Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 2616 tot 2620
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

GOUDprijs bereidt zich verder voor op volgende fase in de stierenmarkt

De mainstream media springt graag op de korte termijn correcties van de GOUDprijs, maar ze gaan voorbij aan het feit dat de GOUDprijs nog steeds in een lange termijn opwaartse beweging zit. Er waren geen fundamentele redenen om de zware afstraffing van 2013 te rechtvaardigen. We bereiken opnieuw een verontrustende periode waarin onrealistische verwachtingen botsen met de realiteit, zegt Goldbroker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zwaar gevecht tussen papieren GOUD en fysiek GOUD

In het begin van de week kwam GOUD terug in backwardation, dit was de eerste keer sinds mei. In theorie kan GOUD niet in backwardation gaan. Tot voor een jaar was dit dan ook zeldzaam. Maar de gemanipuleerde GOUDmarkt staat dikwijls in backwardation het laatste jaar. Dit duidt op een tekort aan fysiek GOUD.

Backwardation kan alleen weggewerkt worden als er terug voldoende fysiek GOUD op de markt komt. Dit kan men niet oplossen door wat geld uit het niets te drukken. Dit is de kracht van GOUD. Als GOUD in backwardation noteert, houden beleggers liever fysiek GOUD bij dan het te verkopen en winst te maken met het fiat geld dat ze in de plaats krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zilver zakt door belangrijke steun van $ 20

Gisteren bij de opening van de Amerikaanse COMEX was het weer eens prijs. De zilverprijs werd meteen meer dan 1 % lager gedumpt waardoor de weerstand van $ 20 werd doorbroken. Ook de GOUDprijs werd bij de opening van de COMEX lager gezet, maar de GOUDprijs kon tegen het einde van de sessie de verliezen wegwerken, zilver niet. Dit bewijst nogmaals dat zilver enkel een voorlopende indicator is bij stijgende koersen van edelmetalen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Vrouw erft 1,4 miljard waardeloze lira

Een vrouw uit Brussel heeft ontdekt dat papiergeld niet altijd een betrouwbare opslag van waarde is. Ze erfde maar liefst 1,4 miljard Italiaanse lira van haar oom, maar het geld wordt niet meer geaccepteerd door de Italiaanse centrale bank. Een bedrag van omgerekend ruim €700.000 gaat in rook op. Had die oom maar GOUD in de kluis gelegd in plaats van papiergeld...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Beleggers in GOUD moeten geen schrik hebben van stijgende rentevoeten

Zowel beleggers in aandelen als beleggers in GOUD hebben schrik voor stijgende rentevoeten. Er heerst een idee dat stijgende rentevoeten slechte prestaties met zich meebrengen. Stijgende rentevoeten duidt op een sterkere economie. Dit zou geld uit GOUD trekken en richting aandelen sturen. We toonden eerder al aan dat stijgende rentevoeten goed zijn voor aandelen, maar ze zijn ook goed voor de GOUDprijs.

Als we naar het verleden kijken, gaan stijgende rentevoeten dikwijls samen met een stijgende GOUDprijs:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$