Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2601 tot 2605
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Is dit het einde van de Bear Market bij het GOUD?

De inflatieperiode van de jaren 70 en de vroege jaren 80 ging gepaard met een sterke stijging van de GOUDprijs. Iedereen wou op dat moment in GOUD, zilver, platina en andere edele metalen zitten. GOUD was het gespreksonderwerp nummer 1 op publieke plaatsen, zelfs de man in de straat stak wat GOUD of zilver in zijn kluis.

De hype rond het GOUD bereikte, zoals steeds het geval was, een piek op het moment dat de grootste beweging al achter de rug was. Het optimisme op de GOUDmarkt was toen een betrouwbare contra indicator. Ervaren investeerders konden toen met de ogen toe een corrigerende beweging bij het GOUD voorspellen. Bijna 20 jaar geleden was de situatie bij de GOUDmarkt heel anders.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Beleggers kopen minder GOUD dan vorig jaar

Beleggers hebben in het tweede kwartaal van dit jaar minder GOUD gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. De vraag naar sieraden daalde met 30% en de vraag naar munten en baren halveerde in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Beleggers zijn afwachtend nu de GOUDprijs weer stabiliseert.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

GOUDproductie Rusland stijgt met 26,6%!

GOUDproductie Rusland is in de eerste 6 maanden van 2014 met maar liefst 26,6% gestegen. Rusland zal naar verwachting de tweede plaats innemen qua GOUDproductie in de wereld en gaat daarmee Australiƫ voorbij. In 2013 wist Rusland de GOUDproductie al met 8% te laten groeien en ging Amerika voorbij. De Amerikaanse GOUDproductie daalde vorig jaar met 2% naar 237 ton (7,42 miljoen ounces). In de eerste 5 maanden van 2014 daalde de GOUDproductie in Amerika met 4% naar 87 ton GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

GOUD stijgt gemiddeld 10 % in deze periode

Toen de GOUDprijs crashte in 2013 noteerde het op $ 1.350, slechts $ 40 boven de huidige GOUDprijs. De GOUDprijs beweegt nu al ruim 16 maanden zijwaarts. Maar daar kan snel verandering in komen. GOUD is ongetwijfeld goedkoper dan 3 jaar geleden en komt nu in zijn sterkste seizoen gedreven door een grote vraag naar fysiek GOUD. Hoewel de fysieke GOUDmarkt en de papieren GOUDmarkt los van elkaar staan, kan de seizoensgebonden activiteit toch opwaartse druk uitoefenen op de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

GOUDprijs is volop bezig met bodemvorming

Is geen nieuws goed nieuws van het GOUDfront? De toekomst zal het moeten uitwijzen. Maar laten we even naar de feiten kijken: het GOUD heeft in de afgelopen weken de verwachtingen niet ingelost. Eerder is het tegendeel het geval, wie tenminste had gerekend op een verdere stijging van de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$