Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2586 tot 2590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 7 september 2014

TA Special: GOUD op weg naar nieuwe bodem?

De malaise op de grondstoffenmarkt blijft aanhouden. De prijzen voor landbouwgrondstoffen noteren op het laagste peil van de afgelopen jaren, de olieprijs herstelt niet en tenslotte wil de GOUDprijs (ondanks alle geopolitieke ontwikkelingen) maar niet herstellen. Iedereen lijkt deze activacategorie af te schrijven. Vanuit een sentimentsanalyse is dit natuurlijk de ideale omgeving voor een bodemvormingsscenario.

Dit geldt zeker voor de GOUDprijs. Reeds meer dan een jaar zit de koers van het gele metaal tussen twee convergerende trendlijnen “gekneld”. Het gebrek aan richting heeft vele beleggers uit de GLD ETF doen stappen en de GOUDmarkt de rug doen toekeren. Het meest voor de hand liggende patroon voor de GOUDprijs is een driehoekspatroon. Een patroon dat vaak voorkomt aan het einde van een trend. Voor de GOUDprijs betekent dit dat de bodemvorming is ingezet maar dat een laatste koersval naar een bodem zeer waarschijnlijk is.

Concreet betekent dit een laatste koersuitschuiver tot onder 1.182,57 dollar minimum. We observeren dat de koers momenteel de kortetermijnsteunlijn aan het testen is. Een neerwaartse doorbraak bevestigt het negatieve kortetermijnbeeld. Aan de bovenzijde moet elke geïnteresseerde GOUDbelegger het niveau van 1392,33 dollar in de gaten houden: een uitbraak boven dit niveau is een koopsignaal en kan voor een versnelling van de koersstijging zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Iedere investeerder zou wat GOUD moeten bezitten

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat Marc Faber een GOUDkever is. Zijn visie over het GOUD is bekend: iedere investeerder zou wat GOUD moeten bezitten in welke vorm dan ook. Dat mogen munten of staven zijn, maar ook GOUDmijnaandelen. Die bieden namelijk ook een behoorlijk groot potentieel.

Volgens Faber is de grote schuldige die de opmars van het GOUD afremt de algemene publieke opinie die op haar beurt beïnvloed wordt door de media. In de media wordt alleen het slechte over het GOUD geschreven, de GOUDprijs kan niet dalen of het wordt breed uit gesponnen in de media. Het omgekeerde is veel minder het geval.

Daarnaast zijn de centrale banken de grote schuldigen met op kop natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. Die heeft kosten noch moeite gespaard om de GOUDprijs naar omlaag te krijgen en is daar tot dus ver zeer goed in geslaagd. De investeerders doen het bij wijze van spreken in hun broek wanneer het er op aan komt om GOUD te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Waarom werd de GOUDstandaard afgeschaft?

Tijdens een GOUDstandaard hebben politici en bankiers weinig invloed op de economische activiteit aangezien ze niet in staat zijn de wisselkoersen te beïnvloeden. Het is ook niet mogelijk om de economie in een hogere versnelling te zetten door geld te drukken en de economie te voorzien van “makkelijk krediet”, zoals tegenwoordig gebruikelijk is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Minst risicovolle manier om te investeren in GOUD

We zullen u even een moeilijke vraag stellen: wat is de minst risicovolle manier om te investeren in de GOUDsector? Die sector mag heel breed genomen worden: fysiek GOUD in de vorm van munten en staven, GOUDmijnaandelen en GOUDfutures. Bij uitbreiding mag ook aan andere edele metalen als zilver, platina, palladium, etc. gedacht worden.

Het GOUD heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, laat daar geen misverstanden over bestaan. Naar de reden waarom hebben we nog steeds het gissen, ondanks het feit dat er regelmatig geruchten de ronde deden over manipulatie van de GOUDprijs. Definitieve bewijsvoering daaromtrent hebben we echter nog niet gekregen.

Is GOUD op de huidige prijsniveaus aantrekkelijk geprijsd? Het hangt er van af hoe iemand tegen de markt aankijkt. Wie verder durft te denken dan de neus lang is zal zeggen van wel. Ooit stopt de manipulatie van de GOUDprijs en dan ligt de weg naar omhoog wijd open. Of toch niet? Bij sommigen zijn de twijfels toegenomen.

Bron: Hollandgold.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

September is een goede maand om GOUD te kopen

We kennen allemaal het spreekwoord op de beurs dat ongeveer als volgt gaat: “go away in May, but remember to come back in September”. Dit mag dan misschien werken op de aandelenmarkt, maar bestaat er ook zoiets voor GOUD? We doken in de statistieken en maakten een overzicht van het maandelijkse rendement van zowel GOUD als de Amerikaanse S&P 500 beursindex.

Wat blijkt? September was van 1970 tot en met 2013 de beste maand om in GOUD te stappen. Over deze periode van meer dan dertig jaar steeg de GOUDkoers gedurende deze maand met gemiddeld ruim 2,5%! Dat is aanzienlijk beter dan in de rest van het jaar, waarin het maandrendement maar twee keer boven de 1,5% uitsteekt. Dat zijn de maanden januari en november.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$