Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2591 tot 2595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Dit is de enige reden dat de Fed de aandelenmarkt niet zal laten crashen

Je hoort wel eens dat de Federal Reserve er enkel is voor de 1 % rijkste van de bevolking. Maar 6 jaar van stijgende beurskoersen, ZIRP en QE hebben de rijkste zo veel welvaart geschonken dat zij hun papieren welvaart ondertussen hebben geruild voor fysieke activa als vastgoed, GOUD, bedrijven … Het is dus niet voor de rijkste 1 % dat de Fed de beurskoers hoog moet houden, maar wel voor het voortbestaan van de welvaartsstaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

De GOUDmijnaandelen hebben een voorspellende waarde

Ooit, lang geleden, was de Brusselse beurs wijd en zijd bekend voor de Zuid-Afrikaanse GOUDmijnaandelen die er verhandeld konden worden. Er was een breed aanbod voorhanden van deze mijnen gaande van zeer speculatief (genre Blijvooruitzicht of Stilfontein) tot eerder safe (Vaal Reefs en Driefontein).

In die tijd was er nog sprake van een termijnmarkt in Brussel en dat bood ongekende mogelijkheden voor speculanten. Gekochte aandelen moesten namelijk pas op het einde van de termijn verrekend worden. Het leuke aan de hele zaak was dat die termijn ongeveer 14 dagen besloeg.

[...]

Destijds was een stijging van de GOUDprijs eigenlijk makkelijk te voorspellen. De GOUDmarkt liep namelijk een stuk achter op de fysieke markt voor GOUD. Eerst kwamen de koersen van de GOUDmijnaandelen in beweging, een tijdje later gevolgd door het GOUD zelf. De GOUDmijnaandelen hadden dus een voorspellende waarde.

In de afgelopen jaren was dat echter anders, eigenlijk deed zich het omgekeerde. De koersen van de GOUDmijnaandelen daalden namelijk sneller dan de prijs van het GOUD zelf. In zekere zin konden we op basis van de evolutie van de koers van de GOUDmijnaandelen inderdaad de dalende trend voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Is de seculaire stierenmarkt in GOUD voorbij ?

Om te weten of de seculaire stierenmarkt voor GOUD voorbij is, moeten we eerst even uitleggen wat een seculaire marktbeweging is. Een seculaire trend is een lange termijn trend die 10 tot 20 jaar kan duren. In een seculaire stierenmarkt stijgen de prijzen op lange termijn, in een seculaire berenmarkt dalen de prijzen op lange termijn. Binnen een seculaire trend kunnen cyclische trends voorkomen waarin de prijzen op korte of middellange termijn tegen de seculaire trend in bewegen. Niets gaat in een rechte lijn op de financiële markten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Zijn de goede tijden voor de GOUDprijs aangebroken?

De afgelopen maanden bewoog de GOUDprijs voornamelijk zijwaarts. Op de grafiek is het technisch beeld echter wel verbeterd door deze zijwaartse beweging. We hebben dit jaar namelijk de trend van het afgelopen jaar geen vervolg kunnen geven. En zoals iedereen waarschijnlijk wel weet moest de GOUDprijs het afgelopen jaar veel waarde inleveren.

Toch zijn de stijgingskansen op dit moment ook niet zo groot, als we ons tenminste op de grafiek richten. Belangrijke weerstanden zijn nog steeds intact en daardoor moeten we nog steeds rekening houden met een zijwaartse trend. Echter, wij zijn een grafiek tegengekomen die het tegendeel bewijst. We zouden juist de komende tijd rekening moeten houden met een flinke stijging.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

George Soros verdubbelt positie GOUD

Het hedgefonds van George Soros, Soros Fund Management LLC, heeft zijn GOUDpositie bijna zien verdubbelen. De GOUDprijs noteert rond de $1300, een belangrijke psychologische grens voor beleggers. Ook de zilverprijs zwerft net onder de $20 per troy ounce. Ondanks dat de GOUDprijs de afgelopen weken een aantal keer onder de $1300 is gezakt blijken beleggers hun GOUDposities te hebben uitgebreid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$