Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2671 tot 2675
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

De GOUDprijs begint nu aan zijn sterkste seizoen

De tegenwind voor een hogere GOUDprijs zal weldra veranderen in een rugwind. Hoewel de productie / het aanbod van GOUD relatief constant is doorheen het jaar, kent de GOUDprijs toch seizoensgebonden invloeden. Dit komt voornamelijk door de vraagzijde. Bepaalde maanden in een jaar stijgt de vraag naar GOUD sterk in verschillende landen door allerhande cultuurgebonden festiviteiten. Dit is een wederkerend fenomeen dat opnieuw staat te beginnen.

Sinds de stierenmarkt begon in 2001 stijgt de GOUDprijs nog steeds aan een tempo van gemiddeld 13,4 % per jaar. Het is onbegrijpelijk dat GOUD momenteel zo gehaat is als je deze cijfers bekijkt. De S&P 500 kan slechts een gemiddelde jaarlijkse stijging van 1,9 % voorleggen voor deze periode.

Bron: Doijerkalff
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Omvangrijke GOUDaders gevonden in China

Geologen hebben in het noordwesten van China omvangrijke GOUDreserves gevonden, zo schrijft de Shanghai Daily. De ondergrondse reserves zijn gevonden in de regio Xinjiang en hebben een geschatte waarde van $6,46 miljard. In een gebied van twintig vierkante kilometer werden meer dan 20 GOUDaders aangetroffen, goed voor in totaal 127 ton GOUD aan bewezen reserves. In het gebied ligt volgens Cui Hongbin, hoofd van het onderzoeksteam, meer dan 200 ton GOUD als je de ruimste definitie hanteert.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Is de GOUDmarkt een vogel voor de kat of niet?

Bent u het beu om bijna dagelijks te moeten vaststellen dat de GOUDprijs ofwel is gedaald ofwel nog altijd niet is gestegen? In dat geval lijdt u een GOUDmoeheid en dat is een kwaal waar wel meer waarnemers aan lijden. Het is namelijk niet makkelijk om te blijven geloven in de toekomst van het GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

5 factoren die een stijging van de GOUDprijs afremmen

Ja, we weten het: het GOUD slaagt er maar niet meer in om een vuist te maken. De Amerikaanse centrale bank mag geld drukken zo veel ze wil, de GOUDprijs trekt er zich op het eerste gezicht niets van aan. Behalve het feit dat de GOUDprijs duidelijk gemanipuleerd is, zijn er een aantal factoren, meer bepaald 5, die de GOUDprijs beletten van te stijgen.

De 5 factoren die de GOUDprijs afremmen even op een rijtje gezet, we starten met de factor economische stabiliteit. Na het tumult van de financiële crisis zijn de afgelopen 5 jaar relatief stabiel verlopen. We zeggen inderdaad relatief want af en toe waren er toch wel hobbels op het parcours.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

GOUD houdt stand boven $ 1300

Beter dan verwachte economische cijfers uit de VS en de Eurozone zorgde ervoor dat de GOUDprijs terug moest. De spanningen in de Gaza-strook en nog steeds de Oekraïne zorgden voor steun en hield de prijs net boven de $1300 per ounce.

Rusland en Turkije hebben voor de derde maand op rij hun GOUDreserves verhoogd, dit is te zien in data van het IMF. De recentelijke prijsdaling zijn voor een aantal landen aanleiding geweest om hun reserves in GOUD op deze lagere niveaus te verhogen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$