Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 2576 tot 2580
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

GOUDprijs daalt opnieuw fors na sluitingsdag op Wall Street

De GOUDprijs maakt vandaag weer een sterke duikeling. Dit doet me terug denken aan de fantastische serie “House” waarin Doctor House altijd zei: “Toeval bestaat niet” en vooral “Iedereen liegt”. Naarmate de geopolitieke spanningen toenemen, zou de GOUDprijs een toevluchtsoord moeten zijn, maar niets is minder waar. De evolutie van de GOUDprijs is vooral van technische aard geworden. Het lijkt echter dat er algoritmes zijn die de GOUDprijs kunstmatig willen onderdrukken. Deze algo’s lopen door, ook al is de beurs gesloten. Bij de opening van de beurs stapelen deze verkooporders zich op wat resulteert in een forse daling van de GOUDprijs. Te ver gezocht? … Kijk eens naar Zerohedge.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

GOUDstandaard is levensbedreigend voor de banken

De Amerikaanse centrale bank heeft de eindeloze spendeerdrift van de regering in Washington moeten voeden door op grote schaal dollars te blijven drukken. Een verstandige politiek kan dit bezwaarlijk genoemd worden maar als verzachtende omstandigheid kan gesteld worden dat de Fed weinig andere keuzemogelijkheden had.

De Amerikaanse regering moest namelijk de economie uit het dal sleuren waar de Great Recession ze in had doen belanden. Dat heeft ze dus gedaan maar wel ten koste van het risico op grote inflatie. Dat risico is nog altijd bewaarheid geworden maar het blijft imminent aanwezig op de achtergrond. De inflatie kan nog altijd de markten een vieze pad in de korf zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Niet iedereen is even positief over het GOUD

U hebt op deze pagina al kunnen lezen dat Jeffrey Gundlach opnieuw potentieel ziet in het GOUD en dat zelfs op relatief korte termijn. De woorden van Gundlach waren echter nog niet koud of er kwam al kritiek op. Op de eerste plaats van Richard Ross, global technical strategist bij Auerbach Grayson. Die is het niet eens met de hedge fund manager.

Er is vanzelfsprekend altijd een kans dat de GOUDprijs zal stijgen. Ross stipt daarbij nogmaals aan dat de edele metalen een tamelijk onvoorspelbaar karakter hebben. Dat geldt voor het GOUD en voor de GOUDprijs, maar het geldt in nog hogere mate voor zilver en de zilverprijs. Maar Ross heeft zijn charts bij de hand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 september 2014

De GOUDprijs stijgt het meest in … september

GOUDkevers moeten niet wanhopig worden, september is traditioneel een van de sterkste maanden voor de GOUDprijs. De laatste 20 jaar kon de GOUDprijs gemiddeld genomen 3 % stijgen in de maand september, het doet daarmee veel beter dan de tweede beste maand – november – met een gemiddelde stijging van 1,8 %.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 september 2014

Jeffrey Gundlach: GOUDprijs kan snel naar 1,500 dollar

We zouden de waarnemers die recent hun mening over het GOUD te kennen gegeven hebben niet graag te eten hebben gegeven. We worden bedolven onder een stroom van adviezen die elkaar soms op de meest onwaarschijnlijke manieren tegenspreken.

Jeffrey Gundlach, manager van hedge fund DoubleLine, is de volgende die zich in het debat heeft gemengd. Tegenwoordig moet men al een straffe uitspraak durven te doen over het GOUD om nog de aandacht op zich te vestigen, maar daar is Gundlach toch maar weer eens fijntjes in geslaagd. Hij durft inderdaad het achterste van zijn tong te laten zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$