Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2591 tot 2595
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Verkoop GOUD in India daalt 70%

De verkoop van GOUD in India is sterk gedaald in de periode van april tot en met augustus 2014. De verkoop van GOUDen munten en GOUDbaren is volgens de All India Gem and Jewellery Federation (GJF) met 70% gedaald. De importheffingen, die in 2013 een aantal keer werden verhoogd om het tekort op de lopende rekening te beperken, hebben duidelijk impact gehad op de verkoop van GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Moeilijk te geloven, maar er vloeide gisteren veel geld naar GOUDmijnen

De GOUDprijs blijft de zeer belangrijke weerstand van $ 1.260 testen. Er liggen veel kooporders rond dit niveau. Als de prijs alsnog hier door zakt, kan de GOUDprijs nog veel verder dalen. Dat was misschien de reden voor de ware sell-off van de GOUDmijnen gisteren, de angst voor een verdere daling van de GOUDprijs. Maar opmerkelijk genoeg stroomde er gisteren veel geld naar de GOUDmijnen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Nieuwe fixing GOUDprijs onderweg

Begin dit jaar ontstond er veel commotie voer de fixing van de GOUDprijs. Die zou niet transparant genoeg zijn en veel ruimte laten voor manipulatie. De markt heeft niet stil gezeten, want eind dit jaar komt er ook voor GOUD een nieuwe referentieprijs tot stand. In augustus werd de fixing van de zilverprijs al aangepast.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Kan GOUD belast worden?

Wat zijn de beste manieren om in GOUD en zilver te investeren? Spontaan zouden we kiezen voor ofwel een investering in fysiek GOUD dan wel voor een investering in ETFs die zoals we allemaal weten vlot verhandelbaar zijn op de beurs. Liquiditeit, dat is namelijk waar het om draait. In geval van fysiek GOUD komt daar nog iets anders bij kijken.

GOUD moet namelijk ergens bewaard worden. In een geval van kleine hoeveelheden stellen zich eigenlijk geen problemen, de opslag kan gebeuren in de kluis van een bank. Maar bij grotere hoeveelheden wordt dat een ander paar mouwen. Zeker in de U.S. kan de kostprijs voor het bewaren van GOUD fors oplopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Wilt u investeren in GOUDmijnaandelen?

Greg Zuckerman van The Wall Street Journal in New York heeft een bijzondere interesse voor GOUD. Hij schrijft er regelmatig over en kent de GOUDmarkt als zijn broekzak. Het statuut van GOUD is in de U.S. helemaal anders dan aan deze kant van de grote plas. Wie als Amerikaan GOUD koopt moet rekening houden met het bezoek van de belastingontvanger.

Tot dus ver zijn de Europese overheden nog niet op het idee gekomen om GOUD te belasten, maar wanneer de nood aan de man komt zal men ongetwijfeld niet aarzelen om dit alsnog te doen. Wie fysiek GOUD koopt moet dus altijd twee keer nadenken waar en hoe hij dit zal doen en hoe hij het GOUD in eigendom zal bewaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$