Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2681 tot 2685
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale bank Rusland koopt GOUD

De GOUDreserves van een groot aantal centrale banken zijn in juni van dit jaar verder uitgebreid. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte recent de gegevens bekend. Sinds enkele jaren zijn centrale banken kopers in plaats van verkopers van GOUD.

De centrale banken van Rusland, Kazachstan, Mexico, Griekenland, Equador, Kirgizië en Tadzjikistan hebben hun GOUDreserves in juni zien toenemen. Duitsland heeft na Amerika de grootste GOUDreserves. Het Duitse GOUD ligt voor 80% opgeslagen in eigen land. De overige 20% ligt in Amerika, Frankrijk en London. De centrale bank van Duitsland zag de GOUDreserves met 1 miljoen ounces afnemen. Dit is een te verwaarloze daling van de GOUDreserves (0,0009%). China heeft haar GOUDreserves al enige jaren niet bekend gemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de centrale van China inmiddels tussen de 3000 en 6000 ton in bezit zou hebben en boven Duitsland staat qua GOUDreserves.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De GOUD/zilver ratio is geen nuttige indicator

Beleggers laten zich nog vaak leiden door de GOUD/zilver ratio in hun beslissing om GOUD danwel zilver te kopen. Maar is dat wel een goede aanpak? Er is geen fundamentele reden waarom de ratio weer terug zou moeten keren naar 16, omdat GOUD en zilver beide geen rol meer vervullen als geld.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw GOUD

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw GOUD aan hun reserves toegevoegd. Vooral Rusland en Turkije zagen hun voorraad toenemen, maar ook landen als Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador kochten een kleine hoeveelheid GOUD bij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

De volgende fase voor GOUD gaat bijna beginnen

Het beleid van de Federal Reserve gaat meestal in een gelijkaardige cyclus. Momenteel zitten we in fase IV – de “easing” fase van het monetaire beleid dat de Fed al voert sinds 2008. De Fed houdt de rente laag, de reserveverplichtingen van de banken laag en het print nog steeds geld. Deze fase is goed voor GOUD en GOUDmijnaandelen, maar ook voor de algemene aandelenmarkt. In 2015 mogen we de overgang naar fase I verwachten.

In fase I trekt de Federal Reserve de rentevoeten op, zij het rustig aan. Het monetaire beleid blijft soepel. De geschiedenis leert ons dat deze fase ook nog steeds goed is voor GOUD en GOUDmijnaandelen. Fase I zou voor GOUD zelfs beter zijn dan fase IV.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 juli 2014

Onschatbare tips om de juiste GOUDmijnen te selecteren in de volgende stierenmarkt

Er is geen substituut voor fysiek GOUD, maar in GOUDmijnaandelen heb je een ruime keus. Men zegt wel eens dat GOUDmijnaandelen met een hefboom bewegen ten opzichte van de GOUDprijs. Maar terwijl de GOUDprijs de laatste 10 jaar maal 3 ging, zijn GOUDmijnen zoals Barrick Gold, Newmont Mining en Harmoney Gold in waarde gedaald in deze periode. Het is dus essentieel om de juiste GOUDmijnen te selecteren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$