Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2661 tot 2665
Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw GOUD

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw GOUD aan hun reserves toegevoegd. Vooral Rusland en Turkije zagen hun voorraad toenemen, maar ook landen als Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador kochten een kleine hoeveelheid GOUD bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

De volgende fase voor GOUD gaat bijna beginnen

Het beleid van de Federal Reserve gaat meestal in een gelijkaardige cyclus. Momenteel zitten we in fase IV – de “easing” fase van het monetaire beleid dat de Fed al voert sinds 2008. De Fed houdt de rente laag, de reserveverplichtingen van de banken laag en het print nog steeds geld. Deze fase is goed voor GOUD en GOUDmijnaandelen, maar ook voor de algemene aandelenmarkt. In 2015 mogen we de overgang naar fase I verwachten.

In fase I trekt de Federal Reserve de rentevoeten op, zij het rustig aan. Het monetaire beleid blijft soepel. De geschiedenis leert ons dat deze fase ook nog steeds goed is voor GOUD en GOUDmijnaandelen. Fase I zou voor GOUD zelfs beter zijn dan fase IV.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Onschatbare tips om de juiste GOUDmijnen te selecteren in de volgende stierenmarkt

Er is geen substituut voor fysiek GOUD, maar in GOUDmijnaandelen heb je een ruime keus. Men zegt wel eens dat GOUDmijnaandelen met een hefboom bewegen ten opzichte van de GOUDprijs. Maar terwijl de GOUDprijs de laatste 10 jaar maal 3 ging, zijn GOUDmijnen zoals Barrick Gold, Newmont Mining en Harmoney Gold in waarde gedaald in deze periode. Het is dus essentieel om de juiste GOUDmijnen te selecteren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Banken beschuldigd Manipulatie Zilverprijs

Manipulatie van de zilverprijs is de laatste jaren veel besproken. Vandaag werd bekend dat Deutsche Bank, HSBC en Bank Nova Scotia worden beschuldigd van het manipuleren van de zilverprijs voor miljarden Amerikaanse Dollars. Een situatie die vergelijkbaar is met de manipulatie van de GOUDprijs. Eind mei kreeg Barclays een boete van €32 miljoen voor het manipuleren van de GOUDprijs ten koste van een cliënt van de bank. Lees het artikel Manipulatie GOUDprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juli 2014

Banken beschuldigd van fraude met zilverprijs

De investeerder heeft een aanklacht tegen de banken ingediend bij een federale rechtbank in New York. De drie aangeklaagde banken doen met andere banken mee aan de panels die in Londen twee keer per dag de internationale GOUD- en zilverprijzen bepalen.

Volgens de aanklacht zouden de banken hun positie hebben misbruikt door de zilverprijs te manipuleren om zo ''grote illegale winsten'' te kunnen boeken ten koste van andere investeerders. De klager wil met andere (vermeende) gedupeerden een collectieve rechtszaak beginnen tegen de banken om schadevergoeding te claimen. Om welke bedragen het gaat, is vooralsnog onduidelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$