Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 2596 tot 2600
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Daalt de Chinese honger naar GOUD echt ?

Iedereen die de GOUDmarkt van dichtbij volgt, weet dat de vraag naar fysiek GOUD explodeerde in 2013 toen de papieren GOUDprijs fors daalde in het tweede kwartaal. Sindsdien staat de vraag naar fysiek GOUD op een hoog niveau … tot enkele weken geleden. Sinds een paar weken lijkt de import van fysiek GOUD vanuit Hong Kong in elkaar te stuiken.

De gegevens betreffende de import van GOUD via Hong Kong komen in feite van Hong Kong en betreft export van Hong Kong naar China. China zelf maakt geen gegevens bekend aangaande de import van GOUD. De export van GOUD naar China vanuit Hong Kong daalde recent naar het laagste niveau in 17 maanden.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

GOUD-Portal Werkzaamheden

Beste Bezoeker,

Momenteel zijn er issues met de doorverwijzingen naar externe pagina's (doorkliks). Naar verwachting is dit vanavond opgelost. 

Dank voor uw begrip.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Pas op met papieren afgeleiden van GOUD

Wie in GOUD wil beleggen komt al snel uit bij ETF's, turbo's, opties en GOUDmijnaandelen. Deze kunnen immers makkelijk verhandeld worden en het rendement is in één oogopslag zichtbaar. Toch is het wellicht verstandiger om fysiek GOUD te kiezen, omdat alleen het edelmetaal zelf geen tegenpartij risico en geen valutarisico kent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Met olie haal je minder op dan met GOUD volgens Gayed

Volgens Michael Gayed moet je investeren in GOUD wanneer de volatiliteit in de markt(en) toeneemt: “Dat is zeker waar wanneer je GOUD correleert met olie. In dat soort van situatie haal je meer meerwaarde uit het edele metaal dan uit de grondstof.”

GOUD blijft hoe dan ook moeilijk te voorspellen. Allerlei factoren beïnvloeden het gedrag ervan. Wanneer de inflatie bijvoorbeeld hoger is dan de nominale interestvoeten maakt het interessant om een positie in GOUD in te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Dit kan een probleem worden voor de GOUDprijs de komende maanden

Traditioneel hebben de GOUDprijs en de dollar index een inverse correlatie. Als de dollar sterk wordt, daalt de GOUDprijs dikwijls. Van tijd tot tijd neemt deze correlatie af, maar recent werd ze weer sterker. In juli steeg de dollar index met 2,29 % terwijl de GOUDprijs daalde met 3,35 %. Een sterke dollar kan een stijging van de GOUDprijs tegen werken de komende maanden, aldus Kitco.

Het zwakke eerste kwartaal in de Verenigde Staten stond een sterkere dollar nog even in de weg, maar sinds het tweede kwartaal is de trend weer duidelijk. De economische indicatoren trekken aan en de Federal Reserve slaagt er nog steeds in om maandelijks $ 10 miljard minder te printen. Met nog 2 ‘taperings’ voor de boeg beginnen beleggers al te speculeren over een renteverhoging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$