Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2656 tot 2660
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Vraag naar GOUD daalt in Q2

De vraag naar GOUD is in het tweede kwartaal van 2014 met 16% gedaald ten opzichte van dezelfde periode in het recordjaar 2013. Dit maakte de World Gold Council vandaag bekend. De daling in de vraag naar GOUD is met name veroorzaakt door de daling in de vraag naar GOUDen sieraden, naar GOUDen munten en GOUDbaren. De totale vraag naar GOUD kwam in het tweede kwartaal uit op 964 ton. In het eerste kwartaal was de totale vraag naar GOUD 1074 ton. Een daling van 10% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Dit is belangrijk voor iedereen die euro’s, dollars of GOUD heeft !!

Op de laatste meeting van de ECB sprak Mario Draghi over een verschillend monetair beleid tussen de ECB en de Fed. Op het eerst zicht ziet het er dan ook naar uit dat de twee centrale banken een ander parcours belopen, maar wie dieper graaft, zal ontdekken dat dit niet zo is, zoals Axel Merk van Merk Investments.

Door te wijzen op het verschil in beleid, dalende of stagnerende rentevoeten in Europa tegenover hogere rentevoeten in de Verenigde Staten, probeert Draghi de euro te verzwakken. En op het eerste zicht heeft hij een goed punt. De 2-jaars swaps tussen de EUR en de USD laat een divergentie zien de laatste weken. De markten rekenen dus op hogere rentevoeten in de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

De oliesector wacht nog een GOUDen toekomst

Er ontstaan wel eens vraagtekens over de sterke opmars van de schalie revolutie in de Verenigde Staten. Is het een bubbel of is de VS echt op weg om energie onafhankelijk te worden? Door nieuwe technologieën is Amerika erin geslaagd een echte grootmacht te worden op het gebied van olie en gasontwinning. In 2008 schatte men de Amerikaanse reserves nog op 19,1 miljard vaten, in 2012 was dit al gestegen naar 30,5 miljard – een stijging van 60 % op 4 jaar.

De olieproductie zelfs steeg met 63 % ten opzichte van 2008. Dit is een immense stijging zonder dat de olieprijs fors is teruggevallen. Meestal is er bij een groter aanbod een lagere prijs, maar niet bij olie. Dit komt voornamelijk omdat de vraag naar olie ook stijgt, vooral vanuit de groeilanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

Daalt de Chinese honger naar GOUD echt ?

Iedereen die de GOUDmarkt van dichtbij volgt, weet dat de vraag naar fysiek GOUD explodeerde in 2013 toen de papieren GOUDprijs fors daalde in het tweede kwartaal. Sindsdien staat de vraag naar fysiek GOUD op een hoog niveau … tot enkele weken geleden. Sinds een paar weken lijkt de import van fysiek GOUD vanuit Hong Kong in elkaar te stuiken.

De gegevens betreffende de import van GOUD via Hong Kong komen in feite van Hong Kong en betreft export van Hong Kong naar China. China zelf maakt geen gegevens bekend aangaande de import van GOUD. De export van GOUD naar China vanuit Hong Kong daalde recent naar het laagste niveau in 17 maanden.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 13 augustus 2014

GOUD-Portal Werkzaamheden

Beste Bezoeker,

Momenteel zijn er issues met de doorverwijzingen naar externe pagina's (doorkliks). Naar verwachting is dit vanavond opgelost. 

Dank voor uw begrip.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$