Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 271 tot 275
Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 21 november 2016

Rusland voegt 40 ton GOUD aan reserves toe

Rusland heeft in oktober ruim 40 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit cijfers van de centrale bank. Sinds het land in 2006 begon met GOUD kopen heeft ze nog nooit eerder in één maand zoveel edelmetaal gekocht als in de afgelopen maand. Met de aankoop van 1,3 miljoen troy ounce (40,43 ton) groeide de totale GOUDreserve van het land naar 1.583,17 ton. Tegen een waardering van $1.265 per troy ounce is de GOUDvoorraad van Rusland goed voor een marktwaarde van $64,43 miljard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Zilver: Deze feiten doen u snel de huidige correctie vergeten

Zilver is met alle waarschijnlijkheid de meest ondergewaardeerde grondstof van het moment. Al duizenden jaren geleden werd deze grondstof gebruikt als geld. Het Romeinse Rijk gebruikte zilver voor de Denarius, een zilveren munt dat gelijk stond aan een dagloon. Tot in 1965 besloot men in de Verenigde Staten geen zilver meer te gebruiken voor de vervaardiging van muntgeld. In 1971 verlieten de Verenigde Staten zelfs eenzijdig de GOUDstandaard waarbij ook de dollar niet meer gedekt was door GOUD.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

‘Inside information’ over GOUD- en zilvermarkt

Pssstt… Wil je eens een geheim over de GOUDmarkt horen?

In de afgelopen dagen deden zich weer de wildste verhalen de ronde over GOUD. Vooral nu enkele grote beleggers (een deel van) hun GOUD verkochten, gaan de doemverhalen weer vlotjes over tafel.

Helaas levert dit veel ruis op.

Fundamenteel gaat het GOUD immers voor de wind:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 november 2016

Een héél uitzonderlijke situatie bij GOUDmijnaandelen!

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de GOUDmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige GOUDbeleggers. Met name de heftige daling van de GOUDmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 17 november 2016

Gevraagd aan Edin Mujagic

“Geldmoord” klinkt veelbelovend als het gaat om een titel van een boek. Je hebt een nieuw boek geschreven: “Boeiend en geboeid“. Dat klinkt ook veel belovend. Waarom zouden lezers dit boek moeten lezen? Hebben ze niet genoeg aan “Geldmoord“?

Ik hoop van niet! J Nee, waar Geldmoord een onderbouwing was van de stelling dat de centrale banken met hun beleid ons beroofd hebben van enorm veel koopkracht, en dus welvaart, waarmee het boek tot op zekere hoogte een monetaire geschiedenis van de wereld is, is ‘Boeiend en geboeid’, zoals de ondertitel luidt, een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816. Waarom je het zou moeten lezen? Nou, bijvoorbeeld om antwoord te krijgen op de zeer actuele vragen zoals ‘is de euro een goede munt voor Nederland’ en ‘moet Nederland uit de eurozone stappen?’. Antwoorden op die vragen – en veel meer – zijn te vinden in onze monetaire geschiedenis. En dan zwijg ik even over de vele weetjes en feiten over de gulden.  En wie het besluit nu te gaan lezen: je krijgt je exemplaar ruim op tijd voor 5 december (leuk Sinterklaascadeau!) én een uitnodiging voor een meet&greet en gepraat over onze monetaire geschiedenis in relatie tot de actualiteiten in januari op een mooie, toepasselijke locatie.

Wat vind je van de huidige GOUDprijs. De markt heeft gelijk, maar zou de prijs hoger of lager moeten zijn?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$