Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 2636 tot 2640
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Oklahoma maakt GOUD belastingvrij

In de Amerikaanse staat Oklahoma hoeft men voortaan geen belasting meer te betalen op de aankoop van GOUD en zilver. Dat komt door een nieuw wetsvoorstel dat onlangs werd aangenomen. Met het schrappen van de 8,5% BTW wordt de drempel om GOUD te kopen sterk verlaagd en wordt het edelmetaal op gelijke voet gezet met financiële activa als aandelen en obligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Het GOUD wordt uitgekotst

De laatste weken hebben we genoeg slechte berichten gehoord over de GOUDprijs. In het bijzonder drie weken geleden toen de GOUDprijs uiteindelijk de week flink lager uit ging. Steeds meer mensen twijfelen aan de kansen van het GOUD. Ook lijkt het GOUD niet meer door mensen gezien te worden als de ‘veilige haven’.

Deze titel heeft het GOUD gekregen omdat het edelmetaal tijdens economische of politieke strubbelingen vaak flink in waarde stijgt. Toch zagen we recent nog steeds een stijgende beweging tijdens de conflicten in Oekraïne en Iran. We kunnen dus wel degelijk nog spreken van een ‘veilige haven’.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Duitsland zet repatriëring GOUDvoorraad niet stil

Op verschillende blogs wordt geschreven dat Duitsland de repatriëring van GOUD uit de VS heeft stopgezet. Men baseert zich op een artikel van Bloomberg met een suggestieve titel. Maar feitelijk klopt het verhaal niet. Duitsland zal gewoon GOUD blijven terughalen uit de VS. In 2020 moet 300 ton GOUD zijn overgebracht van de NY Fed naar de Bundesbank in Frankfurt. Duitsland haalt tevens GOUD terug uit Parijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Verhaal van de zilvermarkt is een intriest verhaal

Wat is er in hemelsnaam mis met de zilverprijs? Die raakt tot verbazing van velen niet echt van de grond. Barron’s Commodities Corner column besteedde uitgebreid aandacht aan dit fenomeen onder de titel ‘Silver: The Worst Story of All the Metals’. Van overdrijving is eigenlijk geen sprake want het zilver bakt er kort en goed niets van.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Archer Financial Services, kan alleen maar bevestigen dat de zwakte bij het zilver eigenlijk onverklaarbaar is. Op het eerste en zelfs op het tweede gezicht zijn er geen redenen waarom het zilver niet langer min of meer synchroon met de GOUDprijs beweegt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Export van ijzererts bereikt een recordniveau

Op de markten voor commodities doen zich af en toe vreemde zaken voor. We verwijzen daarbij naar de onverwachte prijsbewegingen bij zowel GOUD als zilver, prijsbewegingen waar tot dusver nog geen zinnig mens een verklaring voor heeft kunnen bedenken. Of we die ooit zullen krijgen moet nog afgewacht worden.

Dan is er de evolutie van de prijzen bij koper en andere metalen. Het verhaal is bekend: de Chinese economie zou aan het vertragen zijn waardoor de vraag naar deze metalen sterk zou kunnen afnemen. Inderdaad zijn de prijzen voor koper en andere industriële metalen flink gedaald. Hetzelfde geldt voor de ijzerertsprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$