Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2651 tot 2655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Is de GOUDmarkt een vogel voor de kat of niet?

Bent u het beu om bijna dagelijks te moeten vaststellen dat de GOUDprijs ofwel is gedaald ofwel nog altijd niet is gestegen? In dat geval lijdt u een GOUDmoeheid en dat is een kwaal waar wel meer waarnemers aan lijden. Het is namelijk niet makkelijk om te blijven geloven in de toekomst van het GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

5 factoren die een stijging van de GOUDprijs afremmen

Ja, we weten het: het GOUD slaagt er maar niet meer in om een vuist te maken. De Amerikaanse centrale bank mag geld drukken zo veel ze wil, de GOUDprijs trekt er zich op het eerste gezicht niets van aan. Behalve het feit dat de GOUDprijs duidelijk gemanipuleerd is, zijn er een aantal factoren, meer bepaald 5, die de GOUDprijs beletten van te stijgen.

De 5 factoren die de GOUDprijs afremmen even op een rijtje gezet, we starten met de factor economische stabiliteit. Na het tumult van de financiƫle crisis zijn de afgelopen 5 jaar relatief stabiel verlopen. We zeggen inderdaad relatief want af en toe waren er toch wel hobbels op het parcours.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

GOUD houdt stand boven $ 1300

Beter dan verwachte economische cijfers uit de VS en de Eurozone zorgde ervoor dat de GOUDprijs terug moest. De spanningen in de Gaza-strook en nog steeds de Oekraïne zorgden voor steun en hield de prijs net boven de $1300 per ounce.

Rusland en Turkije hebben voor de derde maand op rij hun GOUDreserves verhoogd, dit is te zien in data van het IMF. De recentelijke prijsdaling zijn voor een aantal landen aanleiding geweest om hun reserves in GOUD op deze lagere niveaus te verhogen.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Volatiliteit GOUD en zilver blijft groot de komende dagen

De GOUDprijs daalde de laatste weken enkele keren onder $ 1.300 om daarna weer ter herstellen. Het goede nieuws is dus dat $ 1.300 nog steeds een goede steun vormt. Dit bevestigt de sterke vraag naar fysiek GOUD als de GOUDprijs daalt. Het slechte nieuws is dat centrale planner en hun bevriende banken nog steeds de GOUDprijs proberen te manipuleren, dat zegt James Turk.

Deze week kan er nog veel volatiliteit zijn op de GOUDmarkt met vervaldag van opties op de OTC markt, maar ook de bekendmaking van het bbp cijfer over het tweede kwartaal en de werkloosheidscijfers op vrijdag. Daarbij komt ook nog een meeting van de Federal Reserve waar men naar verwachting tapering verder zal zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Death cross kan GOUD verder in de vernieling schoppen

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat de edele metalen dit jaar niet hebben gedaan dan wat we hadden verwacht. Een uitzondering mag worden gemaakt voor palladium dat er in geslaagd is om met nieuwe recordprijzen uit te pakken. Maar die recordrace is aan markt specifieke factoren te wijten.

Er is namelijk een grote stijging van de vraag naar katalysatoren voor de auto-industrie en dat is positief voor de prijs van palladium. Ook platina doet het niet zo slecht en dat heeft dan weer te maken met de aanhoudende golf van stakingen die de mijngebieden in Zuid-Afrika blijft teisteren. Maar GOUD en zilver hebben niets met katalysatoren te maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$