Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2611 tot 2615
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Pas op met papieren afgeleiden van GOUD

Wie in GOUD wil beleggen komt al snel uit bij ETF's, turbo's, opties en GOUDmijnaandelen. Deze kunnen immers makkelijk verhandeld worden en het rendement is in één oogopslag zichtbaar. Toch is het wellicht verstandiger om fysiek GOUD te kiezen, omdat alleen het edelmetaal zelf geen tegenpartij risico en geen valutarisico kent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Met olie haal je minder op dan met GOUD volgens Gayed

Volgens Michael Gayed moet je investeren in GOUD wanneer de volatiliteit in de markt(en) toeneemt: “Dat is zeker waar wanneer je GOUD correleert met olie. In dat soort van situatie haal je meer meerwaarde uit het edele metaal dan uit de grondstof.”

GOUD blijft hoe dan ook moeilijk te voorspellen. Allerlei factoren beïnvloeden het gedrag ervan. Wanneer de inflatie bijvoorbeeld hoger is dan de nominale interestvoeten maakt het interessant om een positie in GOUD in te nemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Dit kan een probleem worden voor de GOUDprijs de komende maanden

Traditioneel hebben de GOUDprijs en de dollar index een inverse correlatie. Als de dollar sterk wordt, daalt de GOUDprijs dikwijls. Van tijd tot tijd neemt deze correlatie af, maar recent werd ze weer sterker. In juli steeg de dollar index met 2,29 % terwijl de GOUDprijs daalde met 3,35 %. Een sterke dollar kan een stijging van de GOUDprijs tegen werken de komende maanden, aldus Kitco.

Het zwakke eerste kwartaal in de Verenigde Staten stond een sterkere dollar nog even in de weg, maar sinds het tweede kwartaal is de trend weer duidelijk. De economische indicatoren trekken aan en de Federal Reserve slaagt er nog steeds in om maandelijks $ 10 miljard minder te printen. Met nog 2 ‘taperings’ voor de boeg beginnen beleggers al te speculeren over een renteverhoging.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Amerika produceert steeds minder GOUD

De GOUDproductie in Amerika is in de eerste 5 maanden van 2014 gedaald met ruim 4%. De GOUDproductie in de VS daalt al sinds 2003. Het land is sinds vorig jaar de nummer 4 in de wereld qua GOUDproductie met 7,42 miljoen ounces. Op nummer 1 staat China met 14 miljoen ounces, nummer 2 is Australië met 8,5 miljoen ounces en de nummer 3 is Rusland met 7,99 miljoen ounces in 2013. Amerika werd vorig jaar ingehaald door Rusland. De Russen wisten een groei in de GOUDproductie van 8% te creëren waar Amerika juist een daling boekte van 2%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

4 redenen dat zilver beter is dan GOUD

Zilver en GOUD zitten al meer dan een jaar in een bodemproces. Een echte uitbraak hebben we nog niet gezien, maar een herhaling van 2013 moeten we ook niet direct vrezen. De vraag is dan ook “Wat is nu het beste edelmetaal van de twee?”. Georges Soros bijvoorbeeld ‘gokt’ op GOUD met een investering van $ 120 miljoen in Barric Gold, maar de mensen van The Motley Fool zien 4 goede redenen waarom zilver het favoriete edelmetaal kan worden de komende maanden / jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$