Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 266 tot 270
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 februari 2017

Turken kochten in december veel GOUD

De oproep van de Turkse president Erdogan begin december om alle buitenlandse valuta om te wisselen voor GOUD en Turkse lira bleef niet zonder gevolgen, want in december werd er een recordhoeveelheid GOUD aan bankkluisjes toegevoegd. Volgens cijfers van de Turkse Banking Regulation and Supervision Agency (BDDK) steeg de totale waarde van al het GOUD in bankkluizen in december met 33%, van 12,76 biljoen naar bijna 17 biljoen Turkse lira.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

De GOUDprijs kan de komende jaren ‘gemakkelijk’ naar $6.000 per ounce

Waarom zou iemand vandaag nog GOUD kopen? Het is een ouderwets, achterhaalde grondstof die niets opbrengt. In dergelijke negatieve omstandigheden worden echter de grootste winsten gerealiseerd. Onderstaande 2 grafieken laten zien dat een ver5voudiging zeker niet valt uit te sluiten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Venezuela: van inflatie naar hyperinflatie

Het nieuwe jaar is voor de meeste Venezolanen allerminst fijn begonnen. De economie van Venezuela draait totaal niet, de straten zijn onveilig en de Venezolaanse bolivar is haast niets meer waard. Hoe heeft het kunnen gebeuren dat een land met veel natuurlijke rijkdommen, zoals olie en GOUD, in zo’n vreselijke situatie terecht is gekomen?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

De dollar overgewaardeerd?

Sinds de overwinning van Trump heerst in beleggersland blijkbaar de overtuiging dat de dollar nu enkel nog lager kan. In zijn inaugurele rede heeft Trump immers duidelijk het protectionistische pad gekozen: America First. Daarin heeft ie mijns inziens groot gelijk – ik deel de neoliberale dromen van de meeste mainstream-economen niet.

Dit neemt echter niet weg dat zijn economische verwachtingen in mijn ogen hoogst onrealistisch zijn. Trump rekent op het terugkeren van jobs naar de VS door het verlagen van de dollar. Die staat al jaren veel te sterk in vergelijking met bijvoorbeeld de yuan, wat maakt dat de Amerikaanse industrie niet meer competitief is met het buitenland. Trump werd groot in de sixties, en wil duidelijk terug naar het pre-Nixon tijdperk, toen achter de dollar nog GOUD zat.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 6 februari 2017

Arizona wil GOUD en zilver terug als betaalmiddel

In Arizona is een nieuw wetsvoorstel aangenomen dat het gebruik en bezit van GOUD en zilver moet stimuleren. In het wetsvoorstel worden GOUD en zilver erkend als een valuta en worden beide edelmetalen uitgezonderd van de zogeheten 'capital gains tax', een vorm van vermogensbelasting die je betaalt over de winst op beleggingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$