Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2591 tot 2595
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Bank geeft GOUDen Obligatie uit

De GOUD gedekte Obligatie doet zijn intrede in Zuid-Afrika. Rand Merchant Bank, onderdeel van FirstRand Bank Limited en de twee na grootste geldschieter van Zuid-Afrika, heeft plannen om een GOUD gedekte obligatie uit te geven ter waarde van 2 miljard Rand. De “GOUD obligatie” zal een looptijd hebben van 5 jaar en geeft een rendement van 0,5% per jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

GOUD is het geld van de Koningen, schuld is het geld van de slaven

Net als in Nederland en in België is het in de Verenigde Staten ook heel moeilijk om fiscale en fundamentele wijzigingen door te voeren. Iedere belasting of besparing wordt aangevochten door een of andere belangengroep, overheden moeten iets ondernemen om de schuldenberg af te bouwen, maar de manoeuvreerruimte is bijzonder klein.

De Amerikaanse schuldenberg bedraagt momenteel al $ 17,5 biljoen en groeit nog iedere dag. Momenteel leeft de illusie dat dit voor eeuwig kan blijven doorgaan, maar de financiële markten zullen ook de Verenigde Staten ooit terug fluiten en hogere rentevoeten eisen als er niets wijzigt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

GOUDprijs kan alleen maar stijgen wanneer dit gebeurt

In een interview met Birch Gold Group sprak de uitgever en CEO van Forbes Inc over de regelrechte ramp die Bernanke heeft aangericht. Maar uiteindelijk wordt ook Janet Yellen niet gespaard. Die moet volgens Forbes terug naar school om daar de grondbeginselen van de economie te leren.

Maar de schade valt inmiddels niet meer te herstellen. De Fed heeft de positie van de dollar ondermijnd en die dollar zal alleszins op langere termijn door de knieën moeten gaan. En op dat moment zal het uur van het GOUD slaan. Als de dollar plooit, zal de GOUDprijs door het plafond vliegen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

GOUD weer onderuit

Ondanks alle geopolitieke spanningen rond IS in het Midden Oosten en de Oekrane ging GOUD de afgelopen week stevig onderuit. Er werd zoals vaker door de speculanten meer geluisterd naar Yellen. De economische data voorspelden beter dan verwachte uitkomsten. Hierdoor leek een renteverhoging minder ver weg dan aanvankelijk aangenomen werd. Een hogere rente in de V.S. zal een sterkere dollar betekenen. Immers het zou dan aantrekkelijker worden deze munt in bezit te hebben. De euro zakte hierdoor richting 1,32 komend van 1,37. Wat meestal ook gepaard gaat met een daling van de GOUDprijs in dollars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

De enige oplossing: een nieuwe GOUDstandaard

De huidige waarde van de wereldmunten is eigenlijk alleen nog maar gebaseerd op vertrouwen. Vertrouwen dat het land dat de munt uitgeeft geloofwaardig is en niet bankroet zal gaan. We spreken in dat verband van fiat currencies. Nu is vertrouwen een gegeven dat erg moeilijk te hanteren valt.

Niet voor niets zegt het spreekwoord dat vertrouwen te paard vertrekt en te voet terugkeert. Wanneer het vertrouwen in iets kwijt is zal dat vertrouwen niet snel weer terugkeren. Wie heeft er bijvoorbeeld nog vertrouwen in Argentinië, een land dat al 3 keer bankroet is gegaan? Waarvan 2 keer in het afgelopen decennium. Investeerders zullen een dergelijk land liever links laten liggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$