Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 261 tot 265
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Waarde bitcoin overstijgt GOUDprijs

De enorme populariteit van de bitcoin heeft de virtuele munt de afgelopen dagen voor het eerst duurder gemaakt dan GOUD. De bitcoin is in trek door een enorme vraag uit China, en door verwachtingen over soepelere regelgeving in de Verenigde Staten.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Muur van zorg

Je hoort vaker dat de financiële markten een muur van zorgen beklimmen, als ze aan een langere klim bezig zijn. Dit concept krijgt nu een GOUDen randje.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Bitcoin duurder dan GOUD

De prijs van bitcoin bereikte donderdag een nieuw record van $1.280. Daarmee is de virtuele munt voor het eerst in haar jonge geschiedenis duurder dan een troy ounce GOUD. De prijs van bitcoin is de afgelopen weken erg hard gestegen, mede door grote belangstelling vanuit China. Het is denkbaar dat de vraag naar de virtuele munt in China is toegenomen door de strenge kapitaalcontroles, maar dat is lastig met cijfers aan te tonen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

GOUDmijnaandelen krijgen mokerslag … maar er is ook goed nieuws

Afgelopen maandag kregen GOUDmijnaandelen een serieuze slag van de hamer. GOUDmijnaandelen daalden 5% à 10% op een dag en staan daarmee terug op het niveau van een maand geleden. Maar dergelijke verkoopgolven zijn ‘normaal’ voor de sector en er vormt zich ook een positief patroon.

Het was waarschijnlijk even schrikken voor de aandeelhouders van GOUDmijnaandelen. Terwijl de GOUDprijs op hetzelfde niveau bleef, zakte GOUDmijnaandelen volledig door het ijs. Met een daling van zo’n 5% voor GOUDmijnen en 10% voor junior GOUDmijnen was een ware slachtpartij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 maart 2017

Chinese pakjesbezorger wordt op 1dag 3e rijkste Chinees

Stel je voor dat je op een dag $2 miljard rijker werd. Het overkwam Wang Wei, oprichter van S.F. Express. Hij bracht, net als vele sectorgenoten de laatste maanden, zijn bedrijf naar de aandelenmarkt. Dit levert hem een netto vermogen op van $26,5 miljard op de Bloomberg Billionaires Index. Hij is daarmee de 3e rijkste Chinees.

Wang Wei begon zijn carrière als pakjesbezorger in de jaren ’90 toen het eigenlijk nog illegaal was. In die periode mocht enkel het Chinese staatsbedrijf post bezorgen. Het duurde tot 2009 tot de Chinese overheid toestemming gaf aan private ondernemingen om post en pakjes te bezorgen. Maar dat weerhield Wei er niet van een imperium uit te bouwen.

Het is dan ook een GOUDen tijdperk voor pakjesbezorgers. Met de opmars van Alibaba – de Chinese Amazon – groeit de sector enorm hard. De laatste maanden zijn er dan ook al verschillende pakjesbedrijven naar de aandelenmarkt getrokken om kapitaal op te halen. Het wordt een race naar eten of gegeten worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$