EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2686 tot 2690
Geplaatst op: donderdag 14 augustus 2014

Dit is belangrijk voor iedereen die euro’s, dollars of GOUD heeft !!

Op de laatste meeting van de ECB sprak Mario Draghi over een verschillend monetair beleid tussen de ECB en de Fed. Op het eerst zicht ziet het er dan ook naar uit dat de twee centrale banken een ander parcours belopen, maar wie dieper graaft, zal ontdekken dat dit niet zo is, zoals Axel Merk van Merk Investments.

Door te wijzen op het verschil in beleid, dalende of stagnerende rentevoeten in Europa tegenover hogere rentevoeten in de Verenigde Staten, probeert Draghi de euro te verzwakken. En op het eerste zicht heeft hij een goed punt. De 2-jaars swaps tussen de EUR en de USD laat een divergentie zien de laatste weken. De markten rekenen dus op hogere rentevoeten in de VS.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 13 augustus 2014

De oliesector wacht nog een GOUDen toekomst

Er ontstaan wel eens vraagtekens over de sterke opmars van de schalie revolutie in de Verenigde Staten. Is het een bubbel of is de VS echt op weg om energie onafhankelijk te worden? Door nieuwe technologieën is Amerika erin geslaagd een echte grootmacht te worden op het gebied van olie en gasontwinning. In 2008 schatte men de Amerikaanse reserves nog op 19,1 miljard vaten, in 2012 was dit al gestegen naar 30,5 miljard – een stijging van 60 % op 4 jaar.

De olieproductie zelfs steeg met 63 % ten opzichte van 2008. Dit is een immense stijging zonder dat de olieprijs fors is teruggevallen. Meestal is er bij een groter aanbod een lagere prijs, maar niet bij olie. Dit komt voornamelijk omdat de vraag naar olie ook stijgt, vooral vanuit de groeilanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 13 augustus 2014

Daalt de Chinese honger naar GOUD echt ?

Iedereen die de GOUDmarkt van dichtbij volgt, weet dat de vraag naar fysiek GOUD explodeerde in 2013 toen de papieren GOUDprijs fors daalde in het tweede kwartaal. Sindsdien staat de vraag naar fysiek GOUD op een hoog niveau … tot enkele weken geleden. Sinds een paar weken lijkt de import van fysiek GOUD vanuit Hong Kong in elkaar te stuiken.

De gegevens betreffende de import van GOUD via Hong Kong komen in feite van Hong Kong en betreft export van Hong Kong naar China. China zelf maakt geen gegevens bekend aangaande de import van GOUD. De export van GOUD naar China vanuit Hong Kong daalde recent naar het laagste niveau in 17 maanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 13 augustus 2014

GOUD-Portal Werkzaamheden

Beste Bezoeker,

Momenteel zijn er issues met de doorverwijzingen naar externe pagina's (doorkliks). Naar verwachting is dit vanavond opgelost. 

Dank voor uw begrip.

Lees verder op Goud-Portal
Geplaatst op: woensdag 13 augustus 2014

Pas op met papieren afgeleiden van GOUD

Wie in GOUD wil beleggen komt al snel uit bij ETF's, turbo's, opties en GOUDmijnaandelen. Deze kunnen immers makkelijk verhandeld worden en het rendement is in één oogopslag zichtbaar. Toch is het wellicht verstandiger om fysiek GOUD te kiezen, omdat alleen het edelmetaal zelf geen tegenpartij risico en geen valutarisico kent.

Lees verder op Marketupdate.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs