Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 2636 tot 2640
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Nikkel kan het nieuwe GOUD worden

Nikkel is een basismetaal waar door investeerders over het algemeen weinig aandacht aan wordt besteed. Hooguit komt nikkel wel eens ter sprake als het over de productie van roestvrij staal gaat maar daar stopt het meestal dan ook wel mee. Er zullen weinig investeerders zijn die de evolutie van de nikkelprijs op de voet volgen.

Vroeger was dat wel anders want toen noteerde op de Brusselse beurs het Canadese Inco, een aandeel dat bij speculanten bijzonder geliefd was voor zijn volatiel karakter. Ervaren traders konden met het kopen en verkopen van aandelen Inco regelmatig een flinke stuiver verdienen. Maar die tijd behoort definitief tot het verleden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Monetaire instabiliteit onder de GOUDstandaard

Vaak wordt beweerd dat we minder economische problemen hebben als we gewoon terug gaan naar een GOUDstandaard, een geldsysteem waarin het geld gekoppeld is GOUD tegen een vaste prijs. Niet langer zouden we geplaagd worden door inflatie. Maar was de economie echt zoveel beter voor het loslaten van de GOUDstandaard?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

GOUDkoers sterk ondergewaardeerd

De GOUDkoers is sterk ondergewaardeerd wanneer GOUD de geldhoeveelheid in de VS zou moeten dekken. Tot 15 augustus 1971 was de Amerikaanse Dollar gedekt door GOUD. President Nixon schafte de GOUDstandaard af omdat Amerika te veel geld had gecreëerd versus het GOUD dat de FED in de kluizen had. Nixon slaagde er in om de Amerikaanse Dollar als wereldreserve munt te handhaven zonder dat de Dollar werd gedekt door GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Het is tijd om in het GOUD te investeren

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat de GOUDprijs er maar niet in slaagt om brokken te maken. Elke keer dat de GOUDprijs van de grond komt blijkt het loosalarm te zijn. Binnen een periode van enkele dagen wordt het GOUD meestal teruggefloten. Je zou er de moed bij verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Wie of wat kan de GOUDprijs in beweging krijgen?

We willen deze vraag nog eens herhalen, precies omdat deze zo belangrijk is. Wie of wat kan de GOUDprijs in beweging krijgen? Veel investeerders liggen soms wakker van het uitblijven van een stijging van de GOUDprijs, vaak omdat ze grote long posities in het GOUD ingenomen hebben. Daar hebben ze nu grote spijt van.

Inderdaad heeft de GOUDprijs sinds de bereikte piek in september 2011 niets meer laten zien. Toen werd een recordniveau bereikt op 1,920 dollar voor een troy ounce GOUD maar sindsdien is het huilen met de pet op geworden. Wat er ook gebeurde, het GOUD wou niet meer van de plaats komen. De andere edele metalen overigens ook niet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$