Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2666 tot 2670
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Nog een reden om GOUD te kopen

Papieren bankbriefjes of munten brengen ook niets op. Je moet dat geld al naar de bank brengen of in een verzekeringsproduct steken om er een rentevergoeding voor te krijgen. Maar als die bank of verzekeringsmaatschappij failliet gaat, verlies je al je geld. Van de Grote Depressie tot de Grote recessie was er totaal geen reden om aan te nemen dat er kans was op een faillissement, maar Lehman Brothers, Northern Rock, Fortis en nu Banco Espiritio Santo leren ons dat dit niet meer het geval is.

En dat is een voorname reden om GOUD te kopen. Het is altijd goed om GOUD te kopen, maar vooral als er een hoog systeem risico is want GOUD kan niet failliet gaan. GOUD beschermt de koopkracht op lange termijn en dat is de rentevergoeding die je krijgt door GOUD te kopen – aldus Goldbroker.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Palladiumprijs kan nog lang hoog blijven

Akkoord, de edele metalen waren niet de ‘hottest’ sector van de afgelopen maanden. GOUD en zilver hebben onze hoop beschaamd door weinig hartverwarmende prestaties neer te zetten. Maar veel zorgen maken we ons daar niet over. Het tijdstip van het GOUD zal eerder vroeg dan laat wel aanbreken. En ook zilver zal dan niet ontbreken.

GOUD en zilver bewegen meestal in onderlinge correlatie, waarbij GOUD vaak het meest volatiel is. Dat heeft te maken met het feit dat GOUD weliswaar een edel metaal is, maar daarnaast ook industriële toepassingen heeft. Aan zilver is dan ook een cyclisch kantje verbonden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Hoe lang kan de GOUDprijs dit nog volhouden ?

De GOUDprijs heeft forse steun rond $ 1.290 / $ 1.280 maar ondervind forse weerstand rond $ 1.310. De uitbraak tot boven $ 1.320 vorige week was slechts een kort leven gegund, daarna daalde de GOUDprijs terug onder de belangrijke weerstand. Eerder dit jaar zorgde een lange consolidatieperiode in dezelfde trading range voor een uitbraak naar beneden.

Als zilver een raadgever mag zijn, ziet het er alvast niet goed uit. De zilverprijs heeft steun tussen $ 20 en $ 19,25 maar kon een klein herstel van de GOUDprijs vorige week niet volgen. Zilver presteert traditioneel beter dan GOUD als de prijzen omhoog gaan, maar slechter als de prijzen naar beneden gaan. Technisch gezien ligt zilver er zwakker bij dan GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

Vergeet GOUD en zilver, de prijs van dit edelmetaal is niet te stoppen

Robert Friedland is zonder twijfel een van de meest succesvolle investeerders in grondstoffen ter wereld. De laatste jaren stond hij mee aan het roer bij de uitbouw van ’s werelds 4e grootste nikkel mijn, een van ’s werelds grootste koper mijnen en de grootste GOUDmijn in Alaskan. Friedland vergaarde hiermee een fortuin en richt nu zijn aandacht op … platina.

Friedland ziet nog enorm veel potentieel voor platina, en de reden is simpel: urbanisatie. Urbanisatie is de verhuis van mensen van het platte land naar de stad, dit is de grootste sociale en economische transformatie uit de geschiedenis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 augustus 2014

GOUD zal bescherming bieden als de klappen vallen

De centrale bank van Amerika heeft er de afgelopen maanden voor gezorgd dat we in een periode van relatieve stabiliteit zijn gekomen. Ook kregen we te maken met een lage volatiliteit op de markten. De Fed heeft er dus voor kunnen zorgen dat de rust weer terug kwam op de markten.

Deze tijd lijkt echter nu achter de rug te zien. Recent wist de volatiliteit weer op te krabbelen met alle gevolgen van dien. Als reactie op deze stijgende volatiliteit moesten de aandelenmarkten flink waarde inleveren. De paniek was weer helemaal terug op de markten. En deze paniek hadden we toch al een tijdje niet meer gezien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$