Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 2706 tot 2710
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Dennis Gartman is een non-believer voor het GOUD

Het is opvallend hoe de recentste daling van de GOUDprijs goed werd opgevangen op de markt. De meeste investeerders zijn stilaan gewend geraakt aan onverwachte bewegingen in de GOUDprijs. Van paniekverkopen bij de particuliere investeerders is zeker geen sprake. Wie wou verkopen heeft dat al gedaan.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Analist

GOUD heeft zijn slechtste periode achter de rug volgens een analist van Bank of America Merril Lynch. Analist Michael Widmer informeerde beleggers gisteren in een briefing dat de prijs van GOUD is gestabiliseerd dankzij de constante fysieke vraag vanuit opkomende marketen. China en India kochten grotendeels de mijn productie en de recycling van GOUD op en dit compenseerde de hoeveelheden die beleggers afgelopen jaar verkochten. In de komende periode  zal dit evenwicht draaien in het voordeel voor GOUD.

Bron: doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Productie GOUDmijnen daalt, is Peak Gold bereikt?

Jaren geleden werd er al gesproken over Peak Gold, het moment waarop de jaarlijkse productie van GOUDmijnen een piek bereikt. Volgens sommigen is dat moment jaren geleden al bereikt, zoals de onderstaande grafiek laat zien. Uit recent onderzoek blijkt dat alle nieuwe ontdekking van nieuwe ondergrondse GOUDreserves sinds 1999 slechts de helft van de mijnbouwproductie kunnen vervangen die sindsdien heeft plaatsgevonden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

GOUD is geen belegging

De bescherming die GOUD biedt in een valutacrisis komt alleen ten goede aan diegene die het metaal fysiek bezitten en niet aan de beleggers die steeds in en uit papieren derivaten van GOUD stappen. Waar de beleggers op jagen zijn de korte termijn winsten in dollars, terwijl ze de bescherming van GOUDbezit uit handen geven. Deze beleggers zullen op een dag teleurgesteld worden.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Productie GOUDmijnen daalt, is Peak Gold bereikt?

De laatste jaren is het aantal nieuwe ontdekkingen van ondergrondse GOUDreserves sterk afgenomen. Sinds 1999 werd er 1,84 miljard troy ounce uit de mijnen gehaald, veel meer dan wat er aan nieuwe ontdekkingen heeft plaatsgevonden. Dat betekent dat de productie over een aantal jaren waarschijnlijk verder zal dalen. Of dat gevolgen heeft voor de GOUDprijs? Er is meer dan genoeg GOUD in de wereld, ongeveer 180.000 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$