Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 2706 tot 2710
Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Amerikaanse beleggingsfondsen kopen opnieuw GOUD

Zoals bekend zijn er op dit moment twee basisoorzaken voor de huidige rollercoaster op de beurzen. Enerzijds zorgt de vertraging van de groei in China voor hoofdzorgen. En anderzijds is tapering in de VS ook niet heel erg populair onder beleggers. Deze twee fenomenen hebben er afgelopen weken toe geleid dat hedge-funds zijn begonnen met het verschuiven van hun geld en dus investeringen. De opmerkelijkste trend is dat ze hun geld vooral hebben weggetrokken uit opkomende markten en herbeleggen in veiligere havens.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Is een GOUDprijs van $ 10.000 / ounce realistisch ?

Als iemand een voorspelling doet, voelen we ons alleen gemakkelijk met die voorspelling als deze niet te ver van de huidige waardering ligt. Extreme waarderingen worden niet gelooft omdat men niet de verbeeldingskracht heeft dat het uiteindelijk toch zover kan komen. Zo is dat ook met een voorspelling van de GOUDprijs van$ 10.000 aldus Gold Stock Bull. Nochtans kan dit er van komen.

GOUD is de tegenpool van de Amerikaanse dollar. Men kan GOUD aanzien als de reflectie van het sentiment rond de koopkracht van de Amerikaanse dollar. Dit sentiment kan gemeten worden aan de hand van de Fear Index van James Turk. In de jaren ’80 toen de dollar op instorten stond en de GOUDprijs piekte, stond de Fear Index van James Turk op 10 %.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

GOUD en China

China komt om in de dollars en dat is dus het laatste wat China wil. Deze dollars worden dus veelal via de centrale bank ingewisseld voor... GOUD. Zo gaat heel de GOUDopbrengst van de mijn in China rechtstreeks de kluis in. De bedrijven krijgen er de dollars mee waarmee ze in de wereld spullen of belangen mogen kopen. Als de dollars maar uitgegeven worden.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

GOUD moet $ 1.350 slopen om definitief op het juiste spoor te zitten

GOUD wordt dikwijls aanzien als een indekking tegen inflatie. Het huidige beleid van lage rente zou inflatie in de hand moeten werken, maar tot op heden is inflatie uitgebleven. Toch zegt Value Walk dat ZIRP en QE de GOUDprijs hoger zal sturen de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Deze GOUDmijn zal blijven stijgen, wacht niet te lang meer

GOUDmijnaandelen zitten in een fantastische flow dit jaar. Na de uitbraak van januari – februari volgde een consolidatieperiode, maar nu staan de GOUDmijnaandelen terug in vuur en vlam. En wie dacht dat de GOUDmijnen duur zijn na een forse rally, heeft het verkeerd. GOUDmijnen waren zo ondergewaardeerd na de pandoering van 2013 dat ze na een forse rally nog steeds goedkoop te noemen zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$