EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 2691 tot 2695 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 8 september 2014

Vraag naar fysiek GOUD in Azië trekt weer aan

De lagere GOUDprijs $ 1270 en zelfs lager hebben koopjesjagers in AziŽ aangetrokken. De vraag nam toe nog voordat het echte seizoen begint. De terugval van de GOUDprijs, na een lange periode boven $ 1300 genoteerd te hebben, is voor handelaren een goed moment om te kopen. De geruchten en voorspellingen dat de rente in de VS in mei volgend jaar zal gaan stijgen beheerst de valutamarkt. De euro is ten opzichte van de dollar gezakt tot onder $1,30. Zelfs teleurstellende banencijfers uit de VS leverde niet direct een veel sterkere GOUDprijs op.

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: zondag 7 september 2014

GOUD en zilver report (Week 36)

De GOUDprijs bleef de afgelopen week vrijwel onveranderd, de koers ging in een week tijd namelijk van €979,30 naar €979,71 per troy ounce. Dat wil niet zeggen dat er geen beweging was op de markt, want halverwege de week stond de prijs van het gele metaal bijna 2% lager op ongeveer €960 per troy ounce.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: zondag 7 september 2014

TA Special: GOUD op weg naar nieuwe bodem?

De malaise op de grondstoffenmarkt blijft aanhouden. De prijzen voor landbouwgrondstoffen noteren op het laagste peil van de afgelopen jaren, de olieprijs herstelt niet en tenslotte wil de GOUDprijs (ondanks alle geopolitieke ontwikkelingen) maar niet herstellen. Iedereen lijkt deze activacategorie af te schrijven. Vanuit een sentimentsanalyse is dit natuurlijk de ideale omgeving voor een bodemvormingsscenario.

De malaise op de grondstoffenmarkt blijft aanhouden. De prijzen voor landbouwgrondstoffen noteren op het laagste peil van de afgelopen jaren, de olieprijs herstelt niet en tenslotte wil de GOUDprijs (ondanks alle geopolitieke ontwikkelingen) maar niet herstellen. Iedereen lijkt deze activacategorie af te schrijven. Vanuit een sentimentsanalyse is dit natuurlijk de ideale omgeving voor een bodemvormingsscenario.

Dit geldt zeker voor de GOUDprijs. Reeds meer dan een jaar zit de koers van het gele metaal tussen twee convergerende trendlijnen ‚Äúgekneld‚ÄĚ. Het gebrek aan richting heeft vele beleggers uit de GLD ETF doen stappen en de GOUDmarkt de rug doen toekeren. Het meest voor de hand liggende patroon voor de GOUDprijs is een driehoekspatroon. Een patroon dat vaak voorkomt aan het einde van een trend. Voor de GOUDprijs betekent dit dat de bodemvorming is ingezet maar dat een laatste koersval naar een bodem zeer waarschijnlijk is.

Concreet betekent dit een laatste koersuitschuiver tot onder 1.182,57 dollar minimum. We observeren dat de koers momenteel de kortetermijnsteunlijn aan het testen is. Een neerwaartse doorbraak bevestigt het negatieve kortetermijnbeeld. Aan de bovenzijde moet elke ge√Įnteresseerde GOUDbelegger het niveau van 1392,33 dollar in de gaten houden: een uitbraak boven dit niveau is een koopsignaal en kan voor een versnelling van de koersstijging zorgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 7 september 2014

Iedere investeerder zou wat GOUD moeten bezitten

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat Marc Faber een GOUDkever is. Zijn visie over het GOUD is bekend: iedere investeerder zou wat GOUD moeten bezitten in welke vorm dan ook. Dat mogen munten of staven zijn, maar ook GOUDmijnaandelen. Die bieden namelijk ook een behoorlijk groot potentieel.

Volgens Faber is de grote schuldige die de opmars van het GOUD afremt de algemene publieke opinie die op haar beurt beïnvloed wordt door de media. In de media wordt alleen het slechte over het GOUD geschreven, de GOUDprijs kan niet dalen of het wordt breed uit gesponnen in de media. Het omgekeerde is veel minder het geval.

Daarnaast zijn de centrale banken de grote schuldigen met op kop natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. Die heeft kosten noch moeite gespaard om de GOUDprijs naar omlaag te krijgen en is daar tot dus ver zeer goed in geslaagd. De investeerders doen het bij wijze van spreken in hun broek wanneer het er op aan komt om GOUD te kopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 7 september 2014

Waarom werd de GOUDstandaard afgeschaft?

Tijdens een GOUDstandaard hebben politici en bankiers weinig invloed op de economische activiteit aangezien ze niet in staat zijn de wisselkoersen te be√Įnvloeden. Het is ook niet mogelijk om de economie in een hogere versnelling te zetten door geld te drukken en de economie te voorzien van ‚Äúmakkelijk krediet‚ÄĚ, zoals tegenwoordig gebruikelijk is.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs