Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 2636 tot 2640
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Hedging beleggers doet GOUDmarkt vallen onder 1300 dollar-grens

Ook na de vergadering van de Federal Reserve van gisteren blijft de GOUDprijs onder druk staan. Een en ander heeft te maken met de positieve verrassing voor de centrale bankiers dat de activiteitsgraad sneller stijgt dan verwacht.

De dag ervoor, dinsdag dus, hebben GOUDbeleggers zich ingedekt. Dat heeft de prijs omlaaggehaald naar onder de grens van  1 300 USD per ounce. Op COMEX noteert GOUD met levering voor december op 1281,60 USD per ounce. Zilver is op dezelfde beurs afgesloten op 19,33 USD per ounce, of 0,88% lager dan de vorige slotkoers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

De komende maanden kan GOUD aantrekkelijk zijn

Dit beursjaar is tot nu toe zeker niet gemakkelijk geweest. De aandelenmarkten bewegen voornamelijk zijwaarts en de bewegingen zijn niet overtuigend te noemen. Op dit moment beginnen de beleggers te twijfelen, ook de angst neemt weer toe.

Dit is overigens niet vreemd. Op dit moment zijn er genoeg aspecten waar beleggers zich zorgen om maken. Wij gaan u even kort bijpraten over welke aspecten de beleggers op dit moment bezorgd zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Moet u in GOUD of in aandelen beleggen?

Het neerwaartse risico voor GOUD is beperkt zoals het opwaartse potentieel voor aandelen beperkt is vanaf de huidige niveaus. In de jaren 70 verdubbelde of verdrievoudigde de GOUDprijs over een gemiddelde periode van 3 jaar, dat is hoe een bubbel er uit ziet. Dit is niet wat we gezien hebben in 2011. Historisch gezien is dit het ideale moment om te investeren in GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

GOUDprijs vs GOUDmijnaandelen

De GOUDprijs en de GOUDmijnen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar dit wil niet zeggen dat ze in tandem bewegen. De GOUDmijnaandelen kregen veel grotere klappen de laatste jaren dan de GOUDprijs. Maar het momentum keert, beleggers vinden de weg terug naar GOUDmijnaandelen die het recent beter doen dan de GOUDprijs.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

De vraag naar deze grondstof blijft stijgen

De prijsevolutie voor de zilverprijs zal niet alleen afhangen van de GOUDprijs. In tegenstelling tot GOUD wordt zilver wel veel gebruikt in de industrie en het gebruik neemt jaar na jaar toe. Zilver heeft uitzonderlijke kenmerken die steeds meer nodig zijn in de moderne producten. In 2013 kwam 54 % van de vraag naar zilver uit de industrie, in 2014 zal dit waarschijnlijk uitkomen op 57 %. Ook in 2016 verwacht men een stijging van 5 %.

Zilver wordt gebruikt in verschillende sectoren, van halfgeleiders, elektronica, chemicali├źn tot zonne-energie. Vooral dit laatste zorgt voor een sterke stijging in de vraag naar zilver. Zilver is een sleutelelement voor zonnepanelen. Ieder zonnepaneel bevat ongeveer 20 gram zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$