommel over de manipulatie van de markten voor commodities heeft heel wat stof doen opwaaien in het wereldje van handelaren in grondstoffen. Het was voor iedereen duidelijk dat er iets moest veranderen aan de manier waarop de prijzen voor GOUD, zilver, etc werd gevormd. Eerst werd de zilvermarkt aangepakt.

Want die is eigenlijk de oudste op de London Bullion Market. Het was namelijk al sinds 1897 dat de zilverprijs dagelijks werd vastgelegd via fixing. NM Rothschild and Sons startten anderzijds met de fixing van de GOUDprijs in september 1919, dus kort na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het was dus hoog tijd voor iets nieuws.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Referendum Zwitserse GOUD op 30 november 2014

Het referendum beoogt drie aspecten omtrent het GOUD van de Centrale Bank van Zwitserland. Het eerste aspect betreft de repatriëring van het Zwitserse GOUD. Een deel van het GOUD ligt opgeslagen buiten Zwitserland en de initiatiefnemers willen dat het GOUD in eigen land wordt opgeslagen. Een tweede punt is het stoppen van de verkoop van het Zwitserse GOUD door de centrale bank. Zwitserland bezat in 1999 2600 ton aan GOUDreserves wat relatief veel is gezien de grote van het land. Kort na 1999 verkocht de Zwitserse Centrale Bank 50% van de GOUDreserves op het dieptepunt van de markt. Als laatste punt willen de initiatiefnemers dat de Centrale Bank van Zwitserland 20% van haar reserves in GOUD zal aanhouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

GOUD is op weg naar $ 1.075 – zilver naar $ 13

Het technische plaatje voor GOUD en zilver is fors verzwakt de laatste week. De GOUDprijs heeft nog een strohalm om niet in een nieuw neerwaarts patroon te belanden en zilver moet dringen steun zien te vinden. Zoniet dreigen beide edelmetalen af te glijden naar nieuwe dieptepunten, dat zegt een van ’s werelds beste technische analisten Peter L Brandt.

De GOUDprijs was goed op weg om een hoofd-en-schouder patroon in een bodem te volmaken. Een H&S patroon is een zeer betrouwbaar patroon maar kan soms alsnog falen. Om te slagen moet de GOUDprijs boven $ 1.400 eindigen, als het onder $ 1.240 daalt, is de rechtse schouder niet voltooid en heeft het patroon gefaald. Als de GOUDprijs de week afsluit onder $ 1.281 zijn de beren weer in het voordeel, als $ 1.240 niet kan standhouden, kan de GOUDprijs afzakken tot $ 1.074.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Let op: dit is zo veel geld waard

Op de vraag hoe je veel geld kunt verdienen in de grondstoffensector is het antwoord even gemakkelijk als moeilijk “Koop laag en verkoop hoog”, maar dat is iets dat iedereen je kan vertellen. Pierre Lassonde is een super investeerder in de grondstoffensector. Hij ziet een groot verschil tussen fysiek GOUD en GOUDmijnen. Lassonde stond al aan het roer van een 100-bagger en heeft een nieuwe 100-bagger (aandelen die maal 100 gaan) in aantocht. Dit is zijn geheim.

De beste GOUDmijnen hebben de beste CEO’s. De beste CEO’s weten wat ze moeten doen en vooral weten ze hoe ze problemen moeten aanpakken. Een sterk en ervaren management is onmisbaar voor een succesvolle belegging.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Wat het Yap eiland ons leert over het fenomeen geld

Op het Yap eiland werden vroeger grote ronde stenen gebruikt als vorm van geld. Geen GOUDen munten of zilveren munten, maar gewoon ronde stenen met een gat erin. De stenen werden op een ander eiland in de Pacifische Oceaan uitgehakt en per boot getransporteerd naar Yap. Lees verder op Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$