Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2676 tot 2680
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

"Wat je dacht te weten over geld is onjuist"

Volgens Stephanie Kelton, hoogleraar economie aan de universiteit van Missouri-Kansas, zijn er veel misverstanden over geld en over het probleem van schulden. In een radioprogramma legt ze uit dat het geldsysteem niet langer gekoppeld is aan GOUD en dat veel economische theorieën zich nog niet aan de nieuwe realiteit hebben aangepast. Daardoor worden soms verkeerde beslissingen genomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Beleggers vluchten massaal weg naar GOUD!

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën moet de oorzaak worden gezocht in het feit dat steeds meer beleggers hun heil zoeken in GOUD. Dat is trouwens ook te zien in de tegenvallende cijfers van gisteren van S&P 500 (-.56%), Nasdaq (-.46%), Europese en Aziatische beurzen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 augustus 2014

Jim Rogers ‘In tijden van oorlog moet je GOUD, olie en grondstoffen hebben’

Het is niet het beste jaar voor de wereldvrede; conflicten escaleren in Oekraïne/Rusland, spanningen lopen op rond ISIS in Irak, Israël bombardeert Gaza terug naar het Stenen Tijdperk … Voor beleggers is dit niet eenvoudig, zijn dit koopmomenten omdat geopolitieke spanningen zelden écht wegen op de aandelenbeurs of zijn dit verkoopmomenten omdat het echt eens uit de hand kan lopen en op de economie weegt?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

GOUDprijs bereidt zich verder voor op volgende fase in de stierenmarkt

De mainstream media springt graag op de korte termijn correcties van de GOUDprijs, maar ze gaan voorbij aan het feit dat de GOUDprijs nog steeds in een lange termijn opwaartse beweging zit. Er waren geen fundamentele redenen om de zware afstraffing van 2013 te rechtvaardigen. We bereiken opnieuw een verontrustende periode waarin onrealistische verwachtingen botsen met de realiteit, zegt Goldbroker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zwaar gevecht tussen papieren GOUD en fysiek GOUD

In het begin van de week kwam GOUD terug in backwardation, dit was de eerste keer sinds mei. In theorie kan GOUD niet in backwardation gaan. Tot voor een jaar was dit dan ook zeldzaam. Maar de gemanipuleerde GOUDmarkt staat dikwijls in backwardation het laatste jaar. Dit duidt op een tekort aan fysiek GOUD.

Backwardation kan alleen weggewerkt worden als er terug voldoende fysiek GOUD op de markt komt. Dit kan men niet oplossen door wat geld uit het niets te drukken. Dit is de kracht van GOUD. Als GOUD in backwardation noteert, houden beleggers liever fysiek GOUD bij dan het te verkopen en winst te maken met het fiat geld dat ze in de plaats krijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$