Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2676 tot 2680
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Volatiliteit GOUD en zilver blijft groot de komende dagen

De GOUDprijs daalde de laatste weken enkele keren onder $ 1.300 om daarna weer ter herstellen. Het goede nieuws is dus dat $ 1.300 nog steeds een goede steun vormt. Dit bevestigt de sterke vraag naar fysiek GOUD als de GOUDprijs daalt. Het slechte nieuws is dat centrale planner en hun bevriende banken nog steeds de GOUDprijs proberen te manipuleren, dat zegt James Turk.

Deze week kan er nog veel volatiliteit zijn op de GOUDmarkt met vervaldag van opties op de OTC markt, maar ook de bekendmaking van het bbp cijfer over het tweede kwartaal en de werkloosheidscijfers op vrijdag. Daarbij komt ook nog een meeting van de Federal Reserve waar men naar verwachting tapering verder zal zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Death cross kan GOUD verder in de vernieling schoppen

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat de edele metalen dit jaar niet hebben gedaan dan wat we hadden verwacht. Een uitzondering mag worden gemaakt voor palladium dat er in geslaagd is om met nieuwe recordprijzen uit te pakken. Maar die recordrace is aan markt specifieke factoren te wijten.

Er is namelijk een grote stijging van de vraag naar katalysatoren voor de auto-industrie en dat is positief voor de prijs van palladium. Ook platina doet het niet zo slecht en dat heeft dan weer te maken met de aanhoudende golf van stakingen die de mijngebieden in Zuid-Afrika blijft teisteren. Maar GOUD en zilver hebben niets met katalysatoren te maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Vergeet GOUD. Zink is de toekomst!

Als je de laatste doemberichten over de aandelenmarkten beu bent dan is het tijd om sectoren en/of bedrijven te overwegen waar je nog niet over hebt gedacht. Zink is bijvoorbeeld een metaal waar maar weinig beleggers niet overheen hebben gekeken. Volgens Wall Street Journal heeft het materiaal alles in zich om een waardige tegenstander te zijn voor GOUD.

Om preciezer te zijn, gaat het hier om een relatief klein bedrijf met een wel uitzonderlijk opvallende naam, Horsehead Holdings. De onderneming laat zich door staalfabrieken betalen om hun overtollige zink op te halen en te recyleren. Het eindproduct van Horsehead is uiteindelijk van hogere kwaliteit dan de grondstof waarmee het bedrijf is begonnen.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw GOUD

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw GOUD aan hun reserves toegevoegd, zo schrijft Bloomberg op basis van nieuwe cijfers van het IMF. Eerder werd al bekend dat Rusland in deze maand 500.000 troy ounce GOUD aan haar reserves had toegevoegd, maar er waren wereldwijd meer landen met interesse voor het edelmetaal. Ook Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador besloten vorige maand GOUD te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Belangrijk bericht voor diegene die GOUDmijnaandelen hebben of willen kopen

Je hoort overal dat het tijd is om GOUDmijnaandelen te kopen. De sector zit al sinds begin dit jaar in een sterke rally. Maar GOUDmijnaandelen kunnen gevaarlijk zijn voor beleggers. Er is een overtuiging die beleggers veel geld kunnen kosten. Het is op dit moment een goed idee om GOUDmijnaandelen te kopen, … maar je mag er zeker niet verliefd op worden en denken dat ze eeuwig blijven stijgen.

Na de crash van eind 2011 tot midden 2013 van de GOUDprijs gingen de GOUDmijnaandelen door een ware hel. Maar de GOUDprijs zet een stevige bodem neer eind juni en eind december vorig jaar. In juni dit jaar werd een hogere bodem neergezet waardoor de GOUDprijs terug in een opwaartse trend zit en GOUDmijnaandelen het zeer goed doen in 2014.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$