Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 2671 tot 2675
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Kan inflatie de GOUDprijs in beweging brengen?

Traditioneel wordt de GOUDprijs altijd gekoppeld aan geografische onrust en aan inflatie. Die geografische onrust slaagt er voorlopig niet in om de GOUDprijs in beweging te brengen. De vraag die op ieders lippen ligt is dan ook de volgende: zal de inflatie er wel in slagen om het GOUD weer richting de kaap van 2,000 dollar te duwen?

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De GOUDprijs consolideert

Met de geopolitieke spanningen alom aanwezig weet de GOUDprijs zich gesteund. De prijs heeft stand kunnen houden boven $ 1300 per ounce. Dit terwijl er toch positieve economische data uit de VS bekend gemaakt werden deze week. De aandelenmarkten in de VS bereikten recordhoogten en meestal gaat dit gepaard met een sterke daling van de GOUDprijs.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

GOUD heeft nog ruimte tot $ 1.450 tegen het einde van het jaar

Lear Capital CEO Scott Carter heeft een tegendraadse mening als het aankomt op de Amerikaanse economie. Hij kijkt naar de cijfers onder de motorkap en ziet een economie die veel minder sterk is dan de cijfers op het eerste zicht laten uitschijnen. Dit zal de winstcijfers van de bedrijven aantasten waardoor aandelen het veel minder goed gaan doen. Dit speelt in het voordeel van de GOUDprijs en hij ziet dan ook een GOUDprijs van $ 1.450 tegen het einde van het jaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De hyperinflatie van papierGOUD

Net zoals in 1971 de koppeling tussen GOUD en de dollar verbroken werd, zo zal ook de band tussen GOUDcontracten en fysiek GOUD op een dag verbreken. De prijs van GOUDcontracten is gebaseerd op de belofte dat er altijd fysiek GOUD uitgeleverd kan worden, maar die belofte kan nooit waargemaakt worden. Lees de analyse op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Als appetijt voor GOUD zo laag is, waarom daalt de GOUDprijs dan niet meer ?

De daling van 30 % in 2013 heeft diepe wonde geslagen bij de beleggers in GOUD. De vraag naar fysiek GOUD daalt, maar blijft robuust – het sentiment staat op een dieptepunt, maar de GOUDprijs daalt niet meer. Waarom blijven de meeste analisten dan een daling van de GOUDprijs voorspellen?

De GOUDprijs daalt traditioneel bij een sterkere Amerikaanse economie, bij een strakker monetair beleid, bij recordkoersen op de aandelenmarkt. Maar deze keer niet, hoewel men steeds meer begint te beseffen dat de Amerikaanse economie niet zo sterk is als men eerst dacht. De hoop op een heropleving van de economie in het tweede kwartaal, tapering en indexen op nieuwe records verklaart alvast waarom het sentiment voor GOUD op het laagste niveau staat van de laatste 4,5 jaar, maar het verklaart niet waarom de GOUDprijs stand blijft houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$