Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 2596 tot 2600
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

4 vragen die opgelost moeten worden om de toekomst van GOUD te kennen

Het is geen goede week voor GOUD. Volgens CNBC verliest het edele metaal terrein voor de vijfde keer keer op rij, in het voordeel van de Amerikaanse dollar. De spotprijs voor het GOUDgeel goedje staat op 1277 USD per ounce. Dat is het laagste niveau sinds 19 juni.

Blijkbaar heeft GOUD al langer te lijden onder de sterkte van de Amerikaanse dollar. Traders op de beurs beweren dat de neerwaartse druk onvermijdbaar is sinds het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen naar een piek is geschoten van 1 284 USD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Komt het nog goed met zilver ?

De zilverprijs en de GOUDprijs krijgen vandaag weer een kleine tik te verwerken. Maar terwijl de GOUDprijs nog steeds in een opwaartse beweging zit sinds de dubbele bodem van juni-december 2013, zien we dit niet bij zilver. Het lijkt ondertussen al een eeuwigheid dat zilver rond $ 20 beweegt, beleggers worden dan ook nerveus en wachten op een uitbraak – naar boven of naar beneden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Hedging beleggers doet GOUDmarkt vallen onder 1300 dollar-grens

Ook na de vergadering van de Federal Reserve van gisteren blijft de GOUDprijs onder druk staan. Een en ander heeft te maken met de positieve verrassing voor de centrale bankiers dat de activiteitsgraad sneller stijgt dan verwacht.

De dag ervoor, dinsdag dus, hebben GOUDbeleggers zich ingedekt. Dat heeft de prijs omlaaggehaald naar onder de grens van  1 300 USD per ounce. Op COMEX noteert GOUD met levering voor december op 1281,60 USD per ounce. Zilver is op dezelfde beurs afgesloten op 19,33 USD per ounce, of 0,88% lager dan de vorige slotkoers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

De komende maanden kan GOUD aantrekkelijk zijn

Dit beursjaar is tot nu toe zeker niet gemakkelijk geweest. De aandelenmarkten bewegen voornamelijk zijwaarts en de bewegingen zijn niet overtuigend te noemen. Op dit moment beginnen de beleggers te twijfelen, ook de angst neemt weer toe.

Dit is overigens niet vreemd. Op dit moment zijn er genoeg aspecten waar beleggers zich zorgen om maken. Wij gaan u even kort bijpraten over welke aspecten de beleggers op dit moment bezorgd zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Moet u in GOUD of in aandelen beleggen?

Het neerwaartse risico voor GOUD is beperkt zoals het opwaartse potentieel voor aandelen beperkt is vanaf de huidige niveaus. In de jaren 70 verdubbelde of verdrievoudigde de GOUDprijs over een gemiddelde periode van 3 jaar, dat is hoe een bubbel er uit ziet. Dit is niet wat we gezien hebben in 2011. Historisch gezien is dit het ideale moment om te investeren in GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$