Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 2701 tot 2705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Jim Rogers wacht met GOUD bijkopen

Een man die nadrukkelijk in de media aanwezig is: Jim Rogers die met zijn strikje zichzelf een imago heeft aangemeten van de nar die toch maar eens fijntjes de waarheid komt zeggen. Rogers heeft nooit een blad voor de mond genomen en zal dat ook nooit doen. Zo zit deze man natuurlijk niet in elkaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Dubai bouwt een grote raffinaderij voor GOUD

Het is algemeen bekend dat er een verschuiving in het bezit van het GOUD plaatsvindt. De Europeanen en de Amerikanen verkopen hun fysiek GOUD, ze geven blijkbaar de voorkeur aan papieren GOUD, maar de Aziaten blijven bijzonder hongerig naar GOUD. India en China zijn daarmee de uitschieters.

De verplaatsing van het zwaartepunt voor het bezit van GOUD van het westen naar het oosten heeft ook consequenties voor de raffinage van GOUD. Tot op de dag van vandaag is Zwitserland het belangrijkste land voor die raffinage. Ruim 4 van de 6 grootste globale raffinaderijen bevinden zich in het Alpenland. Maar er is concurrentie op komst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

GOUD presteert beter dan aandelen in eerste helft 2014

GOUD heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beter rendement opgeleverd dan aandelen. De GOUDprijs steeg bijna 10%, terwijl de Amerikaanse Dow Jones index slechts 1,7% wist te winnen en een index van wereldwijde aandelen met bijna 5% steeg. De afgelopen drie jaar deden Amerikaanse aandelen het naar verhouding veel beter.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

GOUD houdt stand boven $1300

Na het grillige verloop van de laatste weken leek het er even op dat GOUD het gewonnen terrein weer snel moest gaan prijsgeven. Een zwakkere dollar hielp het edelmetaal weer voor een moment in het zadel. Ook de andere edelmetalen blijven vooralsnog vasthouden aan recente koersverhogingen, waarbij vooral de PGM’s (platina, palladium en rhodium) nog sterker performen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Vraag naar GOUD kan nog sterker toenemen

China en India zijn momenteel de twee belangrijkste markten voor GOUD, maar ook de andere Aziatische landen zijn allesbehalve vies van het edele metaal. In landen als Vietnam, Thailand en Filippijnen stellen we een sterke toename van de vraag naar GOUD vast. Die toename is veel groter dan in andere delen van de wereld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$