Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 2711 tot 2715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Is olie de reden voor de stijging van de GOUDprijs?

Een vijf jaar oude link tussen olie en de GOUDprijs kwam recent ten einde. De stijgende vraag naar energie en de onverschilligheid ten opzichte van GOUD zorgde er voor dat de correlatie tussen olie en GOUD voor het eerst sinds 2009 negatief werd. De spanningen rond Irak deden de correlatie terug toenemen, maar het bleef negatief. Mogelijk is de explosie van de GOUDprijs op donderdag daar een gevolg van.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

20 redenen waarom de berenmarkt in GOUD deze zomer eindigt

Jim Sinclair van JSMineset  is er heilig van overtuigd dat de berenmarkt in GOUD deze zomer eindigt. Hij ziet hiervoor 20 redenen, nieuwe en oude die staan als een huis. Zowel de fundamenten als de technische factoren nemen een vlucht om het bezit van GOUD meer dan te rechtvaardigen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 22 juni 2014

Longread: De rush naar fysiek GOUD

De crash van de GOUDmarkt zal gepaard gaan met een crash van de GOUDprijs, omdat de papieren claims tegen een discount verhandeld zullen worden ten opzichte van het fysieke metaal. Op dit moment is de prijs van papierGOUD nog leidend voor de fysieke GOUDmarkt, maar als we 'Friend of Another' moeten geloven zal dat niet voor altijd zo blijven.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

crISIS in Irak

Al vanaf 2010 schreven wij van GOUDportal onafgebroken dat het geen goed idee is om de oppositie / Jihadisten te Libië en Syrië te bewapenen. Doch om Ghadaffie en later ook Assad te verwijderen werd de oppositie bij ons in de MSM geliefkoost en door de USA, UK, Frankrijk, Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië bewapend. Nu blijkt: Wie wind zaait zal storm oogsten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Opnieuw een losse flodder voor GOUD of zijn we eindelijk vertrokken (Kijk op de Week)

Ik was van plan om deze week eens duidelijk te maken wat het verschil is tussen nominale economische groei en reële economische groei én waarom overheden liever nominale dan reële groei hebben. Maar dat zal voor volgende week zijn want gisteren zette de GOUDprijs een prestatie neer om ‘U’ tegen te zeggen. Is dit een nieuwe losse flodder of zijn we eindelijk vertrokken voor een duurzaam herstel?

Begin dit jaar ging GOUD in alle stilte bijna tot $ 1.400 om daarna terug te vallen naar $ 1.300. Nadat een consolidatieperiode naar beneden werd doorbroken, leek dit het einde van het herstel. Opvallend genoeg bleef het in de financiële media behoorlijk stil, zelfs voor een prijsdaling – te stil. Dit wijst op een grote onverschilligheid op de markt – het kon de meeste analisten niet meer schelen, GOUD was passé – voorbij – schluss.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$