Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 2616 tot 2620
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

GOUDproductie Rusland stijgt met 26,6%!

GOUDproductie Rusland is in de eerste 6 maanden van 2014 met maar liefst 26,6% gestegen. Rusland zal naar verwachting de tweede plaats innemen qua GOUDproductie in de wereld en gaat daarmee Australië voorbij. In 2013 wist Rusland de GOUDproductie al met 8% te laten groeien en ging Amerika voorbij. De Amerikaanse GOUDproductie daalde vorig jaar met 2% naar 237 ton (7,42 miljoen ounces). In de eerste 5 maanden van 2014 daalde de GOUDproductie in Amerika met 4% naar 87 ton GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

GOUD stijgt gemiddeld 10 % in deze periode

Toen de GOUDprijs crashte in 2013 noteerde het op $ 1.350, slechts $ 40 boven de huidige GOUDprijs. De GOUDprijs beweegt nu al ruim 16 maanden zijwaarts. Maar daar kan snel verandering in komen. GOUD is ongetwijfeld goedkoper dan 3 jaar geleden en komt nu in zijn sterkste seizoen gedreven door een grote vraag naar fysiek GOUD. Hoewel de fysieke GOUDmarkt en de papieren GOUDmarkt los van elkaar staan, kan de seizoensgebonden activiteit toch opwaartse druk uitoefenen op de GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

GOUDprijs is volop bezig met bodemvorming

Is geen nieuws goed nieuws van het GOUDfront? De toekomst zal het moeten uitwijzen. Maar laten we even naar de feiten kijken: het GOUD heeft in de afgelopen weken de verwachtingen niet ingelost. Eerder is het tegendeel het geval, wie tenminste had gerekend op een verdere stijging van de GOUDprijs.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Vraag naar GOUD daalt in Q2

De vraag naar GOUD is in het tweede kwartaal van 2014 met 16% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het recordjaar 2013. Dit maakte de World Gold Council vandaag bekend. De daling in de vraag naar GOUD is met name veroorzaakt door de daling in de vraag naar GOUDen sieraden, naar GOUDen munten en GOUDbaren. De totale vraag naar GOUD kwam in het tweede kwartaal uit op 964 ton. In het eerste kwartaal was de totale vraag naar GOUD 1074 ton. Een daling van 10% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Dit is belangrijk voor iedereen die euro’s, dollars of GOUD heeft !!

Op de laatste meeting van de ECB sprak Mario Draghi over een verschillend monetair beleid tussen de ECB en de Fed. Op het eerst zicht ziet het er dan ook naar uit dat de twee centrale banken een ander parcours belopen, maar wie dieper graaft, zal ontdekken dat dit niet zo is, zoals Axel Merk van Merk Investments.

Door te wijzen op het verschil in beleid, dalende of stagnerende rentevoeten in Europa tegenover hogere rentevoeten in de Verenigde Staten, probeert Draghi de euro te verzwakken. En op het eerste zicht heeft hij een goed punt. De 2-jaars swaps tussen de EUR en de USD laat een divergentie zien de laatste weken. De markten rekenen dus op hogere rentevoeten in de VS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$