Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 2681 tot 2685
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Zilver zakt door belangrijke steun van $ 20

Gisteren bij de opening van de Amerikaanse COMEX was het weer eens prijs. De zilverprijs werd meteen meer dan 1 % lager gedumpt waardoor de weerstand van $ 20 werd doorbroken. Ook de GOUDprijs werd bij de opening van de COMEX lager gezet, maar de GOUDprijs kon tegen het einde van de sessie de verliezen wegwerken, zilver niet. Dit bewijst nogmaals dat zilver enkel een voorlopende indicator is bij stijgende koersen van edelmetalen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Vrouw erft 1,4 miljard waardeloze lira

Een vrouw uit Brussel heeft ontdekt dat papiergeld niet altijd een betrouwbare opslag van waarde is. Ze erfde maar liefst 1,4 miljard Italiaanse lira van haar oom, maar het geld wordt niet meer geaccepteerd door de Italiaanse centrale bank. Een bedrag van omgerekend ruim €700.000 gaat in rook op. Had die oom maar GOUD in de kluis gelegd in plaats van papiergeld...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 augustus 2014

Beleggers in GOUD moeten geen schrik hebben van stijgende rentevoeten

Zowel beleggers in aandelen als beleggers in GOUD hebben schrik voor stijgende rentevoeten. Er heerst een idee dat stijgende rentevoeten slechte prestaties met zich meebrengen. Stijgende rentevoeten duidt op een sterkere economie. Dit zou geld uit GOUD trekken en richting aandelen sturen. We toonden eerder al aan dat stijgende rentevoeten goed zijn voor aandelen, maar ze zijn ook goed voor de GOUDprijs.

Als we naar het verleden kijken, gaan stijgende rentevoeten dikwijls samen met een stijgende GOUDprijs:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

GOUDprijs zal uiteindelijk een keer gaan stijgen

We leven in een tijdperk dat financiële repressie als een zwaard van Damocles boven onze hoofden hangt. Die repressie kan verschillende vormen aannemen waarbij de kansen alsmaar groter worden dat het uiteindelijk zal neer komen op een aanslag van ons spaargeld. Jij en ik, we zullen beiden moeten betalen voor de gemaakte fouten.

De spaarders, de ruggengraat van ons financieel systeem, worden in hun bestaan bedreigd. Momenteel is de belangrijkste struikelsteen de negatieve reële rente. In de meeste landen is de inflatie weliswaar laag maar vaak toch nog hoger dan de rente op het spaargeld. Dat betekent dat spaarders eigenlijk geld verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Bijna had niemand geweten hoe de GOUDprijs wordt gemanipuleerd. Bijna, op Beurs.com en enkelen na dan

Er is iets aan de hand. Er is iets aan de hand op de GOUDmarkt en bijna niemand lijkt het te beseffen. Er is iets aan de hand op de GOUDmarkt dat geluidloos passeert en bijna niemand lijkt het te weten. Op de Britse krant Financial Times (FT) na, bedoelen we.

Tenminste, dat zouden we hebben gezegd als het artikel niet op mysterieuze zou zijn verdwenen. FT heeft begin dit jaar gemeld dat de GOUDmarkt op systematische en redelijk ingenieuze wijze wordt gemanipuleerd. Tussen januari 2010 en december 2013 zou de GOUDprijs op een kunstmatig niveau zijn gehouden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$