Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 2581 tot 2585
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

GOUD en China

China komt om in de dollars en dat is dus het laatste wat China wil. Deze dollars worden dus veelal via de centrale bank ingewisseld voor... GOUD. Zo gaat heel de GOUDopbrengst van de mijn in China rechtstreeks de kluis in. De bedrijven krijgen er de dollars mee waarmee ze in de wereld spullen of belangen mogen kopen. Als de dollars maar uitgegeven worden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

GOUD moet $ 1.350 slopen om definitief op het juiste spoor te zitten

GOUD wordt dikwijls aanzien als een indekking tegen inflatie. Het huidige beleid van lage rente zou inflatie in de hand moeten werken, maar tot op heden is inflatie uitgebleven. Toch zegt Value Walk dat ZIRP en QE de GOUDprijs hoger zal sturen de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Deze GOUDmijn zal blijven stijgen, wacht niet te lang meer

GOUDmijnaandelen zitten in een fantastische flow dit jaar. Na de uitbraak van januari – februari volgde een consolidatieperiode, maar nu staan de GOUDmijnaandelen terug in vuur en vlam. En wie dacht dat de GOUDmijnen duur zijn na een forse rally, heeft het verkeerd. GOUDmijnen waren zo ondergewaardeerd na de pandoering van 2013 dat ze na een forse rally nog steeds goedkoop te noemen zijn.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

India handhaaft importheffing GOUD

India verraste vandaag de GOUDmarkt door de importheffing op GOUD te handhaven, zo meldt Reuters op haar website. De importheffing op GOUD blijft staan op 10%. India is na China de grootste GOUDconsument van de wereld en importeerde in 2013 ongeveer 1000 ton GOUD. De GOUDfuture in India sprong 2% omhoog op nieuws. De markt rekende juist op een reductie van de importheffing. De grootste GOUDhandelaar in India gaf gisteren aan te verwachten dat de minister van financiën waarschijnlijk de importheffing zou verlagen naar 6%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Kan inflatie de GOUDprijs in beweging brengen?

Traditioneel wordt de GOUDprijs altijd gekoppeld aan geografische onrust en aan inflatie. Die geografische onrust slaagt er voorlopig niet in om de GOUDprijs in beweging te brengen. De vraag die op ieders lippen ligt is dan ook de volgende: zal de inflatie er wel in slagen om het GOUD weer richting de kaap van 2,000 dollar te duwen?



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$