Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2611 tot 2615
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

De vraag naar deze grondstof blijft stijgen

De prijsevolutie voor de zilverprijs zal niet alleen afhangen van de GOUDprijs. In tegenstelling tot GOUD wordt zilver wel veel gebruikt in de industrie en het gebruik neemt jaar na jaar toe. Zilver heeft uitzonderlijke kenmerken die steeds meer nodig zijn in de moderne producten. In 2013 kwam 54 % van de vraag naar zilver uit de industrie, in 2014 zal dit waarschijnlijk uitkomen op 57 %. Ook in 2016 verwacht men een stijging van 5 %.

Zilver wordt gebruikt in verschillende sectoren, van halfgeleiders, elektronica, chemicaliën tot zonne-energie. Vooral dit laatste zorgt voor een sterke stijging in de vraag naar zilver. Zilver is een sleutelelement voor zonnepanelen. Ieder zonnepaneel bevat ongeveer 20 gram zilver.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

GOUD wordt niet meer gezien als veilige haven

Onze ouders en onze voorouders kochten GOUD als bescherming tegen onzekere tijden. In de afgelopen eeuw zijn er twee wereldoorlogen uit gevochten die telkens een sterke invloed op de valutakoersen uitoefenden. In dergelijke periodes van grote spanningen bleek telkens hoe relatief de waarde van geld is.

Met het GOUD ligt dat enigszins anders. Wat er ook gebeurd, GOUD behoudt over een langere periode zijn waarde. Maar het GOUD reageert niet langer meer op oorlogssituaties en wie dat niet gelooft kan dat vandaag met de eigen ogen vaststellen. Er wordt op tal van plaatsen gevochten maar het GOUD geeft geen krimp.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Dit is de enige reden dat de Fed de aandelenmarkt niet zal laten crashen

Je hoort wel eens dat de Federal Reserve er enkel is voor de 1 % rijkste van de bevolking. Maar 6 jaar van stijgende beurskoersen, ZIRP en QE hebben de rijkste zo veel welvaart geschonken dat zij hun papieren welvaart ondertussen hebben geruild voor fysieke activa als vastgoed, GOUD, bedrijven … Het is dus niet voor de rijkste 1 % dat de Fed de beurskoers hoog moet houden, maar wel voor het voortbestaan van de welvaartsstaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

De GOUDmijnaandelen hebben een voorspellende waarde

Ooit, lang geleden, was de Brusselse beurs wijd en zijd bekend voor de Zuid-Afrikaanse GOUDmijnaandelen die er verhandeld konden worden. Er was een breed aanbod voorhanden van deze mijnen gaande van zeer speculatief (genre Blijvooruitzicht of Stilfontein) tot eerder safe (Vaal Reefs en Driefontein).

In die tijd was er nog sprake van een termijnmarkt in Brussel en dat bood ongekende mogelijkheden voor speculanten. Gekochte aandelen moesten namelijk pas op het einde van de termijn verrekend worden. Het leuke aan de hele zaak was dat die termijn ongeveer 14 dagen besloeg.

[...]

Destijds was een stijging van de GOUDprijs eigenlijk makkelijk te voorspellen. De GOUDmarkt liep namelijk een stuk achter op de fysieke markt voor GOUD. Eerst kwamen de koersen van de GOUDmijnaandelen in beweging, een tijdje later gevolgd door het GOUD zelf. De GOUDmijnaandelen hadden dus een voorspellende waarde.

In de afgelopen jaren was dat echter anders, eigenlijk deed zich het omgekeerde. De koersen van de GOUDmijnaandelen daalden namelijk sneller dan de prijs van het GOUD zelf. In zekere zin konden we op basis van de evolutie van de koers van de GOUDmijnaandelen inderdaad de dalende trend voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Is de seculaire stierenmarkt in GOUD voorbij ?

Om te weten of de seculaire stierenmarkt voor GOUD voorbij is, moeten we eerst even uitleggen wat een seculaire marktbeweging is. Een seculaire trend is een lange termijn trend die 10 tot 20 jaar kan duren. In een seculaire stierenmarkt stijgen de prijzen op lange termijn, in een seculaire berenmarkt dalen de prijzen op lange termijn. Binnen een seculaire trend kunnen cyclische trends voorkomen waarin de prijzen op korte of middellange termijn tegen de seculaire trend in bewegen. Niets gaat in een rechte lijn op de financiële markten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$