Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 2631 tot 2635
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: zondag 17 augustus 2014

Wat zijn de voordelen van een GOUDstandaard?

Oorlogen worden meestal gefinancierd met fiat geld en daarom zet dit het financiële systeem onder druk. In elk geval was dit het geval tijdens de Eerste Wereldoorlog, de Vietnamoorlog en de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 17 augustus 2014

Hoe staat het met GOUD als "safe haven"?

Afgelopen week werd het vergrootglas weer eens over Europa gelegd. Want het geloof in betere tijden lijkt steeds verder weg te drijven nu bekend is geworden dat de economie in het tweede kwartaal niet noemenswaardig is gestegen. Sterker nog, het was met name de  onverwachte krimp van de Duitse economie die pijn deed. Niet voor niets roepen steeds meer mensen Draghi op om eindelijk in actie te komen. Obligaties opkopen van de betreffende landen (lees: banken) om de getroffen economieën te stimuleren en deflatie af te remmen staat daarbij met stip op nummer één.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Is dit het einde van de Bear Market bij het GOUD?

De inflatieperiode van de jaren 70 en de vroege jaren 80 ging gepaard met een sterke stijging van de GOUDprijs. Iedereen wou op dat moment in GOUD, zilver, platina en andere edele metalen zitten. GOUD was het gespreksonderwerp nummer 1 op publieke plaatsen, zelfs de man in de straat stak wat GOUD of zilver in zijn kluis.

De hype rond het GOUD bereikte, zoals steeds het geval was, een piek op het moment dat de grootste beweging al achter de rug was. Het optimisme op de GOUDmarkt was toen een betrouwbare contra indicator. Ervaren investeerders konden toen met de ogen toe een corrigerende beweging bij het GOUD voorspellen. Bijna 20 jaar geleden was de situatie bij de GOUDmarkt heel anders.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Beleggers kopen minder GOUD dan vorig jaar

Beleggers hebben in het tweede kwartaal van dit jaar minder GOUD gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. De vraag naar sieraden daalde met 30% en de vraag naar munten en baren halveerde in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Beleggers zijn afwachtend nu de GOUDprijs weer stabiliseert.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

GOUDproductie Rusland stijgt met 26,6%!

GOUDproductie Rusland is in de eerste 6 maanden van 2014 met maar liefst 26,6% gestegen. Rusland zal naar verwachting de tweede plaats innemen qua GOUDproductie in de wereld en gaat daarmee Australiƫ voorbij. In 2013 wist Rusland de GOUDproductie al met 8% te laten groeien en ging Amerika voorbij. De Amerikaanse GOUDproductie daalde vorig jaar met 2% naar 237 ton (7,42 miljoen ounces). In de eerste 5 maanden van 2014 daalde de GOUDproductie in Amerika met 4% naar 87 ton GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$