Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 2711 tot 2715
Bron:
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw GOUD

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw GOUD aan hun reserves toegevoegd, zo schrijft Bloomberg op basis van nieuwe cijfers van het IMF. Eerder werd al bekend dat Rusland in deze maand 500.000 troy ounce GOUD aan haar reserves had toegevoegd, maar er waren wereldwijd meer landen met interesse voor het edelmetaal. Ook Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador besloten vorige maand GOUD te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Belangrijk bericht voor diegene die GOUDmijnaandelen hebben of willen kopen

Je hoort overal dat het tijd is om GOUDmijnaandelen te kopen. De sector zit al sinds begin dit jaar in een sterke rally. Maar GOUDmijnaandelen kunnen gevaarlijk zijn voor beleggers. Er is een overtuiging die beleggers veel geld kunnen kosten. Het is op dit moment een goed idee om GOUDmijnaandelen te kopen, … maar je mag er zeker niet verliefd op worden en denken dat ze eeuwig blijven stijgen.

Na de crash van eind 2011 tot midden 2013 van de GOUDprijs gingen de GOUDmijnaandelen door een ware hel. Maar de GOUDprijs zet een stevige bodem neer eind juni en eind december vorig jaar. In juni dit jaar werd een hogere bodem neergezet waardoor de GOUDprijs terug in een opwaartse trend zit en GOUDmijnaandelen het zeer goed doen in 2014.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale bank Rusland koopt GOUD

De GOUDreserves van een groot aantal centrale banken zijn in juni van dit jaar verder uitgebreid. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakte recent de gegevens bekend. Sinds enkele jaren zijn centrale banken kopers in plaats van verkopers van GOUD.

De centrale banken van Rusland, Kazachstan, Mexico, Griekenland, Equador, Kirgizië en Tadzjikistan hebben hun GOUDreserves in juni zien toenemen. Duitsland heeft na Amerika de grootste GOUDreserves. Het Duitse GOUD ligt voor 80% opgeslagen in eigen land. De overige 20% ligt in Amerika, Frankrijk en London. De centrale bank van Duitsland zag de GOUDreserves met 1 miljoen ounces afnemen. Dit is een te verwaarloze daling van de GOUDreserves (0,0009%). China heeft haar GOUDreserves al enige jaren niet bekend gemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de centrale van China inmiddels tussen de 3000 en 6000 ton in bezit zou hebben en boven Duitsland staat qua GOUDreserves.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De GOUD/zilver ratio is geen nuttige indicator

Beleggers laten zich nog vaak leiden door de GOUD/zilver ratio in hun beslissing om GOUD danwel zilver te kopen. Maar is dat wel een goede aanpak? Er is geen fundamentele reden waarom de ratio weer terug zou moeten keren naar 16, omdat GOUD en zilver beide geen rol meer vervullen als geld.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw GOUD

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw GOUD aan hun reserves toegevoegd. Vooral Rusland en Turkije zagen hun voorraad toenemen, maar ook landen als Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador kochten een kleine hoeveelheid GOUD bij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$